| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : květen 2011

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 290] Názory 291300 z 22350  [Dalších 22050 >>]
Katka+3 kluci 79533
14.1.2013 23:17:47
Hi hi, tak já také četla čůrajícího manžela po posteli ~t~ Ale všechny jsme pochopily ~;) Moč u nás nesmrdí vůbec. To očumávání v koupelně, ano, už máme dlouho, žádná novinka. Jen někdy kdyby měl trpělivost a čekal a nekřičel, že zrovna ted musí být ňam ňam.
JInak kojit ted ještě chci, jak jsem psala, plánovala jsem s tím postupně skončit v květnu, jako u prostředního. Ale uvidíme. Jinak děkuji za info, Lei.
K tomu čůrání/kakání- Lei, u nás přesně naopak. Říká "kaká, kaká" a přitom čůrá a pak mi jde ukázat, kde loužičku udělal, ale jinak má přes den plenku. Jak jsem se tu již zminovala, odpleńkování nehrotím, co vím, tak u kluků běžně po 2.roce. Tadeáš si třeba na nočník sedne, ale nevyčůrá. Udělá to pak raději vedle a prstíkem se v tom ještě vyhňápe. Klasika, no.

K tomu společnému koupání- tak já sem tam udělám koupel, že jsem tam s klukama. Jednou tak za 2měs, jo jenže u nejstaršího už se to zvrhává na přílišné ošahávání, zvědavost a blbé řečičky, takže to s ním utnu. Ale mám v zásobě takové perličky,když byl Maty 2letý a říkal, co tam mám mezi nohama, že asi pavouk ~8~ Manžel má od tý doby narážky,že vymetem pavučiny ~a~~t~ No a tatínek prej, že má asi bolavýho pidníka, že ho má tak velkýho ~e~ Škoda,že jsem si všechny ty jejich výroky za ty léta nenapsala, bych se tomu dneska zasmála.
AsiD 110366
14.1.2013 22:14:22
Lei, u nás už se dává plína jen na spaní a teď v mrazech ještě i na vycházky ven. Jinak doma zásadně bez plenky. Čurání i kakání slečna hlásí. Pravda, někdy se podaří, že než se dohasíme na nočník, malinko si cvrnkne do kalhotek - to pak samozřejmě hlásí, že je mokrá a "pevlect".
MarikaP+3 82381
14.1.2013 20:55:03
Lei, ještě jsem to neslyšela,ale možné to je, nicméně, Matěj se odstavil právě někdy v 16-17 měsících. Hlavně ono tohle je docela těžký zobecnovat, bude to tak někdy okolo, ale určitě všechny děti v 15 měsíci na den neprochází stejným obdobím.
Lei, no jsem na Tebe zvědavá. Já si zatím nějak nepřipouštím, že je to blízko, dva měsíce jsou přece ještě dlouhá doba. Ale břícho mám velký. A k našemu odhadování pohlaví, v pátek jsem byla na velkém UTZ, miminko je drobnější než byl Matěj, váhový odhad je na 23. percentilu, tak zase mi to víc sedí na holčičku, při kontrole jsem se snažila nepátrat, ale nezahlédla jsem ničeho ani náznak. A Eli běžně odpovídá, že bude mít sestřičku, tak já bych to viděla taky tak, už se jednou se svým odhadem osvědčila :-)
U nás nočník - půl na půl si říká, ž e bude, poměrně pravidelně má stolici ráno a vydrží tam, když mu dám krabici s hračkami. Někdy hlásí, že už to probíhá - já teda přerušuji, protože někdy to stíháme, někdy je půl bobku na cestě. Čůrání nehlásí, i když dnes večer tu běhal nahatej a pak na mě volal šůlat, šůlat a odvedl mě do kuchyně, kde mi ukázal svou loužičku.
No jinak se z toho picnu, Eli je pár dní bez teploty, ale pořád kašel a rýma, nicméně se to lepší a Matěj odpoledne spal 3,5 hodiny (já samozřejmě zrovna nebyla doma), což mi bylo podezřelý, pak mi připadal teplej - samozřejmě horečka.
maw 84192
14.1.2013 17:09:09
Wis, potkala jsem tohle http://aktualne.centrum.cz/finance/nakupy/fotogalerie/2012/12/20/nebezpecne-hracky-vanocni-darek-varovani-coi/foto/524364/?cid=768514 a vzpomněla jsem si na Páťu... Vím, že dbáš na věci atp., jen že to může být i nějaké nádobí, kelímek na pití... co mu dráždí sliznice.
Nakonec to může být klidně něco s atestama, jednak zaplatit se dá vše, nebo může vadit menší než povolené množství nebo to může být povolená - a neškodná látka, ale prostě dráždí...
Jen jsem si vzpomněla, taky máme 2 plastové misky a nenapadlo by mě tam třeba hledat původ něčeho takovýho... KOneckonců to můžou být i barvy na nádobí...
Pravděpodobně se toto u vás konat nebude, ale...
...jako u ekzému člověka taky v prvním kole nenapadne nový parfém nebo před 3 týdny změněný prací prostředek...
Wis+2 131737
14.1.2013 13:33:05
MM ~t~~R^ ja nejprve taky cetla jako muj muz, ale pak jsem si rekla, ze to asi ne a pochopila jsem, ze to je memu muzi ~t~
Tak ja priznavam, ze nocnik docela lajdam - kakani by mozna i slo, ale vetsinou se pokadi hned, jak sleze z postele a to ja mam jeste zalepene oci ~f~, takze nocnik nedavam a pokud kadi v prubehu dne, tak to poznam az ~f~kdyz je hotovo anebo je v procesu a prerusovat je mi proti srsti....~a~ Tak mu jen pripomenu, ze hovinko delame do nocniku a priste si reknes, ano? Tak mi to samozrejme odsouhlasi a priste zas kadi do pliny....~6~ Za uspech povazuju, ze uz mu vadi, ze je pokadeny a okamzite hlasi, ze potrebuje prebalit a utika do koupelny na umyti zadku....Curame nekdy do nocniku, ale rozhodne nehlasi, ale posazen poslusne sedi, dokud se nevycura. Tak nejak nevidim smysl v tom, prosedet s nim pul dne na nocniku, mame lepsi program, takze obcas posadim, at nevyjde ze cviku, ale nijak to nehrotim. Muj pristup je asi dost laxni, ale tak nejak si rikam, ze vytusim, az prijde ten spravny cas - zatim u nas nenastal. ~d~
Maw - ne, moc mu nijak zvlast citit neni, ale zase cura prubezne po cely den, ja ho treba posadim na nocnik, on se vycura a dost, za cca 3/4 hodiny se jde koupat a behem koupani se treba i dvakrat vycura. Vzdycky na obe dve strany vany - presne, znackuje jak pes....~:-D
Lei 37503
14.1.2013 13:15:45
jo, tak tomu zcela rozumím ~:-D.

