Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Simča, dcery *1988 a 1997 | 3201 |
![]() |
21.11.2017 23:29:29
Zkus se podívat tady:
http://rodina.cz/scripts/recepty/default.asp?id=180 mám tam pár nápadů na pomazánky. |
mamoch | 107553 |
21.11.2017 18:34:58
Pomazánky byly pro naše děti ve školce horror, nikdy je nejedly, nějak ani ony ani já nechápaly, proč je to "rozpatlané" dohromady, proč není na rohlíku vše zvlášť
![]() |
magrata1 | 95172 |
![]() |
21.11.2017 17:52:28
Dělám různé, prostě co dům dá.
Oblíbená je kvasnicová: Na másle osmažím cibuli do sklovata, na to hodím hroudu kvasnic, počkám, až se rozpustí a následně srazí, klepnu 3-5 vajec, osolím, umíchám, vypnu vařič, do horkého vmíchám kousek strouhaného tvrdého sýra, do vychladlého (nemusí být úplně studené, ale ne horké) vmíchám kopec na jemno nastrouhané mrkve (podle velikosti asi 3 mrkve). K té musí být pecen chleba, je velmi oblíbená. |
lampetra | 25845 |
![]() |
21.11.2017 17:11:59
Delame na tabore. Kouzlo je v tom dlouhem šlehání v robotu, maslo musi zdvojnasobit objem. Nekdo ma trik s přidáním lzice horkeho mleka v prubehu šlehání.
|
Danulu | 23974 |
![]() |
21.11.2017 16:33:52
Udelala jsem jednou za uhersky rok vajickovou,ale nase holky jedly jen sladkou snidani ,jinak pecivo nejedly
|
angrešt | 114837 |
21.11.2017 16:24:42
Jinak jsem pár pomazánkových receptů pro děti dávala nedávno do článků, takže tady můžeš najít třeba pomazánku z červené čočky či pomazánku z červené řepy.
http://www.ireceptar.cz/vareni-a-recepty/polevky-a-chutovky/svaciny-pro-skolaky-vsadte-na-pestre-barvy-i-chute/ http://www.ireceptar.cz/vareni-a-recepty/polevky-a-chutovky/svacinove-recepty-nejen-pro-skolaky/ ![]() |
angrešt | 114837 |
21.11.2017 16:20:47
Pomazánky ve školkách se dělají ve speciální šlehací nádobě - takový megašlehačorobot.
Doma lze dosáhnout podobného výsledku, když šlehačem (ne mixérem, ale metlovým šlehačem) šleháš pomazánkový základ z másla a případně dalších položek (smetanový sýr, tvaroh) za současného přikapávání vroucího mléka nebo vařící vody. Čím víc másla, tím víc se to vyšlehá. Moje děti mají rády šlehanou nadýchanou, tak jim dělám třeba vajíčkovou - v míse šlehám měkké máslo, rozdrolené žloutky, lučinu, hořčici, sůl a pepř za přikapání toho vroucího mléka, když je napěněná, stěrkou zlehka zamíchám bílky nastrouhané na mrkvovém struhadle. Podobně rybičkovou našlehám (tu nejřív mixnu tyčovým mixérem, abych si neničila metličky většími kousky) apod. Nesmí se tam té vroucí tekutiny nalít moc, zřídlo by to. Ve školkách to mají vychytané. |
zefýr | 58223 |
21.11.2017 15:18:00
a jinak každý obyčejný čerstvý sýr, či tvaroh povznese trocha červené cibulky a bylinek- já to moc neřeším
![]() manžel nejí sýry, takže je s ním kříž. Zvládně jen jemně nastrouhaný eidam a ničím jiným než tatarkou, či majonézou mu to spojit nemůžu. Nesnáší i všechna pojidla typu- lučina, taveňák ( ty nejíme nikdo ) a třeba pomazánkové máslo, zároveň nejí žádné ramy a tak...jen máslo. Nepozře jogurt, tvaroh, zakysanou smetanu- to jen ve sladké úpravě a jogurt jen v těstě. Ale s oblibou pronáší- já jím všechno ![]() |
daba+holčička | 55689 |
![]() |
21.11.2017 15:11:16
Jo, oni to taky dělají i s marmeládou a medem
|
Thea + 2 | 93496 |
21.11.2017 15:10:51
Tak u nás jí prakticky vždy danou pomazánku jen jedno dítě, proto je dělám po dvou, ale například:
rybí - sardinky/makrela, trošku cibule, 2 vajíčka, strouhaná okurka, plnotučná hořčice, perla, sůl, pepř tvarohová s pažitkou - tvaroh, trošku bílého jogurtu, nadrobno pažitka, sůl budapešťská (nebo jí podobná) - tvaroh, troška cibule, kousek papriky (tak čtvrtka), paprika mletá jemná, sůl, důkladně rozmixovat celerová - nastrouhat malý celer na jemno, 1/2 citronové šťávy, pár lžic majonézy, sůl salámová - godhaj 10 dkg, nastrouhat nahrubo, eidam cca 10 dkg nahrubo, 2 vejce najemno, 2 x tavený sýr (lipno, smetanito, atp.), okurky najemno, tak 2 lžíce perly, hořčice ideálně pálivá, worchester, sůl, pepř medová - rozměklé máslo s medem |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.