Re: Brambory - potravina dietní?
Protože GI je jen jedna část diety. Kj nebo kalorie jsou další část. Kvalita potraviny další část (pro někoho). U těch redukčních diet by to měl být nižší GI. Celá dieta by měla být nutričně vyvážená. Takže procenta bílkovin, tuku a sacharidů.
Opravuju se, líp se tráví v poledne. Ale jak komu. Já s nimi problém nemám ani večer. Do 2-3 po konzumaci brambor hodin mám po nich hlad.
Rozdílnost GI u brambor je zajímavá, kouknu se na to. Myslím, že by neměl být velký rozdíl mezi vařenými a na páře. Tohle nevím, nevařím. Určité odchylky mohou být dané tím, že jeden zdroj uvádí tolik a další jiné číslo. U smažených je to jasné.
dost odpovědí má Málková tady:
http://ona.idnes.cz/poradna-ivy-malkove-ze-stop-obezite-db2-/poradna.asp?p=malkova&t=104&strana=10
Odpovědět