| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Peníze a bydlení : Bydlení

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

  (?)
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 36017  [Dalších 35997 >>]
Hanka a holky 07/03+07/06 12926
26.3.2018 20:06:34
Přeji pěkný večer. Nedělám žádný výzkum, jen mě zajímají před další schůzi společenstva vlastníků, jak to mají nastavené jiné domy.
Jsme panelový dům o 28 bytech jak v osobním vlastnictví, tak družstevní. Nebudu vypisovat jednotlivé náklady, u kterých těžko ovlivním cenu za jednotku, jako teplou a studenou vodu, el. energii.
Zajímají mě, jaké máte roční náklady na:
1. administrativní služby (zajištění chodu domu-předseda společenství, technik domu)
2. správu domu (družstvo)
3. úklid společných prostor
4. jak řešíte běžnou údržbu - např. výměna žárovek, drobné opravy ve společných prostorách

Děkuji
jentakj 147688
14.3.2018 0:19:02
Fern - ale prd - naše děti s námi sportují, lyže, kolo, plavání, i jezdíme na různá místa, ale zas za to něco chci - tudíž musí na zahradě pomoci - ne pořád, ale musí, přece se nebudou doma jen válet.
Jinak já teda jsem velmi omezila to, co na zahradě je - prakticky tam je jen to, co se jí nebo jinak zužitkuje - krom teda květin cibulovin, ty tam máme na okrasu, manžel je miluje. Jinak byl soused nadšený, že mi nevadí jeho smrkový plot a ještě mu je chodím oškubávat - s jeho dovolením, ovšem. Já tam žádný jehličnaný nechci /na svý zahradě/, ale taky mám dovoleno oškubat jeho lípu. Takže super.
Kristain 21269
12.3.2018 7:28:34
Myslím, že se to s věkem mění a různě vyvíjí.
Vyrostla jsem na velikém baráku s obr zahradou, celé dětství se furt něco spravovalo a pracovalo, naši nikam nejezdili a pro mě byl ideál byt v paneláku :-)
Pak jsem v rané dospělosti měla pocit, že chci jezdit na různmá místa a ne se uvázat k jednomu.
Později jsme s mužem zatoužili mít to své místo a pořídili jsme si chalupu. Je obyvatelná celoročně. Budování okolo ní chytlo hlavně muže, já si tam šolichám pár kytek, bylinek a jinak kafíčko v pergole :-) Chalupu máme od doby, kdy staršímu byl 1,5 roku a vzápětí jsem čekala mladšího. Tzn. pro děti to bylo fakt super, vyrostli skoro v lese, okolo nás pár chalup, co mají taky děti podobně staré, vznikla jim tam taková parta 6-8 dětí. Nejlepší to pro ně bylo tak do 10 let. Toi stavěli bunkry na zemi, na stromech, lítali po lese, v létě spli u nás pod širákem nebo stanem, u sousedů na trampolíně...Najednou sousedovic holka, která do té doby lítala po lese s klukama, dovršila 12 let a nastal zlom, začala být otrávená, furt visela na mobilu zalezlá u nich doma, atd...A strhla s sebou i ostatní mladší děti, do té doby spokojené.
Takže jsme trochu vyměkli a pořídili wifi, následkem toho mám v obýváku nasáčkovaných několik puberťáků s mobilama...ale je to takový kompromis, chodí ven, ale mají možnost i toho, co mají doma. Zatím to jde a nekladou zásadní odpor.
My tam trávíme od začátku i všechny Vánoce a je to kouzelné.
Jinak máme ji 30 km od místa bydliště, což je super. Když mají děti nějakou víkendovou akci, zápas, narozeniny kamaráda apod, není problém to otočit, jet 2 auty atd.
Jinak samozřejmě očekávám, že přijde období, kdy na chalupu jezdit nebudou chtít, ale to se zase časem zlomí a budou loudit, abychom ji jim půjčili :-) Vidím to u dvou sousedů, co už mají dospělé děti a vnoučata, prý jakmile přešla puberta, obnovil se jejich zájem.
A pro nás s mužem je to srdeční záležistost, raději bych prodala barák ve městě, než chalupu. Najít totiž někde kousek klidu a ticha bez hromady lidí je ta největší a časem těžko splnitelná devíza.
Stáňa * 7932
11.3.2018 21:04:37
My chalupu nemáme, ale vedle nás jedna taková, vlastněná Pražáky, stojí. Zrovna teď o víkendu tu byli.
Přijeli v sobotu ráno, protože chalupa je studená, jen kamna v přízemí, a kdyby přijeli včera večer, tak by to nestihli roztopit. Včera celé odpoledne dělali kolem baráku, hned odpoledne jela cirkulárka, dnes to samé a po obědě odjeli opět do Prahy.
Byli tu po cca 5 měsících.
Jejich děti s nimi jezdili jen občas (že mají jiné zájmy), teď se sebou berou starou, dementní babičku, která tu vyrostla, a malou vnučku.
Barák je to teda moc hezký, předloni dělali novou střechu, ale od Prahy dost daleko (cca 180 km).
Počítám, že až stará paní umře, tak to prodají.

