| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Dle regionu : Praha 8

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 200] Názory 201210 z 1188  [Dalších 978 >>]
Lefff 13513
20.3.2009 15:19:39
Terezo,
to Sofča už i docela vydrží. Ale zásadně jen u toho, co ji baví - třeba uklízet po sobě vydrží asi tak 5 vteřin ~y~ Ale třeba puzzle, to žasnu... Je schopná skládat i půl hodiny v kuse, než si vyžádá asistenci a pak další dlouhé minuty nutí ostatní, aby ji obdivovali /sem tam smějí přiložit/.
Ovšem taky má své dny... To pak toužím po tom, aby jedna místnost v bytě byla celá měkce vypolstrovaná, plná žebřin, trampolín a měkkých žíněnek... a tam bych ji na pár hodin zavřela a měla klid ~j~~k~ Vůbec nechápu, kde děti berou tolik energie. ~d~ Mají nejspíš nějaký záložní zdroj. S manželem jsme se shodli na tom, že jsou dny, kdy nás vyčerpává se na energetickou berušu i jen DÍVAT. ~t~ Klobouk dolů před vícematkami. Sofčin temperament si neumím představit ani dvojmo, natožpak trojmo, čtvermo... ~:-D
TerezieK 28007
20.3.2009 15:13:01
Lvice se tu řežu smíchy:))))). U nás dávání do autosedačky je hotový očistec, navíc K. po 10 minutách jízdy usoudí, že by to stačilo a začne tak strašně vřískat a křičet bolííí, že z toho má vždycky MM migrénu:)))).

Jinak já jsem taky docela nervní ovšem už jsem vycvičená. Takže z blbých řečí a pohledů si už nic nedělám. na řízené aktivity jsem s ním přestala chodit, páč to se fakt nedalo. Jinak je moc hodný na děti, hladí je pusinkuje chce si s nima povídat a řádit. Ale nevydrží u ničeho moc dlouho. Párkrát jsem měla nutkání zajít s ním k psychologovi, ale dětská říkala, že tam takhle malé děti nechce posílat, že nejdřív ve 3 letech.

Lvice držím palce at vybereš správně:)))). Hlavně, aby šel řídit jednou rukou.
Lefff 13513
20.3.2009 14:45:22
Vztekání zatím není náš případ, naštěstí. Jako hodně netrpělivý člověk bych z toho šílela. Sofinka je v pohodě zvladatelná, řekla bych, že fakt hodná. Nejhorší vlastnost je ta, že jí musím něco říct třeba 5x, než zareaguje. Občas už se neudržím a vyhrožuju, případně plácnu přes zadek (to když mi opakovaně zdrhá někam, kde to fakt není bezpečné - třeba blízko silnice). Strašně ráda komunikuje s lidmi a navíc je hodně žárlivá (vidím to i u našich koček - jakmile mi kočka vyskočí na klín a chce se mazlit, S. vystartuje a vyhání ji. Pak ji někde za rohem ještě navíc zatahá za ocásek). Takže bude fajn, když bude mít svoje zájmy - doufám, že to trošku rozpustí stres z příchodu mrňavého vetřelce. I když začátky budou těžké takjakotak - termín mám začátkem léta.

To dojíždění není taková hrůza - 5 stanic busem, tak 15 minut i s cestou na zastávku a ze zastávky. Auto sice mám k dispozici kdykoli, ale strašně nerada řídím. Navíc než bych Sofču nacpala do sedačky, mrňouska do druhé, složila kočárek, nacpala do kufru, než bych tam zaparkovala... časově by to vyšlo nastejno a ještě bych byla zpocená až na patách hrůzou ze dvou pikantních křižovatek bez světel, které jsou po cestě. ~l~

Byla jsem se dneska mrknout na Proseku na kočárky (v nové zástavbě tam je jedna pidiprodejna). A škrtla jsem si zn. Mutsy. Takže zbývají Teutonia nebo osvědčené Inglesiny. Já si snad nakonec i vyberu ~t~
TerezieK 28007
20.3.2009 12:02:13
Gigo asi tak nejak. K. je schopny se mi vyvalet desetkrat vzteky na trase 500 metru minuly tyden mi spadl cely do hluboke louze. Je hodne rychly a vubec neposedi. Ten muj uz s nim odmita chodit ven~:-D O plinach ani nemluvit. Co z toho ditete vyroste, vi Buh. ~:(
TerezieK 28007
20.3.2009 11:36:01
Gigo ja se priznam, ze si nedovedu predstavit zvladat 4 deti:))), kdyz jsem obcas v koncich z toho naseho vzteklouna, ktery znici snad vsechno. Takze chapu pocet kocarku~;)
TerezieK 28007
20.3.2009 11:34:15
Berko pokud nas nekde vezmou do skolky tak vim, ze by maleho vozil do skolky tatinek i z psychologickeho hlediska. Ono s tim autem je to urcite bezva, ale chce to mit dve v rodine , ze jo.

