| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : květen 2011

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 310] Názory 311320 z 22350  [Dalších 22030 >>]
Jollajda+ Lea 98439
9.1.2013 12:59:03
Nazdárek,
taky je u vás sníh? U nás včera napadl, hned jsem toho vyžila a do obchodu jela Lea na sáňkách. Byla nadšená, tak dnes vyrazíme znovu.

Díky za reakce na mazání po koupání. Já to právě docela dost lajdám. Do koupele nedávám nic,protože nemáme vanu, ale jen sprcháč a když je Lea vykoupaná, snažím se hned obléct,takže mažu fakt minimálně a asi to zkusím napravit.

Zadeček mažu tak 2x za den Rybilkou a pokaždé na noc.

Katuš, do MC s námi chodí jen maminka, její malej je taky květňátko a ještě kojí. Ráno, před odpoledním spinkáním a večer.Prý hodlá skončit s kojením někdy v tom květnu. Jo a když byl David na pozdim na srazu spolužáků, tak jedna spolužačka kojila syna, i když chodil do školky a měl už 3,5let, takže v tom opravdu nejsi sama :-)
Katka+3 kluci 79533
9.1.2013 12:30:51
Jo, jsem to odklikla dřív než mozek chtěl...ještě k tomu koju. Takže když Berta bude chtít do pěti let, tak klidně do pěti?
Na mě tu už spousta lidí čumí divně, ale jsou potichu. Hlavně některé kamarádky, ty jsou prej raději zticha, když teda prej mají o dítě mín než já ~t~ Ale zase tu mám i zastánce, kteří taky kojili do 2let, dýl už nikdo. No a já to asi taky na jaře zapíchnu.

Jo, holky, to colostrum...jsem fakt nadšená. Dejvík co to bere, tak je fakt zdravej, pominuli jednu tří denní rýmu. V pondělí jsem s ním byla na alergu na kontrole a zatím co on šel na spirometrii, tak jsem dr říkala,jak jsem z toho nadšená a že jsem si až ted uvědomila,že i to jeho celoroční ranní pokašlávání (dle dr druh astmatu) už taky nemá. No a v tom přišla sestřička s výsledkama ze spirometrie a dr zíral jak puk, že tak dobré výsledky ještě D neměl a to chodíme na alergo od 3let každý čtvrt rok. TAkže strašně tento zázrak chválím, pokud by někdo nad tím přemýšlel. Já to v prosinci začala dávat i prostředníčkovi a taky se už drží ~R^ Ted dobírají 6.lahvičku a dáváme pauzu, tak uvidím.
Katka+3 kluci 79533
9.1.2013 12:20:51
~t~~t~~t~ Teda, taky tu už z týhle diskuze pěkně blbneš ~g~~R^
maw 84192
9.1.2013 11:31:48
Sny: tak já jsem si dnes vytahovala všechny zuby, normálně rukama, nehtem pod zub (druhý trvalý), zatáhla jsem a byl venku. Většinou byly o kus větší než jsou, hlavně ta korunková část, a některý jsem vytáhla i s 15-20 cm kostí, ale nebyla to kost z lebky, na tom kus masa. Něco jak když obíráte velký kosti... Ty jsem ale v poslední době neobírala. Vytáhla jsem si tak všechny, sáhla si na stoličky, uvolněná, vytáhnout, špičák, jde, vytáhnout. Trochu tekla krev, občas na tom maso...
Přitom mi někdo - asi můj zubař - říkal, že narostou druhý (teda jako třetí), prostě žádný drama. Probudila jsem se, když jeden z posledních byl jakejsi rozdrobenej a já začla plivat kousky.
Zvláštní je, že přesně ty zuby, který už nemám, jsem v tom snu taky už neměla. Vytahovala jsem si ty ostatní.
A vytahovala jsem si je někde vpředu na podlaze v autobusu - jak ty dálkový mají ten prostor pro řidiče, někdo ještě seděl na místě pro spolujezdce, já tam byla na zemi, za mnou na schůdkách mamka a do toho se nacpaly dvě dámy středního věku s místenkama, a jen nechápavě čuměly.
Jsem se divila, jak se mi to do huby vlezlo... Ale jak jsou uložený druhý zuby u mimina, špičáky až u nosu... tak se to prostě vlezlo i s těma kostma vytaženýma i velikostí (ta byla fakt nadměrná)
Tak to ráno mi pak bylo divně teda.

