| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Jíme zdravě

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

  (?)
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 23763  [Dalších 23733 >>]
Šuplík 137953
22.2.2018 18:07:38
Okud je to sacharin, aspartam apod, vymenila bych ho za stevii. Sladi hodne, takze je mensi spotreba...
Mariana +2 135342
22.2.2018 17:15:29
ještě existuje erythtit, chuťově je to taky jako cukr

http://www.dumbylinek.cz/prirodni-sladidla-a-cukry/146/sweet-nature-erythtit-prirodni-sladidlo-1-kg

nebo tady je ještě popis xylitolu
https://www.superpotravina.cz/superpotravina/eshop/0/0/5/2132-Biopurus-Brezovy-cukr-Xylitol-1000g
Mariana +2 135342
22.2.2018 17:12:11
mám to stejně, neslazený kafe ani čaj mi nechutnají. Přeučit se neumím, neslazený kafe bez mlíka je fujtajbl, za dvě dekády se mi to nepodařilo tak bych řekla že už to nepřijde. Jen se zvyšuje absťák ~;)

Sladím hodně, a právě abych do sebe necpala tolik cukru, hledala jsem alternativu a už delší dobu používám výhradně xylitol, hlad z toho nemám a podařilo se mi i něco zhubnout

http://www.dumbylinek.cz/prirodni-sladidla-a-cukry/147/sweet-nature-xylitol-prirodni-sladidlo-1-kg
magrata1 95172
22.2.2018 17:03:24
Když použiješ umělé sladidlo, mozek dostane z jazyka zprávu, že přichází rychlá energie. Nastaví na ten příjem organismus, když nic nepřijde, dostaneš hlad. nejlepší je naučit se na kávu bez cukru. Začala bych tím, že bych pila třeba jen 2 kávy denně, naučila bych se sladit 1 kostku a pak bych cukr odbourala úplně.
Muumi ++++ 41406
22.2.2018 16:47:23
A ta "káva" je co? Rozpustný sajrajt? To bych případně teda přestala pít jako první...
zorina 145770
22.2.2018 16:34:19
sladím tím právě proto, že pět a více lžiček denně do kávy mi přijde moc kalorický, snažím se zhubnout
Mariana +2 135342
22.2.2018 16:32:58
no já používám březový cukr (xylitol). Je to přírodní, vhodné i pro diabetiky.

Chuťově nesrovnatelné s umělým sladilem. Je to stejná chuť jako cukr

Stévie je taky častá alternativa, ale té přiznávám jsem nepřišla na chuť, cítím tam tu pachuť.
Mája+kluci 07, 11 95717
22.2.2018 16:32:08
Podívej se na složení.
Je mnoho druhů sladidel, některá jsou zcela přírodní, jiná více či méně "chemická". Obecně se nedoporučuje požívat nadměrné množství umělých sladidel typu aspartam, acesulfam nebo sacharin. Naopak myslím xylitol je celkem ok.
Případně pořiď něco čistě přírodního, jak stévie apod.
Rodinová 140078
22.2.2018 16:31:17
Tybrdo ~e~
Puma 54527
22.2.2018 16:29:05
Proč tim sladíš?

Koukni třeba tady: http://endokrinologie-obezitologie.cz/cs/clanky/nutricni-terapie/umela-sladidla-ano-ci-ne/
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 23763  [Dalších 23733 >>]


(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.