17.1.2017 21:20:38 Eudo
Re: "Český kvalitní" chleba z supermarketu
Piggy, ja pecu jednoduchy chleba v normalni troube
100 gr drozdi
1 l vlazne vody
1/2 dl oleje
asi 3 l mouky (= bud hladka psenicna, nebo smes psenicne a zitne), -mouku pridavat ku konci ev i vic, aby testo bylo mozne tvarovat na bochnik
sul
kmin
ev. slunecnicova seminka
Nechat kynout asi hodinu (muze se i pres noc v plasticke uzavrene naolejovane krabici, rano znova prohnetnout - ja to v te krabici chvili jen prevaluju)
vytvarovat, dat 2 - 3 sisky chleba na platu do studene trouby, nechat kynout asi 20 min, zapnout troubu na 200 C a pect asi hodinu. Na platu muzes mit sklenicku vody na odparovani
Chleba vydrzi az tyden v uterce, da se zmrazit v sisce i krajicky.
Odpovědět