16.8.2013 16:41:24 sylvaina
Re: Domácí játrová paštika- recept
Já dělávám takovou tu rychlou. Je dobrá, jednoduchá a hlavně, člověk ví, co do ní dal.
Půl kila jater-drůběží, králičí, jaká koupíš, ale lepší jsou ty z menších zviřat- osmažit na cibulce tak, aby uvnitř byla růžová, ale nikoli krvavá. Nechám trochu schladnout. Přidám 2 stroužky česneku- českého, cizokrajného víc. Půl kostky povoleného másla, 80 ml šlehačky. A koření jaké máš ráda, tj. třeba pepř, muškátový oříšek, thymián... Co máš po ruce, já to různě obměňuji. Rozmixuji ponorákem, naliju do formy a nechám v lednici ztuhnout. Není trvanlivá, ale u nás v té lednici nikdy není víc jak tři dny. Formu můžeš vyložit šunkou nebo slaninou, můžeš do paštiky přidat brusinky, mandle, nahradit šlehačku portským, co tě napadne. Jo, a šlehačky nedávej víc, paštika by byla moc řídká.
Odpovědět