| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Rakovina

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 3629  [Dalších 3609 >>]
Girili 117849
19.1.2018 21:07:54
Ja znam pripady, kdy onemocneni rakovinou propuklo v dobe, kdy po narocnejsim obdobi doslo ke zklidneni, napr. odchod do duchodu ap. Samozrejme ze uz tam bujeni mohlo byt v drivejsim obdobi, ale mozna se sbusti tehdy, kdyz organismus proste povoli. Jako bolest hlavy, ktera zacne, kdyz neco narocneho dokoncite a chcete si konecne uzit zaslouzeny odpocinek. ~d~
Buchli 121873
19.1.2018 21:06:44
To je těžký, každej je jinak odolnej vůči stresu, každej má jinak silnou imunitu, stačí nějaký oslabení, infekce plus stres, k tomu nevyspání, kosmickej paprsek a ochranný systémy selžou. Samozřejmě tomu nepřispěje kouření, obezita, nedostatek pohybu, alkohol... Veselá mysl půl zdraví pořád platí.
xxxxxx2 134466
19.1.2018 21:04:05
Když se neví, svede se to na stres. A nějaký stres ve svém životě dovede identifikovat každý, i kdyby to měl být stres, že kafe nebude dobré. ~d~
Girili 117849
19.1.2018 21:04:02
Dari79, ono i v pripade te rakoviny plic u kuraku je to hodne osemetne. Mela jsem tatinka, nejbajecnejsiho, nejferovejsiho a nejcestnejsiho cloveka na svete, jehoz jediny hrich, bylo ono koureni. A pak mu to vycti, ze mu to patri, ze si za to muze sam! Cloveku, ktereho vubec neznas! Fakt si to zaslouzi?

Kdyz uz se tata dozvedel, ze ma karcinom, sla jsem s nim na konzultaci na plicni. Ocekavali jsme, ze se trochu dozvime, co je to za typ nadoru, jake jsou moznosti lecby, jaka budou nasedovat vysetreni a kde. Prisli jsme do ordinace k totalne nepripravene lekarce, ktera tatu pred tim nejenomze nevidela, ale ani si neprecetla dokumentaci a nevedela, co pacient vi a co ne. Kdyz si to tam pred nami zbezne nastudovala, zacala velmi obecne vykladat neco o tom, ze "mate v plicich nejake rakovinove bunky". To uz jsme nervozne poposedavali, nebot bylo jasne, ze nejsme prave u nejkompetentnejsi osoby a zacali jsme (slusne!) klast konkretni dotazy. Na to doktorka nebyla pripravena, neumela odpovidat, uplne jsme ji vykolejili, takze na tatu, o kterem si jeste pred chvili ani nebyla jista, zda zna vubec uz vi o sve zavazne diagnoze, rvat, ze co jako chce, vzdyt je prece silny kurak, takze si za to muze sam! Dokazes si predstavit, jaka sprcha to je, kdyz ty tam jdes s tim, ze mas smrtelnou diagnozu a spolehas na to, ze se alespon neco dozvis, idealne neco, co ti pomuze. Krava jedna blba! Uplne mi to zvedlo tlak, jen jsem na ni znova pomyslela.
Kat 121378
19.1.2018 21:03:40
Slupko, ale ja nevim, jaka "kvaluta" nebo druh bolesti to byl. To je asi nesdelitelny. Jen me to napadlo. A urcite k tomu byly i jiny priznaky, ktery treba nikdo nepodchytil.
Buchli 121873
19.1.2018 21:01:48
NO jo. Ten stres a psychická nepohoda je jen jednou z příčin. Prostě je to multifaktoriální.
xxxxxx2 134466
19.1.2018 21:01:08
Buchli - známý dostal rakovinu zrovna v době, kdy prožíval úspěšné období, byl spokojený, optimistický... a buch!
Kat 121378
19.1.2018 20:58:11
Slupko, jo. V nemocnici xkrat, sledovan na hematol., atd. Az po kolapsu nasledovala rychla akce.
Buchli 121873
19.1.2018 20:55:15
POdle mě psychika může ovlivnit, jestli rakovina vznikne, nebo ne. Protože oslabí imunitu. Ale v okamžiku, kdy tam je, tak ji už psychika nemůže vyléčit, už je to moc velký nepřítel. Ale samozřejmě dobrá psychika moc pomůže v léčbě. Ale ta léčba je nutná, bez ní rakovina nezmizí.
xxxxxx2 134466
19.1.2018 20:53:06
Renies - shodou okolností jsem dnes byla také na vyšetření prsou, ale kdyby mi něco našli, tak bych si řekla, že je to důsledek těch mastitid, které jsem prodělala během kojení dětí, nikoli nějakým mým psychickým rozpoložením či vnímáním sebe sama. Rakovina je stále tajemná nemoc a neví se, co ji spouští.

Dle mého psychický stav ovlivní, jak ten či onen reagují na léčbu, ale nikoli, jestli rakovinu dostanou či nedostanou.
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 3629  [Dalších 3609 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.