| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : květen 2011

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 300] Názory 301310 z 22350  [Dalších 22040 >>]
Katka+3 kluci 79533
13.1.2013 23:45:57
Maw, tak uvidíme...s tím kojem. Kdyby ted Tadeáš uměl mluvit, tak by mi řekl,že by chtěl kojit tak do sta let. On je hlava mazaná, jen když mám triko s trochu malým výstřihem, tak už mi tam šahá a ňam ňam. Když stojí u vany a kouká, jak se sprchuju, tak ten upřený výraz na moje prsa stojí za to ~t~ (aspoň někdo mě tak obdivuje ~R^~t~ ) Jeho závislost je děsná, kdyby to bylo, jak píšeš, jen na to před spaním. Ale uvidíme... (takže my dvě tu budeme kojit ještě školáky??? ~8~~:-D )

Wis, tak ten chlad na zemi móc dobře znám. Pod náma studené sklepy, z ledové předsíně jsme už zabezpečili dveře zespod,aby do bytu tak netáhlo. Ale ráno je tu dost zima,takže u nás taky tepláčky+punčochy a bačkůrky. My teda máme bačkory se žirafkou na suchý zip z Deichmanna za 130,-, jsou ok. Jinak se mi blbě shání, všude mají na tkaničku a to nechci. Hlavně se dobře obouvají pro děti s vyšším nártem. Noleny, věřím, že jsou super, zkušenost ale nemáme. A určitě schovej pro druhé. Hele, naši kluci po sobě dědí zimní boty. Nebojím se toho. Zimní jsme vždy kupovali drahé, kvalitní a za tu jednu sezonu, max. dvě sezony, je nezničili. Letní se ničí a jde vidět,že venku víc lítají, tak to prostě nevydrží. U capáčků bych se fakt nebála.
Wis+2 131737
11.1.2013 14:05:25
Maw diky - no ted mel rymu skoro 3 tydny a uz je par dni dobry, tak snad mu to vydrzi....Treba to fakt byly ty podlahy, ale nevim - jemu je spis porad teplo, v noci spi odkryty, muzu ho 100x prikryt a stejne se za chvili odkryje, takze se mi zda, ze chodit v puncochach a teplakach je fakt moc - mame doma tech cca 21 stupnu - ale zimu v predsini, kde neni topeni, tak mozna je to fakt tohle - mam pocit ze teplak pomohly.....
Jo ja si to myslela s temi capacky, jen jsem se chtela ujistit.....radsi. Pomalu musim objednavat dalsi a priznam se, ze 400 za domaci obuv se mi zda dost, zase kdyz to pak vydelim dvema, tak je to OK. My jsme s capacky fakt moc spokojeni ~R^ - klasicke backurky jeste nemel.....
maw 84192
11.1.2013 13:55:58
Za nás: ze studených podlah ap. rýma není, a B určitě pobývá v chladnějších prostorách s klidem polonahý, bosý...
Teď je toho hodně. Můžeš zkusit cibuli nebo nějakej aromaolej - ale netuším, kterej je na to dobrej.
Ještě mě napadlo - pokud je to chronické, tak to může být mírná alergie např. na prach, roztoče, a třeba možná i na prací prášek/aviváž, že to dýchá z oblečení (spíš teda ty první možnosti), nebo máte třeba jen horší vzduch... Nebo mu vadí vyšší/nižší vlhkost vzduchu... Anebo mě ještě napadá, ja se říká, že mléčný výrobky zahleňujou (nám zní jako scifi, ale někdo je toho zastáncem). Může to být i alergie na nějakou potravinu, ale tento projev v tomto věku by asi byl vzácnější.
Nakonec - ano, může být náchylný i na studenou podlahu, že z toho je nachlazený.

