Jak využít kardamon a kokosový olej?
Prosím o radu - dostala jsem lahvičku kokosového "oleje" (on je to v našich podmínkách tuk, tuhne při 24 stupních, tepleji doma nemám ani náhodou), zkoušela jsem na něm smažit palačinky a moc mě to nenadchlo, má to takový jakýsi ocas. Mažu si tím ruce... Jak jinak to zužitkovat do jídla?
A co kardamon? Dnes jsem zkusila naložit maso, přidala jsem tam trochu rozdrceného, jíst to budeme až večer. Ale hlavně jsem vůbec nevěděla, kolik ho tak přidat, a nebyla jsem si jistá, jestli mám rozdrtit jenom semínka nebo i šlupky (ty jsem tam nakonec nedala).
Ještě mám taky čerstvou vanilku, voní pronikavěji, než ta co kupuji přes internet. Dělala jsem s ní mléčný koktejl, créme brulée, a dochází mi nápady. Panacotu nemáme rádi. Nějaký jiný rychlý moučník?
Odpovědět