| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Co vám lékař neřekne - rady a tipy

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 50] Názory 5160 z 15959  [Dalších 15899 >>]
Kudla2 58452
3.4.2018 20:50:46
Ano, ale to slouží v případě, že nefunguje orgán, kterej to má jinak v těle na starosti.
Kudla2 58452
3.4.2018 20:50:06
jakých usazených? ~;)

jinak k tématu např. http://www.obezita.cz/aktuality/detoxikace-z-pohledu-vedcu/

cituji:

"Mezi hlavní zdravotní rizika detoxikačních kúr dle studie patří závažná energetická a nutriční nedostatečnost. Extrémní půst může vést k proteinové a vitaminové karenci, elektrolytové nerovnováze, acidóze a dokonce ke smrti. U některých detoxikačních diet jsou lidé vystaveni riziku předávkování doplňky, projímadly, diuretiky nebo dokonce vodou. Mnoho detoxikačních produktů a programů je šířeno přes internet a je velmi obtížné je regulovat, což představuje velký problém.
Většina komerčně propagovaných detoxikačních metod je pouhým lákadlem, které mívá jediný důvod – zakoupení určitého produktu a nemá oporu v ověřených vědeckých poznatcích. K odstranění škodlivin z našeho organismu nám slouží játra, ledviny, plíce a kůže. Jestliže chceme našemu tělu pomoci, zanechme kouření, nekonzumujme alkohol a omezme v jídelníčku smažené pokrmy či uzeniny, resp. sekundárně zpracované masné výrobky, které obsahují větší množství látek, s nimiž si musí organismus poradit. Pokud je omezíme dlouhodobě, nejen po svátečním hodování, bude to mít větší efekt, než nesmyslné zavodňování speciálními roztoky, pojídání zaručených detoxikačních směsí, nebo zatěžování ledvin zbytečně velkým množstvím vody, což může být i škodlivé.
Dostatek zeleniny a ovoce, tekutin, vlákniny a eventuálně vitaminů v přírodní podobě a přiměřený pohyb, nejlépe na čerstvém vzduchu je pak nejlepší „detoxikační“ směsí."
Buchli 121873
3.4.2018 20:49:02
Jediná opravdová detoxikace je v podstatě dialýza.
Buchli 121873
3.4.2018 20:48:28
Pumo, řekla bych, že se pleteš ty. Dlouhodobé půsty naopak tělo otráví, protože se vyloučí jednak škodliviny dlouhodobě uložené v tukové tkáni, jednak tělo odbourává i svalovinu a přitom vznikají škodlivé vedlejší produkty taky. Je to rozhodně zátěž pro ledviny a játra. Proč myslíš, že se nedoporučuje kojícím matkám rychle hubnout? Protože se všecky ty zplodiny z tuků vyloučí do krve a pak do mlíka.
Puma 54527
3.4.2018 20:46:24
Ale já ty informace mám.
magrata1 95172
3.4.2018 20:46:20
Kudlo, pokud do těla láduješ míň škodlivin, tělo má víc energie na odbourávání těch usazených. A já věřím, že i některé byliny to mohou podpořit. Stejně jako masáž je forma detoxikace a uznává to i lékařská věda. Takže to, že detoxikace neexistuje, jsou kecy.
Kudla2 58452
3.4.2018 20:40:37
Samozřejmě že ne.

Zkus si vyhledat informace, mýlíš se Ty. ~;)
Puma 54527
3.4.2018 20:39:39
Takže podle tebe třeba dlouhodobé půsty (7-40 dní voda, případně bylinné čaje, klystýry) nedetoxikují organismus? Zkus si vyhledat informace, mýlíš se.
Kudla2 58452
3.4.2018 20:07:51
Magráto, byliny jistě obsahujou spoustu skutečně léčivejch látek, ale to přece ještě nijak nepotvrzuje funkčnost "detoxikace" ?
Kudla2 58452
3.4.2018 20:06:56
Tak já mám asi docela skromňoučká potěšení, takže nevidím žádnej důvod, proč bych se jich chtěla zbavovat, byť i jen dočasně, a dobrovolně se tím trápit.

Mám už vyzkoušeno, že v případě NUTNOSTI se dokážu vzdát lecčehos, takže tuto schopnost si testovat nepotřebuju, ale taky nevím, proč bych to dělala, když žádná taková nutnost nenastala. ~d~
[<<Předchozích 50] Názory 5160 z 15959  [Dalších 15899 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.