Re: Makrobiotika
Díky za připomínku k makrobiotice. Pro děti musí být strava pestrá - vyvíjí se (děti). Pro mne, jako kojící také. Jistě. Určitě se podívám na webové stránky pana Dr. a doufám, že se ho budu moci na nějaké věci zeptat. Zabývám se skladbou jídla, aby měly děti a já vyváženou stravu. Maso jíme drůbeží tak dvakrát týdně a rybu také tak dvakrát týdně. Drůbeží maso by mělo být domácí, není. Mám teď knihu od odborníka na výživu Petra Fořta, který uvádí ve své knize, jak zbavit masa toxinů a jak spárvně maso vařit. Nečtu jen letáky. Mořská řasa Wakame konkrétně obsahuje 14x více vápníku než mléko. Vitamin B12 je obsažen v sojové omáčce pravé japonské a v zakysaných výrobcích. Mléko jsem malému dávala kozí, na to nám nebyla zjištěna citlivost.Sice alergoložka říkala, že má stejný alergen jako mléko kozí, ale není to pravda. Konzultovala jsem toto s dětskou lékařkou, sice ne naší, ale je to pediatr. Ještě k tomu masu, tak jím tak dvakrát týdně rybí polévku, která obsahuje mnoho vápníku a jiných vitaminů, minerálů a stopových prvků, protože se dělá z úplně celého kapra (krom vnitřností, které do jídla nepatří). Tuto polévku dávám i dětem. Takže živočišné tuky máme tak 3-4x týdně. Můj názor je, že maso se nemusí jíst každý den. Ještě k těm mléčným výrobkům, tak jíme občas kozí jogurt a kozí sýr.
Cukrem nesladíme, sladíme občas fruktózou, občas medem, často obilnými slady a javorovým sirupem. Tyto potraviny také obsahují spoustu vitaminů, stopových prvků a minerálů. Zeleninu konzumujeme napařenou, kysanou (mléčné kvašení), i čerstvou. Čerstvou méně, pro její horší stravitelnost.
To je tak v kostce, co jsem chctěla k tomu dodat, že nejsme jen pro obilnou stravu. Dítě potřebuje vše, ale v rozumné míře. Když to nemůže, musí se nahradit něčím jiným.
Odpovědět