Re: Doporuční lékaře: nejíst kyselinotvorná jídla
Tímhle mi ještě připomínáš ta "všeobecně známá fakta" - ony jsou paradoxně tyhle ptákoviny všeobecně známější "všeobecně známá fakta" než skutečná patofyziologie dny či dalších nemocí - protože jsou chytlavé, zdánlivě vševysvětlující jediným prostinkým slovem a nevyžadují žádný intelektuální vklad do pochopení metabolických drah, vlivu na pH (regulovaného de facto výhradně dýcháním, pH potravy má vliv max. na zuby, v extrémních případech krajního pH samozřejmě může poleptat jícen a žaludek - v metabolismu už pH přijaté potravy a jejích metabolitů takřka nehraje roli) a celkově značně komplikovaných záležitostí, které vyžadují alespoň pamatovat si ze ZŠ rozdíl mezi kyselinou a zásadou - ano, všichni jsme se to učili - a tady je vidět, že i chemie, kterou by někteří ze ZŠ rádi vypudili, protože ji "v životě nebudou potřebovat" ochránila člověka před skákáním na špek podobným blbostem.
Odpovědět