| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Peníze a bydlení : OSVČ a podnikání

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 9942  [Dalších 9912 >>]
Bouřka 7675
9.2.2018 13:34:04
Obojí má své výhody a své nevýhody. Hodně záleží na osobním nastavení, co člověku bude vyhovovat. A taky na konkrétní profesi. Některé profese se třeba lépe vykonávají v jednom či druhém režimu. U zaměstnanců hodně záleží na zaměstnavateli. Já jsem zaměstnanec - výhody: pevnější řád (já to potřebuju), jistější zajištěná práce a pro mě osobně snazší uplatnění (vzdělání lze uplatnit i na volné noze, ale talent, kterým disponuju uplatním nepoměrně více na své pozici, jejíž obdoby se v soukromé sféře až tak nevyskytují), v případě mého zaměstnavatele zajímavý benefit, a takový ty věci jako nemocenská a OČR. Čistá hlava ani 8h pracovní doba (dost teorie, i když člověka přímo nenutí, ale termíny jsou termíny) to teda fakt nejsou. Manžel je OSVČ - hlavní výhoda je asi ta volnost v rozložení práce, ale i ta je hodně odvislá od konkrétní profese (živnostnice s obchůdkem ve vedlejší obci jí asi tak moc neuplatní).
Alena 129302
9.2.2018 13:33:52
Ovšem u činností, kde jsou možné obě varianty, je rozumnější mít pracovní poměr (nemocenská, mateřská, důchod)." proc by tobylo rozumnější? Když vydelas jako OSVC mnohem více (což je prostě v mnoha případech fakt) proc by ses zabývala pojmy jako je nemocenska, materska? Zebrala o dovolenou, když mají deti volno? To mi moc rozumne nepripAda.
Pole levandulové 23006
9.2.2018 13:32:36
Za nas jedine OSVC, zamestnanec bych byt nemohla. Vyhovuje nam mit volnost, kdy si clovek splni, co potrebuje a cas si rozvrhne dle sveho. V neposledni rade si tim vydelame vic, nez jako zamestnanci. Na druhou stranu to predpoklada urcitou osobni disciplinu a tu neni ochoten mit kazdy, pro takoveho je asi lepsi byt zamestnancem.
kambala nakopávačka štěňátek 118391
9.2.2018 13:31:24
Byt si svým pánem. A to znamená nebýt zaměstnanec. Ale chce to pevný nervy. Nejlepší je nebejt ani jedno.
kopretinka3 89620
9.2.2018 13:26:18
Já právě, když mám nějakou depku a řeším, zda se nenechat zaměstnat, tak mě začnou přesvědčovat, co blázním, že si ani neumím představit, jak je náročné být zaměstnaný... No tak nevím:-).Proto se ptám.
Dana 143148
9.2.2018 13:19:47
Byla jsem obojí, i zaměstnanec i OSVČ. OSVČ se musí postarat i o věci, o kterých nemá zaměstnanec ani ponětí. Zase má víc svobody, že si může sama určovat třeba pracovní dobu, volno. Když je šikovná, tak si i víc vydělá, než když je zaměstnanec. Zase sama za všechno ručí a při neúspěchu si může nadávat jen sama sobě.
Žžena 83005
9.2.2018 13:17:45
Na druhou stranu, zaměstnanecký poměr má svá pravidla a omezení.
Já jako podstatnou výhodu svého OSVČ stavu spatřuju to, že s dětmi jedu mimo paradigma "úderem třetího roku nástup do školky na celej den a třást se, jak ponese zaměstnavatel četné OČR" plus obdobné dilema na opačném konci života, tedy v případě péče o seniora.
Muumi ++++ 41406
9.2.2018 13:13:58
Jsem OSVČ. S mou specializací by mě nikdo nezaměstnal. Vždycky jsem měla ještě nějaké menší úvazky na dohodu, s přibývajícím počtem dětí se mi úvazky snižovaly... Momentálně mám teda přerušenou i činnost OSVČ,se 4 už to fakt nešlo. Oceňuju svobodu, dám to dohromady s péčí o děti ( ta je teď teda 100 %, protože s dvouletými dvojčaty se prostě pracovat nedá). Pracuju na sebe, nevydělávám nikomu jinému. Nicméně mám manžela zaměstnance. Oba OSVČ by byl stres, který bych teda nechtěla. Platby, které dorazily po roce, nejsou nic výjimečného. A když mi pak někdo visí platbu za práci za 3 měsíce a nic jiného jsme kvůli té zakázce nedělala, tak je to průšvih. Přesto doufám, že již nikdy zaměstnancem nebudu. A teda taky že se mi podaří vrátit k činnosti OSVČ.
TV stolky na Favi.cz - největší výběr
Z+2 109449
9.2.2018 13:10:56
Autem nejezdíte po silnicích, nevyužívate bezpečnosti v zemi....
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 9942  [Dalších 9912 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.