7.12.2013 8:46:19 Senedra
Ořechové řezy se žlutým vrchem
Kdysi na vysoké kamarád vozil z domova výborné ořechové řezy. Dokonce mi předal recept od svojí maminky, ale mě nějak prostě nejdou tak skvělé upéct. Hlavně se mi nevede poleva - nemáte s nimi někdo zkušenost?
Původní recept:
21 dkg mletého cukru ušleháme s 5 bílky. přidáme 21 dkg tuku, 10.5 dkg hrubé mouky, 21 dkg mletých ořechů a dáme péct. Pak polijeme polevou, kterou uděláme z 5 žloutků, 21 dkg mletého cukru a 1 vanilkového cukru (citronová kůra).
Samotný korpus se mi nikdy nepovedl tak vysoký, jako byl v původní verzi, poleva se většinou roztekla a také nebyla tak vysoká. Zkoušela jsem jí nechat zaschnout třeba i celý den, šlehala jeem metličkou, šlehačem... Kdyby mi někdo poradil, byla bych moc vděčná.
Odpovědět