18.11.2015 13:16:14 pečlivá Marta
Re: Jak děláte šípkový čaj?
DD, už léta si připravuji velice jednoduše šípek na čaj, zkuste to taky. Natrhám mírně přemrzlý šípek, doma dobře vyperu v teplé vodě a ostrým nožem odříznu oba konce, bubáka i stopičku (je to pracné: hodinu trhám a pak hodinu čistím), čisté celé šípky rozprostřu na pečicí plech a nechám schnout ve sklepě na plyn.kotli - pomalu a důkladně. V troubě NEDOPORUČUJI, šípek zčerná!
Důkladně usušený šípek dávám v malých dávkách do kuchyňského drtiče, důkladně rozdrtím a ve velkém plastovém sítu podélně protřásám. Chloupky utvoří kuličky, které se snadno odstraní rukou a v sítku zbydou jen nadrcené slupky a celé pecičky. Tatzo operace je jednoduchá a rychlá.
Sušený drcený šípek míchám ještě se sušenou diviznou a slézem maurským - je to výborné!!!
Marta
Odpovědět