11.9.2012 8:33:43 CPO
Vlahá litá čokoládová buchta s kokosem a polevou
Dobrý den, ztratila jsem recept na známou buchtu, kterou si ale ani nepamatuju, jak se "správně" jmenuje. Principem je mechová "piškotová" struktura, hodně hodně kakaa, nesmírně dobře to chutnalo po "čokoládě"...myslím, že se to jen zamíchalo, nešlehalo, myslím že v tom nebyla vejce, jen mouka, kakao, olej a cukr, nevím zda prášek do pečiva, to myslím ne,...a hlavně nějak jako že třetina té hmoty se nechala na konec jako "poleva"...určitě v tom byl kokos, minimálně v té polevě. Sákryš, stáří, skleróza, neznáte to někdo? Jsem ročník 1970, peklo se to v 80. letech jako hit, podobně jako "Papouškova buchta", takové prasocialistické "brownies", ale ne tak sladké a ne tak uvnitř tekuté a zvenku křupavé, spíš taková vlahá mechová struktura...



Díky moc všem.

Odpovědět