Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
nordica | 81215 |
9.2.2018 18:25:10
Janino, to máš pravdu, to je zase ta odvrácená stránka věci. Já si spořím už přes 20 let, mám i něco odloženo v investicích, ale když jsem si vypočetla přibližný důchod, tak to nic veselého nebylo. S tím se nevyžije, je třeba mít něco stranou.
|
Stáňa * | 7932 |
9.2.2018 16:05:05
Jsem zamestnancem a naprosto to vyhovuje mému konzervativními naturelu. Je to pro me jistota stálého prijmu, kontaktů s lidmi z celého světa, občasných sluzebek do zahranici...
vedle toho mám zivnostak, kde mám nějaký menší příležitostně výdělek. Víc jsem tuto činnost provozovala při MD a byl to pro me neadekvátní stres v tom smyslu, ze jsem nikdy nevěděla, kdy budu mít další práci. ale i jako zaměstnanec mám vcelku dost nervů a rozhodně n eodchazim domu s čistou hlavou. Dnes mám volno, sedím teď v autpbuse s rozkapanyma očima a řěším služební emaily... |
JaninaH | 12107 |
9.2.2018 15:37:18
Nordico,
a jak řešíš šetření na důchod? Jsem také OSVČ a spokojená, ale poslední dobou, pár let před důchodem, si trochu začínám dělat starosti. zvlášť, když jsem si vypočítala pravděpodobnou výši důchodu. |
* Liv | 30003 |
9.2.2018 15:28:24
Kopretinko, zaměstance, kterej končí o půl 3 s čistou hlavou fakt neznám ani jednoho. To platí možná o dělnickejch profesích u pásu, lidi na kvalifikovanejch pozicích to fakt nezažívají, ani jako zaměstanci.
|
nordica | 81215 |
9.2.2018 15:14:05
Za mne jedině OSVČ - ostatně za pár měsíců budu slavit 25 let podnikání - bez šéfa, bez jediného dne na pracáku. Vždy jsem byla jednom sama na sebe/za sebe, takže odpadaly nějaké starosti o zaměstnance, ale na druhé straně - jako matka samoživitelka jsem taky občas nevěděla, kolik příští měsíc vydělám. Přesto bych nikdy neměnila, ten pocit svobody a rozhodování jen sama za sebe stojí za ev. občasné starosti.
|
Alixa | 90699 |
9.2.2018 14:49:09
My máme doma tzv. zlatý střed. Já jsem OSVČ a muž je zaměstnaný na HPP.
Vyhovuje nám to tak, protože já alespoň nemusím řešit žádné OČR, prázdniny apod. Pracuji z domu, takže neřeším nějaké nemoce atd. Stejně tak, když jsou prázdniny, není problém někam vyjet bez ohledu na dovolenou a tak. Na HPP už asi pracovat nebudu, protože jsem si moc navykla na svůj režim a asi bych už nedala nějakého "šéfa", když už si tak dlouho šéfuji sama. Ale zatím OSVČ klape a vydělám o trochu víc než manžel, takže HPP pro mne zatím nehrozí. |
1kulička | 119729 |
9.2.2018 14:45:02
Jsem OSVČ a jsem ráda. Dělám stejnou práci jako zaměstnanec, ale za 2-3 násobnou odměnu a nikdo si nedovolí mne přetěžovat, protože mám smlouvu jen na určitý projekt. Jako zaměstnance by mne firma využívala i na jiné projekty a přesčasy by mi nikdy neproplatili. Takže i pracovní podmínky jsou pro mne jako freelancera mnohem příznivější.
Nevýhodou je, že projekt může skončit i náhle a pak přijdu o práci během pár dní. Zrovna teď mám období na krátké projekty, není to nic moc, ale pořád si nestěžuju - možná se nakonec zase budu muset nechat zaměstnat kvůli stabilitě příjmů, mám to teď dost na hraně. Doufám, že nebudu muset a dostanu nějaký delší projekt. Ale mám celkem specifickou odbornou žádanou činnost. |
Termix | 105545 |
9.2.2018 14:33:10
Mohla bych být zaměstnanec, možná bych měla trochu míň peněz a více jistot, ale já strašně moc nechci mít a poslouchat šéfa. Mě dělat jen na sebe baví. A měnit nebudu, pokud by to teda nebylo nutné.
|
Pam-pela | 97353 |
9.2.2018 13:55:55
máme třeba kamaráda, který byl suprový zaměstnanec, dařilo se mu, slušný varibilní plat, který mohl ovlivnit, přinášel i firmě, pod kterou pracoval, slušné zisky...až se rozhodl podnikat - ve stejném oboru - jako fyzická osoba se zaměstnanci a během dvou let nasekal dluh na sociálním, zdravotním, odvodech atd...i s penálem za cca 2.000.000,-, splácel to mnoho let.
Prostě někdo potřebuje ochranu a záštitu té firmy, ale podnikání "na sebe" pro něj není. Stejně to má i náš syn, už jsme ho zapřisáhli, ať hlavně s ničím neobchoduje at...ale zůstane zaměstnancem (má dobrou práci i plat), na svém "podnikání" provařil kolem 100.000,- za poslední rok. Jo, není mu dáno. |
Monty | 129940 |
9.2.2018 13:37:32
Jsem OSVČ přes dvacet let a nemyslím, že na tom budu něco měnit. Není to výhodné ani pro mě, ani pro případného zaměstnavatele.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.