Jojo, Mawinka to nechává na B.

Katka+3 kluci 79533
9.1.2013 11:09:10
Rodičky, já už z vás ale taky blbnu. Dneska jsem v noci taky rodila ~8~ ale musím říct, že jsem někde seděla a najednou se dítě dralo bezbolestně ven, já ho chytla pod pažema, pomalu počkala než vyleze zbytek tělíčka a pak si to mrně dala na sebe. No to byl super porod, žádné kontrakce, žádná bolest, žádné hekání ~t~~R^ Jen nevím, co se nám to narodilo za pohlaví, předpokládám, že opět kluk, manžel prý holky neumí :-) Ale pocit jsem měla hrozně příjemný, stále to nějak cítím ~s~

No a jak tak čtu, tak jsme všechny "normální" matky a snad žád ná tu odpoledne nepřevléká do pyžama. Byl by to fakt opruz, když je tady spoustu jiných důležitějších věcí na práci a zábavu :-) Tadeáš teda chodí spát taky v poledne +-půl hodinka. My zase máme hroznej zvyk,že usne jen v posteli.
Lei, kamarádka má stejně narozené kluky jako já Davču a Matyáše, tedy odstup 2roky a fous a toho prvního měla taky naučeného usínat odpo jen v kočárku. Tak pak taky řešila to samé co ty. Malýho si dala na sebe, staršího do kočárku a šla ven uspávat at padaly kroupy či ne. Pamatuju si, že tehdy z toho byla trochu špatná, že je to vopruz, denně podstupovat tenhle ceremoniál a říkala,že toho prvního měla zavčas naučit na postel. Největší problém nastal,když byl jeden z nich nemocný a ven se nešlo. Tak to jen ze světa. Nezkoušeli jste M. pár dní po sobě třeba na tu postel naučit? Zase chápu,že zvyk je zvyk, T. třeba horko těžko usne v kočárku, je zvyklý spát doma. Ono jak jsou ti dva ve školce, tak má doma klídek na spaní. A když někam cestujeme, tak se zuby nehta drží a spát nechce, většinou pak teda stejně padne, bud v tom kočárku, autě nebo při kojení.

A vůbec, je tu ještě nějaký kojící maniak? Předpokládám, že Mawinka drží se mnou partu a ještě někdo jiný???
MarikaP+3 82381
8.1.2013 21:12:00
My používáme mandlový olej, ale používám ho sporadicky, když se mi zdá kůže suchá nebo si Eli stěžuje, že jí svědí kůže - to bylo při mrazech. Bambucký máslo taky používáme na obličej, různé exémky atp.
Katka+3 kluci 79533
8.1.2013 13:11:03
Joli, já po koupání dávám Ambiderman...je to čistý základ krémů, je volně prodejný kolem stovky nebo na recept nedoplácíš nic. Neobsahuje žádné sajrajty, alkohol, vůně, parabeny a promazávadlo je to super. Nám ho předepisuje obvodák nebo kožní. Velice účinný na ekzémy ~R^
nic, mažu pro to jídlo~3~
Katka+3 kluci 79533
8.1.2013 13:02:16
Zdarec, zatím jsem vše nedočetla, jen tebe, Lei....
no dobrýýý ~t~~R^ S tím, jak si sama mluví, jezdí s kočárkem, šikovná! My zdaleka takhle nekecáme.
A k tvému dotazu, my na odpolední spaní nepřevlékáme, jen vysléknu tepláčky, případně vršek, pokud toho má víc a jde spát. Ale třeba ve školce se děti poctivě převlékají do pyžamek, nechávají si jen na sobě spodní prádlo.
Nic, běžím pro oběd, T spí a ty dva starší mám dnes doma, ráno se jim nějak nechtělo z postele.
Lei 37503
8.1.2013 10:43:20
~t~ Mariko...

klémík...já Ti nevím, počkám, až mi to večer řekne :-)
MarikaP+3 82381
8.1.2013 10:40:29
Teda předpokládám, že jste to pochopily, ale pro jistotu, to byl můj dnešní sen.
[<<Předchozích 310] Názory 311320 z 22350  [Dalších 22030 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.