14.9.2013 11:47:47 Mikita.miki+Zd10/10+J+J06/13
Re: jak na špenát
arsi,udělej palačinky, bez cukru. zvlášť si dej cibulku do růžova až zlatava, na to rozmrzlý ten protlak a dusho s pepřem, solí. chce to míchat, bude prskat. pak česnek, vcelku dost, ale samozřejmě dle chuti rodiny, lžíci smetany a 2-3 vajíčka, prost jako ten přílohový. zabal vždycky lžíci špenátu do palačinky. je to vcelku levná večeře či oběd.
jako příloha k masu a knedlíku ho dělám stejně, jen bez smetany.
na omáčku s těstovinama to chce listový, to mají holky pravdu.
jo a s protlakem dělám i variaci na pastýřský koláč. cibule na pánev, mleté maso osmahnout, kmín, sůl, pepř, oregano, do toho tak půlka toho protklaku. dát od zapejkaví vymazaný misky a buď za A) navršit na to plátky brambor, nebo za B) navršit na to bramborovou kaši. posypat sýrem, zapéct.
Odpovědět