vlastní svačina
Tak si berte vlastní svačinu s sebou a je to. Jíst u stánků není nutnost, natož povinnost.
Omezovat podnikání stánkařů podmínkou, že musejí nabízet něco, co vybere hygiena, je nesmysl. Posléze by to mělo všeliké důsledky, např. při neprodání (velmi pravděpodobném) takového zboží a propadnutí jeho trvanlivosti by nesl náklady kdo?
Pro řadu lidí je klobáska na výletě určitým symbolem volného dne, výletu jako takového... klobása na papírovém umaštěném tácku má určitou symboliku volnočasového jídla.
V přitažlivosti klobásky a hranolků hraje navíc velkou roli vůně. Vzhledem k propojenosti čichové kůry s emočními centry je i dnes pro spoustu lidí tahle vůně spouštěčem vzpomínek na dovolené, na večery u ohýnku s buřtíkem...
A mimoto, jsme zkrátka fungující tak, že vůně produktů Maillardovy reakce je nám neobyčejně libá sama o sobě. Salát v lednici žádnou vůni do okolí nevydává. Takže na něj většina lidí ani nedostane chuť.
Pokud hledáte na výletech jídlo, nikoli "jídlo", zkuste třeba http://www.scuk.cz - i stánky tam jsou, bohužel jich zatím není mnoho.
Odpovědět