Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Tizi | 106716 |
30.1.2017 23:12:17
V 6ti letech vůbec není pozdě ani na závodní bruslení Vzpomínám si na olympijskou vítězku Taru Lipinskou, ta začala bruslit právě v 6ti letech. Ale faktem je, že naprosta většina těch 3letých bruslařek žádnými vrcholovými závodnicemi stejně nebudou.
|
Moncaka | 56657 |
30.1.2017 21:42:26
Základní omyl, v Praze není tolik možností kde krasobruslit a když už tak je to jen pro ty nejlepší. Nejlepší je krasobruslit na malém městě, oddíl krasobruselní je snad v každém městě, kde je zimní stadion, nebo alespoň v sousedním městě. Mnoho pražáků dojíždí krasobruslit do malých měst v okolí.
|
* Liv | 30003 |
30.1.2017 20:42:06
Susu,
já byla ta holčička s talentem, z kurzu bruslení cca v 5 letech si mne vytáhli do přípravky, z přípravky do závodního oddílu, kde jsem byla dítětem, kterému se věnují.. .. Ve chvíli, kdy moje maminka po půl roce "běžného trénování" 2x týdně odpoledne dostala rozpis tréninků - 5x týdně 6-7.30 a pak 13-15 hod dospěla k názoru, že to asi nemáme zapotřebí (dnes si myslím že spíš ona, než já) a s krasobruslením jsem skončila, byl mi v té době necelých 7 let. Prachy se tenkrát asi neřešily - konec 70. let, led atd byl jistě zdarma. Dnes jsem tomu ráda, že to tak dopadlo, bruslit teda umím dobře, na základní skoky jsem na gymplu balila na zimáku kluky, dnes už bych to nedala, ale s dětmi bruslím ráda a pořád dobře. A jsem moc ráda, že mne v životě potkaly jiné věci než nejspíš neúspěšný pokus být druhou K. Witt, zničený dětství a nejspíš i nějaká ta zranění. |
maargitt & dráčátka | 67638 |
30.1.2017 18:18:43
komnvalinko, moje dcera se někdy mezi 3 a 4. rokem nadchla pro balet. Velmi. Druhá dcera se pro balet nadchla teď, je jí pět, a patrně hlavně proto, že vliv velké sestry je obrovský. Právě proto bych dítě klidně někam na bruslení zapsala, jednou týdně a uvidíš. To tak drahé nebývá.
|
30.1.2017 18:17:09
báro, já jsem sice před nástupem do 1. třídy prošvihla příjímačky do ZUšky, ale díky tomu jsem pochopila, že jim na tom věku fakt záleží. Takže dcera chodila první rok do DDM, měla hodného cilitévho učitele a celkem se i něco naučila, jen držení ruky je furt předmětem bojů, ale teď od září chodí do Zušky a já už vím, že prostřední díět tam musím přihlásit o něco dříve speciálně klavír a kytara jsou pro starší děti už nedostupné, bohužel. Mě to připadá střelené, sama jsem hrála na kytaru a myslím, že pro běžné šestileté dítě je to brzy, podobně klavír, naopak začínat v osmi letech by stačilo bohatě holky mají myslím hudební sluch dobrý, slušně zpívají obě
|
Diva.Bara | 37553 |
30.1.2017 18:12:15
je to hodně brzy. já mám vůbec s tímhle dost problém, děti dospěly do věku, kdy jsem schopna i s nejmladší zvládat odpolední kroužky, ale ti starší už jsou na to zas moc staří - a to i na blbou lidušku. nástroje tak budu případně řešit soukromě. nezapomenu, jak jsem jezdila s dvojčatama na jejich přípravku na gymnastiku, mimino v šátku, starší buď samotná domů nebo jsme tak různě nabrali, dvojčata mi po tréninku pravidelně vytuhli v buse :-D
|
30.1.2017 18:07:16
drahý to bohužel je, led něco stojí
|
30.1.2017 18:06:44
báro já vím, u nás se tedy děti berou od čtyř ale stejně mi to přijde šílené, moje děti jsou schopny bruslení až tak od pěti....
|
Diva.Bara | 37553 |
30.1.2017 17:38:36
maargit, v jednom našem místním kraso klubu berou od 3 let. párkrát jsem vzala děti na školičku bruslení na veřejný zimák, pořádají to právě hokejisti a kraso tam je taky, pak si ty děti berou k sobě, pokud rodiče chtějí a děti se osvědčí, a tam moje 4leté děti byly spíš starší. jinak když jsem viděla, jak s dětmi jednají na tom hokeji jejich vlastní rodiče, bylo mi jich líto.
|
30.1.2017 17:35:24
jen tak bruslení jsou ty různé kurzy, které existují všude možně o frekvenci jednou týdně. U nás aktuálně ddm, lepší je má většina hokejvých klubů, kraso přípravky apod.
jinak jsou asi děti, které bruslé od tří, ale já jsem takové nikdy neviděla. Nicméně v šesti už je to pro sólové bruslení na hranici, pro některé kluky i za ní. A hlavně sólové krasobruslení je fakt o pálce pět tisíc za měsíc apod. na druhou stranu nikdo neříká, že by to konvalinky dcera měla hned začít dělat takto intenzivně dcera byla nadšená do bruslení, chodila do kurzy při krasobruslařském klubu, teď chodí u nás do ddm + sama asi 2-3x týdně (Teda zrovna teď má angínu). Pokud jí to bude držet, asi měsíc dva zkusím, co ta přípravka, alespoň ty víkendové tréninky (so + ne). Brusle má (normální), nic spešl dalšího na to potřeba není. Skončit se s tím taky dá vždycky. Kdo nikdy nezačne, nikdy neskončí |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.