17.1.2013 21:57:57 Senedra
Re: Králík jako příkrm
Určitě bych využila maso z hřbetu - to je nejlepší.
Buď můžeš uvařit (a vývar si zamrazit taky) nebo naporcovat na kostky a zamrazit ty - já je zamrazovala do tvořítek na led, aby šly porce dobře od sebe. A podle potřeby jsem použila jednu, dvě nebo tři kostičky.
S cibulí bych králíka nedusila, některé děti jí nemají rády a měla bys pořád jen jednu příchuť. Jestli chceš používat syrovou zeleninu, tak klidně zamraž králíka taky syrového, jestli už vařenou, tak ho ovař tak. Pro desetiměsíční dítě s osmi zuby bych už asi jen jídlo mačkala vidličkou, případně spíš vařila než dusila a jen ho udělaa trochu řidší.
Pokud máš králíka z domácího chovu, který byl krmený trávou nebo senem, tak toho bych si vážila hodně, doporučuje se například při různých dietách po střevních chřipkách, jako jedno z nejlepších mas.
Odpovědět