Katko, ještě ke kojení, teď jsem zachytila informaci, že při odstavování dítěte je to ok do 15 měsíce věku a pak zas až ve dvou letech, že prý v tom mezidobí je dítě psychicky víc napojené na matku a ten fungující zdroj potravy, že to bývá náročnější...tak do května je už jen chvilka, pokud se do té doby rozhodneš to stopnout ;-). víc o tom však nevím, jen to někdo někdo psal, že se to dozvěděl na kurzu laktační poradkyně. mariko, co Ty na to?
maw 84192
14.1.2013 11:18:40
Lei, MM=mému muži, páč některé věci dělá jen jemu.
Lei 37503
14.1.2013 10:28:44
M je fascinována břichem a pupíkem, takže nahoru dojde málokdy, jen ráno, když za námi vleze do postele a má dobrý přístup :-). Ale pokud vidí tatínka, tak ten jednoznačně vítězí co do míry zajímavosti sledovaného objektu - až jí musí někdy prchat z cesty ~:-D.

Hele, maw, nemělo tam být ještě CH? jakože MMCH? Já si v prvním čtení vyložila MM jako "můj manžel" a celkem jsem se lekla, cože to praktikuje ~t~. Jo, já nezepomenu, jak vzroně B hlásil a jak čural u nás v létě...jsem záviděla - v dobrým.
maw 84192
14.1.2013 10:12:18
Katko, B zírá od té doby, co dolezl do koupelny... Dávno má i jiné zájmy... Co má on, co táta, já něco jinýho, moc zajímavýho...
Ehm, a tuhle jednou došel, když jsem byla ve vaně a hned rovnou osahávačka mléčných zdrojů v místě nejcitlivějším... Jsem se smíchy málem utopila.

Lei, nehlásí nic. Nechce se přebalovat. Nejvíc nechci pokaděnej... Takže něco načasuju (ráno, občas jindy), kadění necháváme dokadit, protože při přerušení to nikam dál nepustí až zas po chvíli do té čisté plínky... ~a~ Takže radši na jeden zátah. Zpravidla odejde do jiné místnosti anebo ztuhne, ale neosvědčilo se přerušovat.
A strašně se nechce nechat přebalit.
A do toho třeba počůráno, vyyčůrá se - hodně, než za ním dojdu, tak udělá louži... MM čůrá i v posteli nebo na koberec, děsná sranda. Značkuje jak pes.

Dámy, taky ta jejich moč tak hrozně smrdí? Já po chvilce poznám, že je počůráno kvůli smradu, kterej jde...

Lei 37503
14.1.2013 9:25:32
Ahoj, holky, jen vás zdravím, to finále je děs, už si, i když mám bříško malé, připadám jak valící se sněhová koule a jsem taková ztuhlá. Jednu chvíli jsem s mimčem jakoby krásně naladěná a vnitřně se těším na porod, druhou chvíli jsem nervózní - jestli poznám, až to opravdu začne - stejně jako minule "netrpím" na poslíčky, takže snad jo, ale zas abych stihla udat M, no, no to stejně nějak dopadne, že...

Katko, za mě - kojení mi divné nepřijde, dokud to vyhovuje matce a dítěti, je to každého věc. Ale představila jsem si toho zírajícího T, a musela jsem se smát. Jo a ňáma, ňáma je taky super ~:-D.

Wis, já bych dala capáčky klíďo po prvním dítěti, u nás asi obejdnám nové nostalgicky - první, ty nejmenší, půjdou do krabice, co má M s památečnmi věcmi, tak aby měl své první botky i druhorozený/á. Ale uvidím, třeba budu líná, a až mu budou, tak mu je nazuju a hotovo ~:-D.

Co vaše děti a nočník/plenky? M volá "čurat, honem", což znamená kakat, a tuto potřebu koná na záchodě s redukcí - dětským prkýnkem, ale čurání teda nehlásí ani náhodou a jak pije přes den průběžně, tak ji neposazuju, nějak nevím, kdy ~d~, u toho kakání se to víceméně daří, když říká plus tuším, kdy naposledy kakala plus ten výraz v obličeji, když přeruší hru ~:-D - i tak samozřejmě půlka někdy skončí už v plíně, ale i to je podle mne úspěch. Jak to vypadá u vás?
[<<Předchozích 290] Názory 291300 z 22350  [Dalších 22050 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.