14.7.2013 21:01:40 bromelie
Re: Co s lilkem?
Rozkrojit napůl, podélně udělat zářezy, aby se neprokrojila šlupka, do toho nastrkat nakrájený česnek, pokapat olejem, osolit, upéct asi 45 minut na 200 st.
Nakrájet na kostky, k tomu cuketu, červenou a zelenou papriku, zprudka opéct na pánvi, možná trochu podusit, podle chuti a smíchat s čerstvě uvařenými bramborami. Dá se k tomu třeba ještě kuřecí maso nebo posypat sýrem.
Upéct s ostatní zeleninou na plechu.
Cuketový tatarák - pokrájet najemno, k tomu najemno červenou papriku, podusit na oleji, trochu protlaku nebo kečupu (podle chuti, dávám protlak), pepř, sůl, třeba trochu sojovky (nedávám), česnek. Výborné na topinky.
Lilek předem nesolím a loupu ho. Nikdy hořký nebyl. Stal se stálicí v naší kuchyni a lituji, že jsem ho nezkusila dřív.
Odpovědět