To jen takový jeden malý příklad :)
gerda 27858
11.3.2018 17:07:00
Jako dítě jsem na chatu jezdila vcelku ráda, jen v pubertě mě to už tolik netáhlo, neměla jsem tam vrstevníky. Nejvíc mi vadilo ale páteční balení, shon, abychom tam byli brzy a v neděli po obědě to samé, zase spěch domů. Nesouhlasím,že turistika upadá. V některých rodinách se možná jen tabletuje, ale Tatry, Jizerky, Krkonoše,...Alpy v Rakousku,....jsou plné turistů.....
Markéta 121171
11.3.2018 11:51:00
Jako holka jsem travila na chalupe vsechny vikendy, bylo to super diky sestrenici a detem ve vesnici. Tak od sestnacti tezky opruz, ale nasi me pak uz nenutili. Vlastni chalupu nemame, jezdime k nasim, ted uz celjem malo. Sestnactilety syn uz ma jine zajmy, zejmena citove, mladsi o vikendu turnaje, a my radi piznavame nova mista. Pripadne mame vikendove akce v Praze, kde bydlime. Pak jezdime do baraku manzelovych rodicu, kde to pravdepodobne zrekonstruujeme na duchod a od jara do podzimu tam budeme. Nebo to zbourame a postavime neco uvnitr modernejsiho. My bychom ted vlastni chalupu nevyuzili.
margotka78 alias shit-roller 108560
11.3.2018 10:36:03
Ano, to je ono, ta část Klášterce se jmenuje Amerika. Je to místní název, ale je i v mapách.
Adelinkaa 1 dítě. 75195
11.3.2018 9:07:31
Jezdili jsme k babicce na vesnici a cim jsem byla starsi tim vice me nebavilo stale jezdit na stejne misto. Za me ani nahodou,.nevidim v tom zadny puvab jezdit na stejne misto a makat tam. Radeji jezdim po vykendech na ruzne vylety po kazde jinam, i do prihranicnich ~l~ mestecek v okolnich statech
Saténové povlečení na Favi.cz - top výběr
Katka a 2 výrostci 141251
11.3.2018 8:15:37
Taky to mame v planu,na duchod zustat na chalupe trvale.Je tu plyn,voda,elektrina,uz jsme to hodne zrekonstruovali.
Li. 14175
11.3.2018 7:01:06
Celý život jsem druhou domácnost odmítala, ale vloni si chalupu koupila. Proč? Stárnu. Už se nemůžu věnovat tolik adrenalinovým sportům jako dřív a bude už jenom hůř. Bydlím pražském paneláku a neumím si představit, že důchod prožiju v něm. Vloni jsme na nové chalupě ještě moc nebyli, ale syn (14 let) se vyjádřil, že tam bude jezdit s námi. Podezřívám ho, že ho láká hlavně traktůrek na sekání trávy, když autem ještě jezdit nemůže :). Jinak mám v plánu chalupu trochu zmodernizovat a v důchodu od jara do podzimu být tam.
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 36017  [Dalších 35997 >>]


(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.