11.2.2013 12:53:16 sylvaina
Re: Dobrá zelňačka
Já myslím, že z nedobrého zelí není ani dobrá zelňačka. Jinak já osmahnu klobásu na sádle, ideálně jednu normální a jednu ostrou. Sousedka doporučuje jednu ostravskou, kvůli barvě, ale to nedržím. Přidám hooodně cibule a až je sklovatá, tak sladkou papriku, tak půl pytlíku. Zasmahnu, vhodím to zelí. Pokud je hodně kyselé, sliju, sladkokyselé i s nálevem. Brambory na kostičky uvařím zvlášť do měkka. Až je zelí měkké, přidám ty brambory i s částí vody, ve které se vařily. Zahustím záklechtkou a to buď z vody, nebo pokud se chci zvlášť rozšoupnout, tak ze smetany. Nechám mouku provařit a hotovo. Jinak na severní Moravě se vaří bez šlehačky, na Slovensku s. Jelikož máme rodinu doslova po celém Rakousku Uhersku, vaříme varianty dle nálady.
Ať se ti daří, dobrou chuť.
Odpovědět