Re: Retro cukroví
Pokud to ořechové s tenkou krustou je to, co je na prvním obrázku, z tqch všech, pak my jsme tomu říkali pařížské tyčky.
Těsto bylo: 21 deka ořechů, 21 deka moučkového cukru, 1 celé vejce. Nahoře pak bílková poleva (1 bílek, 150 g cukru)
Pak jsem dělávali ještě ořechové kostky, ty byly vyšší, měkčí a měly žloutkovou polevu.
300g cukru + 160 g másla - utřít, přidat 250 g mletých ořechů a 160 g hrubé mouky + sníh z 6 bílků. Upíct v malém plechu (takový https://www.4home.cz/banquet-2dilny-pekac-hranaty-35-cm-/?gclid=EAIaIQobChMImorh9teD2AIVVz8bCh2Umw2YEAQYAiABEgL1evD_BwE).
Ještě horké se potírá polevou 6 žloutků + 300 g cukru - dobře utřít.
Po zatuhnutí se krájí na kousky.
Odpovědět