Lvice se skolkou Te naprosto chapu, jako ja sama nejsme zrovna zastancem toho, aby se dite narvalo ve trech letech do skolky, ale jsou proste deti, ktery jsou stastnejsi v kolektivu deti nez doma, mam takove dite doma. On je mezi detma mezi cizima lidma hrozne hodny a mily, narozdil od domova..... o kazdodennich valecich vztekacich scenach venku radsi nemluvim. Ja treba nechodila do skolky vubec a duvod? Mamka musela byt doma se segrou pac ma celiakii. Abych nezabirala misto "pracujicim" mamkam. Chodila jsem pak do predskolni vychovy. Ale ja byla od malicka spis uzavreny tvor. Takze situace se vratila do dob komunismu.
Berka (Evka 04 + Filip 06) 8743
20.3.2009 11:27:11
jojo máš pravdu, peníze budeš brát na mimčo a Sofča může být ve školce jak vám to bude vyhovovat... Já jí tam nechávala spát pak v zimě, no a jaro a začátek léta skoro vždy, strašně jí bavilo paks i hrát na té zahradě.

Lvice, Ty jo ty značky, co jsi napsala těch kočárů, tak už vůbec neznám ~d~ to jsou teda novinky... ale je fakt že ty korby jsou prtavy.... u JANE byla taky malá,ale to co vídám ted...to je tak na 3měsíce a konec....
a nebudeš jezdit autem do školky ? mám školku taky docela daleko,teda pěšky, s dítětem 20minut. autem taky tak 15minut...než naložím obě, vykličkuju tady uličkama, parkování... ale je to docea v pohodě, pak si zajedu nakoupit. Určitě lepší než busem....kor s miminem....
Lefff 13513
20.3.2009 11:13:17
Já se s tím vstáváním taky chci vidět ~;(( Jsem založením sova, v noci budu kojit a vstávat k malému a rána budou šílená. Navíc coby dospělá trpím kinetózama, takže i krátké cesty jsou pro mě utrpení.
Platit budu ve školce samozřejmě pobyt celodenní - jak tam Sofča bude zůstávat, ještě nevím. Vzhledem k tomu, že peníze nebudu pobírat za ni, ale za mrňouse, by občasná celodenní docházka problém být neměla, nebo se naivně pletu? ~f~
Školku jsem pro ni chtěla proto, že mi přijde na kolektiv zralá a touží po hraní si s dětmi, má ráda nové lidi (třeba "teta" na cvičení je pro ni magnet jak hrom) - a pro sebe proto, že nemám hlídání a musí na veškeré lékařské prohlídky a vůbec všude se mnou, mrně bude časově náročné a ona by se musela víc přizpůsobovat atd. - no vždyť to znáte ~y~. Jak to dlouho vydržíme, taky netuším...

Ad kočárky:
Gigo,
proč magor? ~:-D Máš velkou rodinu, hodně dětí vyžaduje prostě víc kočárků, určitě dostávaly zabrat.

S těmi korbičkami to taky vidím u letních dětí jako problém. Ale ne zas tak katastrofální - Sofču jsem taky měla brzy ve sporťáku, který nešel polohovat úplně do lehu, byl malounko nad - cca 160° místo 180° - ale mně to vyhovovalo kvůli strachu z ublinkávání. Páteři si, myslím, to tolik vadit nemohlo. Navíc v kočárku nebývala dlouho.
TerezieK 28007
20.3.2009 10:30:49
Gigo to je prave to ja si nedovedu predstavit, ze bych mela ditko treba v Bohnicich a praci mam v centru Prahy jak bych to stihala. Ono staci, ze miminko ma nejaky rezim, ze jo a najednou se ti pokaka, kdyz uz odchazis a mas problem dojet vcas. Predpokladam, ze Lvice bude davat Sofcu jen na dopoledne.

Jinak Mutsy je fajn akorat nevyhoda vsech tech kocaru je, ze maji male korbicky coz Ingelsina nebo ten Patron je v tomhle jednicka.
Lefff 13513
19.3.2009 23:01:49
Mívala jsem hlubokou Inglesinu Fiocco koupenou už po dvou dětech a následně zdemolovanou drápky našich kočičáků, takže byla dobrá tak akorát na charitu. A pak jsme koupili Inglesinu Zippy, s kterou jezdíme už přes dva roky. Tak moc jsem se namlsala otočných koleček, že už se mi do další hluboké Inglesiny (byť je to skvostný, lehký, prostorný a houpací kočárek) nechce. A golfky taky budou muset být nové, protože jsem tehdá žila v přesvědčení, že další dítě nejspíš mít nebudu, a když, tak za dlouho a určo to bude další holka ~j~, vybrala růžovou. Šilhám teď po Teutonii Fun System, Mutsy 4Rider Lightweight a podobných kočárcích. Akorát ty ceny se mi moc nepozdávají. No, uvidíme. V nejhorším tu mám ještě šátek a babyvak, kdybych se rozhodovala jo dlouho ~;)
[<<Předchozích 200] Názory 201210 z 1188  [Dalších 978 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.