Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
| jentakj | 147688 |
|
29.3.2018 22:30:48
No - já to brala tak, že ona byla doma, měli jedno dítě, jak tatínek říkal - konečně mohla maminka být s ním /asi byli nějakou dobu odloučení/ a tak z dítěte byli celí poprdění - tedy jedno dítě, jeden princ. Ale oni měli mentální schopnosti toto zkorigovat - protože toto dítě bude chodit do školky a kdyby ne, tak do školy zcela jistě.
Ono záleží na úhlu pohledu - mně říkali někteří, že děti jsou rozmazlené a jiní zas říkali, že jsem k nim přísná - tak si vyber. A dítě naštěstí nevychováváme dva, tři nebo pět let, ale mnohem delší dobu a za tu dobu se toho změní v našem náhledu a v dítěti tolik, že je pořád možnost své působení korigovat - když na to máš mentální schopnosti. Můj náhled byl a je zcela jistě ovlivněn tou druhou rodinou a zděšením, jak si budou pořizovat další děti. |
| Pam-pela | 97353 |
|
29.3.2018 22:24:38
jentak, tak samozřejmě že to je druhý extrém nechat řvát dítě, co chce k mámě, proč to pojímat v druhém extrému...existuje rozumná škála mezi tím...a co ty ostatní věci?
Víš, mně přišli jako otroci vlastního dítěte. A já si myslím po vzoru starých a některých moderních psychologů, že dítě má mít hranice, má znát NE (i sladké štěňátko člověk nějak vede a vychovává)...má mít mantinely. Protože právě to určité těsné "objetí" mantinelů (děloha, zavinovačky, kokonky na dítě, mámina postel atd atd...) dává to bezpečí, postupně se to rozvolňuje. Mně to přijde, jako kdyby to dítě položili nahé na zem...a a´t si dělá, co chce, obleče, co chce, jí, co chce, spí, kdy a kde chce...a ono na to v určité době není připravené. Ono potřebuje tu těsnost a hranici, kde končí ono s mámou a začíná svět...který bude ovládat postupně. Dát dítěti takhle naprostou svobodu v rozhodování. svobodu ve všem je v tomto věku podle mne pro něj traumatický. Což bylo teda myslím v tom pořadu vidět. Byl to extrém a jsem ráda, že se mi takový děti vyhnuly...anebo jsem si je prostě takhle nevychovala, nevím... Ona taky ta Ukrajinka tam říkala, ale vy to máte s výchovou jednodušší, máte hodné děti? To je celý . |
| jentakj | 147688 |
|
29.3.2018 22:17:41
Pam - ale ona tam povídala něco ve smyslu, že všechno přijde, až na to bude dítě připravené. To dítě bylo malé, ona s ním byla doma a chovala ho ona či otec dítěte - proč by to mělo být špatně. Já jsem taky nenechávala své děti řvát někde v postýlce o samotě - z naší postele se každé dítě vystěhovalo v okamžiku, kdy ono uznalo, že je čas a že chce být samo. Co je na tom špatně?
|
| jentakj | 147688 |
|
29.3.2018 22:15:24
Tak hlavně chtěla čtvrté dítě, prý konečně vymodlenou holčičku a kdyby ne, tak budou mít kluka a holku příště. To je teda nářez.
|
| Pam-pela | 97353 |
|
29.3.2018 22:15:19
xko, myslíš, jestli jsi se dívala na Manželky, že ti rodiče to budou mít za pár měsíců k dítěti jinak? Leda by jim ruply nervy (oba k tomu teda neměli daleko, myslím). Říkali, že svůj láskyplný přístup nezmění
.Dítě nechtělo jíst bez pohádky, spát, usínalo ve dvou letech jedině v náručí, když ho dali do postýlky a zhasli, šlo, rozsvítilo si a bylo stejně vzhůru a dělalo si, co chtělo, tak s ním zas vstali, ráno spalo do deseti, aby se vyspinkalo...nesmělo brečet, aby nebylo chudák frustrováno a nemyslelo, že ho nemají rádi. Možná jsem něco pokroutila, možná na něco zapomněla... ![]() Jo, nemám dítě s nějakou výraznou diagnózou, chápu, že takové zvláštní děti mohou být...ale kde je hranice té diagnózy a kde ta naprostá oddanost a služba dítěti? A není to medvědí služba? To dítě neznalo ne...vše bylo pro něj, podle něj... Nebo jsi to vnímala jinak? Proto mi tahle rodina přišla mnohem "horší" a to "poškozování" dítěte hlubší. ale je to můj názor. ![]() |
| Kat | 121378 |
|
29.3.2018 22:04:45
X, muze bejt. Ono asi nejde o vzteklyho prcka. Spis o pristup rodicu..... A rekla bych, ze v nejblizsich mesicich svuj styl menit asi nebudou.
|
| x.sky | 92133 |
|
|
29.3.2018 21:54:47
"to je do školky neudatelný"
Nebyla bych hned tak kritická. Rozmazlený jednoznačně byl, ale na školku má ještě nějakou dobu čas. Měl 2 roky a 4 měsíce, mám podobně starou dceru a kdybych chtěla, tak z 10 dní taky sestříhám "slušný vzorek" |
| Pam-pela | 97353 |
|
29.3.2018 21:22:42
kat, to ti upřímně věřím ![]() |
| Kat | 121378 |
|
29.3.2018 21:18:46
Pam, ja,si to rikam kazdy skolni rok
![]() |
| Pam-pela | 97353 |
|
29.3.2018 21:15:58
kat, asi ani ne, vídám dost vzorků různých dětí a maminek a vztahů mezi nima....ráda bych řekla, že už mě v tom ohledu nic nepřekvapí, ale obávám se, že to není pravda
. Ale zas nima nemusím trávit každý den. |
Lidový rok - DubenPraha 4
Ukliďme svět, ukliďme Česko - jaro 2018Praha 4
Malí fotografové: Tajemný portrétOlomouc
Haló JácíčkuKladno
Konstelace - seminářPraha 8 Další akce nalezte zde
Velikonoční kynutý koláč ala volské oko
Perníkový beránek Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.