17.1.2017 20:34:32 zerat
Re:
Len, rohlíky z kváskou jsou podle mě a manžela vynikající - vzpomínka na naše dětství, kdy se peklo kváskové pečivo naprosto běžně.

Jenže rohlíky jsou samozřejmě díky kvásku lehoučce nakyslé a mají takový ten specifický "ocásek" a naší malé to vadilo. Chtěla klasické rohlíky "sladké".
Takže kváskové jsem dělala jednou a recept teď nevím, který.

Jinak dělám klasické drožďové (z čerstvého droždí) a jsou opravdu vynikající i tak. Člověk tak nějak pak vidí, jaký to je rozdíl když je rohlík bez přidaných pekařských "mňamek". A hlavně taky si je uděláme takové, jak nám chutnají - s mákem nebo kmínem nahoře, sýrem, plněné čím chceme...
Ale jsem ráda, že kváskový chleba doma chutná všem

A taková topinka z kváskového chleba s Lutenicí a sýrem - to je nebe v hubě

Jinak na FB je v té diskusi pečem pecen nějaká paní, která má taky kvásek nějaký prehistorický a velice moc ho chválí. Já mám zatím jen svůj dvouletý celozrnný žitný

a tedy taky jede dobře. Tak mi snad vydrží. Případně mám kamarádku, která ho má taky, takže případně půjdu za ní pro nový

Kdybys "vzorek" kvásku potřebovala v ČR, tak se ozvi

Odpovědět