1.8.2012 17:00:34 Katka,kluci 9 a 13
Re: Restaurace
Věřím, skutečně...musím občas fakt vrtět hlavou nad radami třeba Pohreicha personálu ve venkovské hospodě...On má pravdu, že lze uvařit z dobrých místních surovin dobré jednoduché jídlo - ale ta realita poptávky je prostě jiná : lidi fakt houfně chtějí vidět na talíři hranolky, nějaké maso (ideálně vysušené kuřecí bez chuti nebo smažené v trojobalu)a OBLOHU (jak se nad tím vždy ofrňuje) - hlavně aby toho bylo za ty peníze HODNĚ!!! Přece nedají 90 Kč za "obyčejný" jídlo jako je španělák, nebo kotletu s brkaší...Já to vidím furt, i ve vlastní rodině... Lidi na jídle jednak hrozně šetří a taky se v něm nevyznají, nedokážou ocenit kvalitní maso, nepoznají kolikrát rozdíl mezi pravou svíčkovou a nějakým zadním a diví se, proč je ten biftek tak drahej, když ho tam a tam mají levnější...to že tam a tam je z kýty a málem si na něm vykloubíš sanici jim je jedno... je prostě levnější.Zrovna tak neocení nějakou pomalu připravovanou mňamku, hotovku - je to moc "obyčejný"
Věřím tomu, že v Praze si dobré restaurace najdou svoji klientelu, ale mimo Prahu je to hrozně těžké....
Stačí mi občas pozvat maminku nebo tchánovce - celou dobu posloucháme, jak je to "drahý", jak to je hrozný, a jak to je možný...já bych na hospodu neměla nervy.
Odpovědět