| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Co vám lékař neřekne - rady a tipy

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 60] Názory 6170 z 15959  [Dalších 15889 >>]
magrata1 95172
3.4.2018 20:04:55
Kudlo, x tisíc let se lidi léčili bylinami. Myslíš, že za posledních 100 let jsme se tak vyvinuli, že byliny už neúčinkují?
magrata1 95172
3.4.2018 20:03:13
Půst si můžeš dát třeba od sledování televize. Myslí, že není na světě člověk, který by žil naprosto zdravě a neměl žádný nevhodný návyk. Možná tak nějaký buddhistický mnich. Jinak určitě každý najde něco, na čem zapracovat. Něco, co nezvládne ze života odstranit trvale. Ty, Kudlo, nic takového nemáš?
Kudla2 58452
3.4.2018 20:01:27
Ropucho,

a co když žije ukázněně většinu doby?

Kudla2 58452
3.4.2018 20:00:01
Já si myslím, že ne, že se ty škodliviny (mimochodem, jaký přesně to jsou? ~;)) vyplavujou průběžně bez ohledu na bylinný čaje.
Kudla2 58452
3.4.2018 19:57:48
Magráto,

tak když pomineme tu duchovní stránku, tak to předpokládá, že člověk se po zbytek roku stravuje nevhodně, přejídá se apod., protože pokud by se celoročně stravoval vyváženě a normálně, tak by přece žádná omezení nepotřeboval.
magrata1 95172
3.4.2018 19:57:11
Detoxikaci nekomentuju, nemám nastudované lékařské studie na toto téma, ale pokud někdo zatracuje kratší odlehčení jídelníčku spojené s nějakou bylinnou kúrou, asi se moc nad tím nezamyslel. Např. ve střevech se změní mikroflóra, byť ne zcela, ale určitě se vylepší, taky játra se hodně rychle regenerují (pokud nejsou nevratně poškozená), takže si orgány odpočinou a zregenerují se. Pořád je lepší si dát jarní očistu, než tvrdit, že když to nezměníš trvale, nemá to žádný smysl. Jasně, trvalá změna je lepší, ale i ta krátkodobá je pro zdraví přínosná. Kdyby to nemělo smysl, zdravotní pojišťovny by nehradily lázně na trávicí trakt. A co taková masáž? I v lékařských materiálech je popsán účinek- vyplavování únavových látek a zplodin látkové výměny. Co to asi je? Detox svalů. Nevím, jestli si někdo myslí, že kopřiva "zabije" škodliviny v těle, já si myslím, že je změna životosprávy a vhodné bylinné čaje pomůže vyplavit do krve ze svalů, tuku..., krví připutují do jater a ledvin, které je odbourají. A tím se detoxikuje organismus. Nebo ne?
Ropucha + 2 ropušata 120300
3.4.2018 19:45:12
Ale dodám tedy, že předvelikonoční půsty mi zoufale nejdou.
Teorii ovládám, ale vůle silně pokulhává. Únor a březen, to je období, které mi dokáže prosvětlit snad jen to jídlo, vůli mám na nule.
Zvládám adventní půsty, ty pěstuji ukázkově :-)
Ropucha + 2 ropušata 120300
3.4.2018 19:41:22
"Samozřejmě je lepší učinit nějaké trvalé změny, ale i takové omezení je pro zdraví dobré"

Je dobré.
Jako se střídá čas práce a čas odpočinku, pracovní dny a dny sváteční, tak se střídají dny střídmosti a dny hojnosti.
Člověk lépe zvládne ten čas ukázněnosti, když ví, že ho vystřídá čas volnějšího režimu.
A lépe zvládne čas vynucené ukázněnosti, který může život přinést, když si to předtím vyzkoušel dobrovolně.
Tante Bante 147015
3.4.2018 19:39:40
Půst je dobrá věc. Ale nedetoxikuje. Když se drží správně, tak je to druh odpočinku, obnovení sil.
Z+2 109449
3.4.2018 19:36:47
Ještě je třeba se zbavit všech parazitů.
[<<Předchozích 60] Názory 6170 z 15959  [Dalších 15889 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.