Re: Co vše se dá dát nebo se dává - do bramborového salátu
Neznáš? Myslela jsem, že žiješ v Bavorsku.
Bramborový salát – Kartoffel-Gurken-Salat Tento salát dostanete v Bavorsku v každé restauraci. Na rozdíl od českého je lehký a vlahý, není ani tolik kalorický. Postrádá totiž majonézu. Zajímavá je kombinace vařených brambor a syrové salátové okurky. Další trik tkví v zalití brambor a všech ingrediencí horkým vývarem. Brambory nasáknou chuť vývaru a všechny chutě se snadněji vzájemně propojí. Odleželý chutná skvěle.
4 porce
1000 g salátových brambor 1 malá salátová okurka 2 cibule 3–4 lžíce vinného octa 3 lžíce rostlinného oleje snítka čerstvého kopru drcený kmín mletý pepř sůl 200 ml zeleninového vývaru
Vařené brambory ve slupce necháme zchladnout (úplně nejlepší je uvařit den předem), oloupeme je a nakrájíme na kolečka. Salátovou okurku oloupeme, nakrájíme nebo nastrouháme na tenká kolečka, cibuli na klínky. Vše v míse ochutíme vinným octem, olejem, nasekaným čerstvým koprem, špetkou drceného kmínu, čerstvě mletým pepřem, solí, zalijeme horkým zeleninovým vývarem, zlehka promícháme a necháme odležet alespoň jednu hodinu v lednici.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.