Re: zelená rajčata-uchování, recepty, jedovatost
Ano, zabalené v papíře společně s jablkem. Jablko produkuje ethylen, který rajčata dozraje.
zelená obsahují alkaloid tomatin, který je vpodstatě něco jako solanin. J ejedovatý, varem se neničí, ničí se až při vyšší teplotě, tj. zničil by se např. smažením. Proto pokrm Samžená zelená rajčata (ač obvykle se tím v zemi původu myslí spíš plody mochyně) má svou logiku a není špatným využitím (viz. stejnojmenný super film
)
jednotlivě lze zelená rajčata přidat do čalamád - tomatin je totiž chutný. V rozumném množství zamíchané do čalamády nevadí.
dělá se i např. marmeláda ze zelených rajčat (ve francii míchaná s pomeranči) - nevařila jsem ji, ale tomatinu v ní bude dost, t. nejde ji dát dětem.
Odpovědět