Re: Chtělo by to nějakou sezónní kuchařku
Právě jsem si říkala, že zkusím poprosit Angrešt, jestli by mi neposlala nějaký sezónní jídelníček, díky kterému bych třeba ušetřila.
Dám několik tipů, co jsme teď vařili:
plněné papriky, rajská z čerstvých rajčat
plněné cukety a patizony, brambory
pečený králík- nastrouhala jsem mrkev, nakrájela cibuli, rajčata, papriky (celkem hodně), králíka načesnekovala, posolila a pekla. Tak v půlce pečení jsem tam přidala koule ze zbylé náplně do paprik (ml. maso, cibule do sklovata, strouhaný patizon, sůl, pepř, muškát. ořech, petržel. nať) a dopekla. Příloha rýže či těstoviny
dušená mrkev
pečená rajčata, cibule, cuketa- rajčata rozpůlím, ostatní na plátky. Potřu směsí olivového oleje, soli, bazalky, česneku případně dalšího koření, položím na to kousek sýra (teď jsem tam dávala brynzu a bylo to skvělé)
těstoviny s mletým masem a rajčatovou omáčkou
Odpovědět