Capáčky bych si na Tvém místě na druhé dítko nechala, proč by ses jich zbavovala? To nejsou ochozený podrážky. Pokud Páťa nemá nějakou plíseň na nohách, tak není důvod.
Wis+2 131737
11.1.2013 13:29:49
Katko ja uz nekojim dlouho a presto me pripada kojeni ditete v tomto veku naprosto normalni a souhlasim s holkama - asi Tada vi, proc to MM tak vyzaduje. Je super, ze mliko mas, tak jen koj tak dlouho jak oba chcete, nevim, co je cizim lidem do toho. ~d~
Jinak my teda na denni spani taky neprevlikame, jen sundam backurky a vetsinou teplaky a mikinu (pokud je ma) at nespi navleceny. My teda ted mame doma relativne teplo (teda na muj vkus az moc) ale tim, jak furt bojuju s tou jeho rymou, tak davam vzdycky puncochy - takove ty 100% bavlnene a na to jeste tenke teplaky - nemame koberce, tak si rikam, jestli proste nemuze prochladnout tim, jak se vali na te podlaze....
Jo chtela jsem se zeptat - myslite, ze ty capacky Nolen, co uz ma Pata male muzu nechat pro druhe mrne, nebo by mu to mohlo nejak uskodit (myslim tomu/te, co to zdedi, ne Patrikovi ~t~)?
maw 84192
11.1.2013 6:53:41
Katko, k tomu koju: mě tak napadlo, když T. vidí dost inspirace u bráchů i u vás, že asi nejlíp ví, co potřebuje. Takže pokud to Tebe nějak zásadně nezatěžuje fyzicky či psychicky, nechala bych tomu volnej průběh.
A znám dost dětí, který do ca 1,5 r. +- pevnou stravu nechtěly, nemálo dětí, který jsou v tomhle věku dost kojený a jejichž matky na celodenní výlet s sebou sváču neberou, protože pokud nejsou doma, tak dítě mimo domov kojí.
Takže si v případě keců představ, že žiješ ve společnosti mé, Mariky ap., a že nám to přijde úplně normální.
A znám i dost dětí, který - byť třeba míň a hlavně doma, byly kojený mnohem dýl.
Přeci jen to mm nejmíň zatěžuje trávení, je nejlepší na imunitu, na kožní potíže atp. Takhe víš, že má T. zajištěný 100% vše, co potřebuje, a to i pak, až budeš kojit jen ráno a večer třeba. ~;)
Katka+3 kluci 79533
9.1.2013 22:35:54
U nás teda nechčije ~t~ a po sněhu taky ani památky. Včera jo, to jsme dělali s klukama před barákem sněhuláčka, dneska už tam z něj zbyly jen oči, dětičky byli smutné ~7~ Ale zítra to má zase přijít,né? pořádná chumelenice
Mariko, fakt colostrum zkuste! Neznám nic lepšího a to jsme toho za ty roky fakt zkusili hodně, bych ti mohla napsat o tom slohovku. Ale prvních 14dní nečekej zázraky, trošku to trvá, než se tělo nastartuje. Já jsem k tomu zpočátku taky byla skeptická. Ale možná víš, založila jsem zde na to diskuzi, maminky psaly pozitivní ohlas... http://www.rodina.cz/nazor16673027.htm -mrkni jestli chceš
MarikaP+3 82381
9.1.2013 20:59:37
Ahoj,
tak kdybych nebyla těhule, určitě jsem ještě kojící, ale dopadlo to jak to dopadlo. Ale mám okolo sebe kojence ve stejném věku jako Maty, takže pro mě normálka :-)
TAdy po sněhu ani památky, pořád jen chčije a chčije a chčije...pradon.~y~
HOlky už se z toho picnu, Eli byla 3 dny ve školce a už je zase nemocná, já si snad objednám kolostrum u Lei, když to Katce tak skvěle funguje.
Do toho mě dnes chytla záda, doufám, že zítra se z toho vyspím.
Katka+3 kluci 79533
9.1.2013 18:55:28
Tak to máš dobrý, náš láhev nechce - žádnou! Ani když to vidí u bráchů. Prostě si to do pusy nevezme, jedině pití ze skleničky nebo prsa. Takže to kojo je docela často. Když se toho dožaduje po krátké době, tak se snažím nabídnout něco jiného, pokud je to po delší době, tak dám. No půjde to těžko, až nastane den D :-)
maw 84192
9.1.2013 15:13:22
B chce hlavně ráno po probuzení, nebo když nemůže usnout - v jiným prostředí nebo přetaženej doma. Venku na to nějak nemá čas.
Já žravec na té superdietě si ovšem nosím svačiny, takže mám svačiny a když má(m) hlad, je sváča, je žravej, takže to je v poho, nemusela jsem to nějak řídit.
Má rád flašku na pití...
Prostě chce to, co já....
Katka+3 kluci 79533
9.1.2013 14:18:18
Jj, my jezdíme zase na bobech do školky pro kluky. Ale je to hrozná cíta, jak mu jen trochu padne sníh do obličeje nebo se vyklopí na zem, tak je křik. Ze školky už ho tahají kluci, se o něj perou ~R^
K tomu mazání, já dokud nebyl problém, tak jsem taky moc nemazala. Takže bud, Joli, klidná. Nejlepší je kůži moc nezatěžovat, pokud je tedy ok. Ale třeba u nás přes zimu kluci mají vždy sušší kůži, T občas takovou krupici po těle, tak mám ten Ambiderman. Jinak je hodně dobrý a osvědčený A-derma exomega, opět na sušší kůži i atopickou, základ je oves a ten je na kůži super. Kupuji v lékárně, ale cena je kolem 350,-,zase vydrží ale dlouho. Určitě taky nemažu Hippem, Niveou apod. z toho já mám strach,když vím,jaké jsou rodinné dispozice ~7~
A prcku? Tu mažu tak 1x za 2-3dny, když se mi zdá po stolici zarudlá, jinak na to kašlu. U holčiček je to ale asi jiné, tam je to riziko opruzenin asi vyšší, když si na tu prdýlku načůrají víc jak kluci, nevím.

K tomu koju, je mi jasný,že je na světě hodně mamin, co kojí i dýl jak do 2let, moje nejlepší kamarádka byla kojena prý do 5let. Jenže už je málo lidí, co má pro to pochopení. Samozřejmě, že je mi fuk co si kolem lidi myslí, já mám na to svůj názor. Spíš mě začíná štvát, když se prsa dožaduje i když jsme mimo domov, tohle chci právě upravit, jen na kojo doma. Prostředník to taky tak měl, kojení ráno, vpoledne před spaním a večer. Tadeáš si zatím dává kdy chce, násoska.
[<<Předchozích 300] Názory 301310 z 22350  [Dalších 22040 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.