24.12.2013 23:52:13 Jája
Re: Jak rozpustit čokoládu,když nemám ten správný tuk?
Z Omegy dělám domácí čokoládu, dám Omegu, 350 g cukru a cca 50 g kakaa a lehce rozpouštím. když chci lepší, přidám 100 g čoko na vaření. Na zdobení používám buď domácí nebo koupenou, podle nálady, Neboj, spotřeba není o moc větší. Vodní lázeň jsem odbourala, je to zbytečné crcání s kastrolama. Co to je vlastně vodní lázeň? Ohřívání do max. 100 st. C. Takže čokoládu klidně rozpustím na st. 2-3 na plotýnce na vařiči (mám 9 teplotních stupňů) a jako víno. Letos jsem poprvé zkoušela pařížské rohlíčky, potírala jsem krém čokoládou, nanášela jsem to užší mašlovačkou. Spotřeba minimální, proti polévání lžičkou práce polovic. Chtěla jsem se hlavně naučit ten postup. Nic na tom nebylo, jen trochu fortele. Pro mě osobně velký relax od práce.
Odpovědět