Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Monika | 123907 |
14.1.2018 23:11:43
Nejsem lékařka, ale co by na tom mělo být jedovatého? Když děti pijí běžně colu, nejspíš by je nezabila ani káva s kofeinem (slabší). Kdyby byla neslazená, je nejspíš zdravější než kola. Ono se teď už myslím nepovažuje za "nezdravé" ani kafe s kofeinem. Ale já bych ho tedy dětem taky necpala, kvůli "nespaní".
Kup mu to, nejspíš mu to nebude chutnat, pokud ho to nenecháš osladit fůrou cukru. Přesně si pamatuju, jak mi celé dětství voněl tátovo kafe (turek tehdy, samozřejmě). Asi ve 13ti, když jsem byla sama doma, mě napadlo si ho uvařit - fuj hnus, a pít jsem ho začala až na konci VŠ, protože na fakultě v automatu měli fakt dobré, téměř nekávové "kapučíno" (chutnalo úplně jinak, než běžná kapučína z automatu, tak napůl jako kakao), tak od něj se to pomalu odrazilo a postupovalo |
estrada | 57119 |
14.1.2018 22:48:38
Prosím o radu - ideálně lékařku či výživoveho specialistu - zda děti mohou pít kávu bez kofeinu. Jednou jsem si všimla , že paní kupovala dceři v McDonalds “babycino” , nechala jsem se nspirovat a vzala i dětem. Bylo to víceméně kakao z našlehaného mléka, kluci to ani nedopili. Syn mě ale později překvapil chutí / zájmem o kafe. Samozřejmě jsem mu vysvětlila, že neni vhodné pro děti, ale jeho zájem neutuchá (je mu 11). Jednou, když jsem si kupovala kafe u Starbuks, se zase “přihlásil”. Ptala jsem se, zda mají kafe pro děti (něco jako u mekáče ala kakao), obsluha mi nabídla kafe bez kofeinu (latte). Zajímalo by mě, zda je to pro děti skutečně o.k. Díky moc!
|
Muumi ++++ | 41406 |
11.1.2018 22:46:20
To je ale krásný koníček:) Tak já tomu asi jenom blbě říkám, ale prostě když je tam napsáno "ocelový mlýnek", tak to neberu jako kameny. To jsme právě myslela, že jsou nože... No každopádně ocelový mlýnek bych nebrala.
|
Len | 108740 |
11.1.2018 14:31:57
Mummi, ty mlynky vypadaji u vsech podobne. On ten mlynek neni drahy, ty na vymenu treba do starsich typu Jury stoji tak 60 liber. Jura ma ted nove mlynky za dvojnasobek, ale porad je to docela levne proti tomy, co stoji kavovar. Ja jich par videla otevrenych, je to takovy muj konicek, a noze nemel zadny. Tam je hlavni rozdil, ze par znacek ma mlynky keramicke (Saeco, Siemens) a zbytek kovove, u kterych nektere zpracovani k prepalovani vede, tim byl prosluly zejmena Krups, ale uz to zmenili (nicmene jim porad tece moc horka voda, coz je spatne a prepalenento pak chutnat muze).
|
Muumi ++++ | 41406 |
11.1.2018 14:16:55
Len, já teda myslím, že takové ty Krupsy a DeLonghi, prostě automaty do 10 tisíc, v sobě kameny nemají. Ale možná se pletu, jen se mi to za ty peníze nezdá možné
|
Len | 108740 |
11.1.2018 13:46:17
Je to tak, nadmorska vyska je zasadni, odruda take. Pak zpusob upravy po sklizni. Ja kupuji uz jen medium prazeni a vypustila jsem nektere prazirny, ktere medium preprazovaly. Nechutna mi cerna spalena kava ala Starbucks, nic cerne leskleho ke mne domu nesmi A i kdyz je vse prazene na medium, tak neco je kyselejsi, neco vubec ani naznakem. Treba ted ma oblibena a nejoblibenejsi brazilska kava nema stopu kyselosti v jakkekoliv uprave. Rozhodne kyselost vice vystoupi v espressu udelanem v automatu, pokud tam nejaka je. Jednou jsem mela microlot, ktery byl popsany jako cernorybizovy kompot a to se vubec nedalo jako espresso pit, normalne se z toho svirala drzka V konvicce dobry.
|
Len | 108740 |
11.1.2018 13:40:14
Myslim, ze nozovy mlynek v zadnem automatu nenajdes. Mlynky na vymenu se bezne prodavaji treba na ebay, jsou tam vyfocene, vypadaji stejne jako mleci kameny v normalnim elektrickem mlynku, noze to nejsou.
|
Muumi ++++ | 41406 |
11.1.2018 12:56:20
Hele, já fakt nevím. jen mám pocit, že když se to víc upraží, tak ta kyselost ustoupí, ale taky všechny ostatní chutě s ní. Že se ta chuť hrozně unifikuje. Proto mi taky moka konvička přijde trochu škoda na některé druhy kafe, chutná mi to z ní všechno dost podobně. Mám ráda filtrovanou, tam ty chutě vylezou. K lepšímu i horšímu, hrozná káva bude ještě hroznější:)
Angrešt bude mít určitě jiné vysvětlení, na mě nedbej:) |
Vítr z hor | 100046 |
11.1.2018 12:52:37
To nevim. Malo prazena v Mexiku kysela nebyla. Prazili to primo prede mnou. Spis ty bylo nadmorskou vyskou a slozenim pudy. V Guatemale jsem to taky videla z prvni ruky, tam je proste kysely region (ten, co se sem vetsinou vozi, asi protoze je nejbliz letisti). Par znamych ma finky, kde se pestuje kava. Jeden znamy je zemedelsky inzenyr, ten prisaha na kombinaci nadmorska vyska/puda/odruda.
|
Greta nakukujici | 129120 |
11.1.2018 12:50:20
je tedy mam pocit, ze na turka musi byt kava jeste jemneji namleta nez na espresso. My mame elektricky s kameny cuisinart, na optimalni pomer cena/vykon.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.