Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Šuplík | 137953 |
![]() |
22.2.2018 18:07:38
Okud je to sacharin, aspartam apod, vymenila bych ho za stevii. Sladi hodne, takze je mensi spotreba...
|
Mariana +2 | 135342 |
![]() |
22.2.2018 17:15:29
ještě existuje erythtit, chuťově je to taky jako cukr
http://www.dumbylinek.cz/prirodni-sladidla-a-cukry/146/sweet-nature-erythtit-prirodni-sladidlo-1-kg nebo tady je ještě popis xylitolu https://www.superpotravina.cz/superpotravina/eshop/0/0/5/2132-Biopurus-Brezovy-cukr-Xylitol-1000g |
Mariana +2 | 135342 |
![]() |
22.2.2018 17:12:11
mám to stejně, neslazený kafe ani čaj mi nechutnají. Přeučit se neumím, neslazený kafe bez mlíka je fujtajbl, za dvě dekády se mi to nepodařilo tak bych řekla že už to nepřijde. Jen se zvyšuje absťák
![]() Sladím hodně, a právě abych do sebe necpala tolik cukru, hledala jsem alternativu a už delší dobu používám výhradně xylitol, hlad z toho nemám a podařilo se mi i něco zhubnout http://www.dumbylinek.cz/prirodni-sladidla-a-cukry/147/sweet-nature-xylitol-prirodni-sladidlo-1-kg |
magrata1 | 95172 |
![]() |
22.2.2018 17:03:24
Když použiješ umělé sladidlo, mozek dostane z jazyka zprávu, že přichází rychlá energie. Nastaví na ten příjem organismus, když nic nepřijde, dostaneš hlad. nejlepší je naučit se na kávu bez cukru. Začala bych tím, že bych pila třeba jen 2 kávy denně, naučila bych se sladit 1 kostku a pak bych cukr odbourala úplně.
|
Muumi ++++ | 41406 |
![]() |
22.2.2018 16:47:23
A ta "káva" je co? Rozpustný sajrajt? To bych případně teda přestala pít jako první...
|
zorina | 145770 |
22.2.2018 16:34:19
sladím tím právě proto, že pět a více lžiček denně do kávy mi přijde moc kalorický, snažím se zhubnout
|
Mariana +2 | 135342 |
![]() |
22.2.2018 16:32:58
no já používám březový cukr (xylitol). Je to přírodní, vhodné i pro diabetiky.
Chuťově nesrovnatelné s umělým sladilem. Je to stejná chuť jako cukr Stévie je taky častá alternativa, ale té přiznávám jsem nepřišla na chuť, cítím tam tu pachuť. |
Mája+kluci 07, 11 | 95717 |
![]() |
22.2.2018 16:32:08
Podívej se na složení.
Je mnoho druhů sladidel, některá jsou zcela přírodní, jiná více či méně "chemická". Obecně se nedoporučuje požívat nadměrné množství umělých sladidel typu aspartam, acesulfam nebo sacharin. Naopak myslím xylitol je celkem ok. Případně pořiď něco čistě přírodního, jak stévie apod. |
Rodinová | 140078 |
![]() |
22.2.2018 16:31:17
Tybrdo
![]() |
Puma | 54527 |
22.2.2018 16:29:05
Proč tim sladíš?
Koukni třeba tady: http://endokrinologie-obezitologie.cz/cs/clanky/nutricni-terapie/umela-sladidla-ano-ci-ne/ |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.