18.1.2016 10:11:47 Půlka psa
Re: vepřová žebra v troubě recept
Žebírka na rybízu
•350 g rybízové marmelády
•250 ml vinného octa
•2 stroužky česneku, drceného
•2 lžíce slunečnicového oleje
•mořská sůl a pepř
•1 kg vepřových žebírek
V míse dobře promíchejte marmeládu, ocet, česnek, olej, sůl a pepř. Marinádou potřete žebírka a nechte odležet 2 hodiny. Troubu předehřejte na 150 °C. Žebra položte kostí nahoru do pekáče s roštem a pečte přikryté 4 hodiny (každou hodinu potírejte výpekem). Odklopte a pečte další hodinu do změknutí.
--------------
Takhle zní recept. Dávám tam ve skutečnosti víc česneku a v létě ten rybíz čerstvý. Naše děti to milují.
Odpovědět