| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Peníze a bydlení : OSVČ a podnikání

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 30] Názory 3140 z 9942  [Dalších 9902 >>]
Inka. 141843
9.2.2018 13:07:55
Zaměstnanec, měnit by mě to ani nenapadlo.
Pam-pela 97353
9.2.2018 13:06:38
Libiku, nevím, podnikali jsme cca od roku 1992 jako fyzická osoba a plnou odpovědnost jsme rozhodně nesli.
Až před nějakou dobou jsme přešli na sro, hlavně z toho důvodu, abychom při dnešní politické situaci a náladám ve státě neručili i posledními trenkami - tedy celým naším majetkem.

Vlastně nějak ani nechápu, jakˇs ten příspěvek myslela...
Nám například za celou dobu nedal nikdo nic...žádné příspěvky, žádnou péči, žádnou podporu...rizika tam naopak byla a byli jsme si jich vědomi.
jak 39257
9.2.2018 13:03:36
Ja tedy take cistou hlavu nemam, ani konec ve tri. Firme vydelam tak 3 miliony dolaru rocne,tu moji praci nejde delat jako osvc.
.libik 142094
9.2.2018 13:01:43
Pampelo, chtít "nést plnou odpovědnost" do zisku 1 mio ročně může jenom blázen, ale spousta lidí si ráda něco namlouvá, případně provozuje různé činnosti, které se jinak dělat nedají.

Nemám ráda řeči o plné odpovědnosti OSVČ, jsou to mnohdy teorie z nouze.
Kopřiva Dvoudomá 34182
9.2.2018 12:59:31
Já jsem v podstatě zaměstnanec (víc malých úvazků, home office), ale čistou hlavu taky rozhodně o půl třetí nemám. To snad nemá nikdo, kdo dělá trochu odpovědnou a kvalifikovanou práci.
.libik 142094
9.2.2018 12:58:17
Tak pokud má někdo touhu štrykovat ponožky, bude zaměstnanecký poměr hledat těžko. Ovšem u činností, kde jsou možné obě varianty, je rozumnější mít pracovní poměr (nemocenská, mateřská, důchod).
Žžena 83005
9.2.2018 12:57:37
No, jako OSVČ dělám věci, na který v ČR neexistuje zaměstnanecká pozice.
Takže nevím, jestli se to dá srovnávat.
Janinka a dvě princezny 132403
9.2.2018 12:56:48
oboje má svoje pro a proti. Já jsem zaměstnanec, manžel sice trochu taky, ale víc OSVČ a záleží co kdo hledá. Já bych OSVČ být nechtěla. Práce z domova by mě zabila, potřebuju mezi lidi, mít se proč upravit, zajít s kolegy na oběd atd. Mám ráda svý jistý.
Manželovi vyhovuje relativní svoboda, ale těch nevýhod je tam taky dost a to volno zrovna není vždy výhra. Já si dokážu naplánovat v práci dovču jednoznačně. Manžel i když přesouvá zakázky a tak, tak se mu kolikrát stane, že před odjezdem/odletem dostane kšeft, kterej se neodmítá a pak se domlouvat s klientem, že na tom může začít dělat nejdřív za 12 dní ...
Peníze má lepší on jako OSVČ, ale není to jen tím, vidím v tom i zásluhu zázemí, které má a může se tak věnovat práci oproti mě, kdybych chtěla dělat kariéru jako zaměstnanec měla bych to proti němu o mnoho těžší.
Šatní skříně se zrcadlem na Favi.cz - opticky zvětšíte ložnici
Pam-pela 97353
9.2.2018 12:54:13
Kopretinko, jak pro koho přece.
Já byla i zaměstnaná a je to svým způsobem jednodušší pro lidi, co nechtějí nést plnou zodpovědnost a rizika podnikání :-), a v krajnosti i možnost fatální chyby, bankrotu a poslední dobou i odsudků společnosti, že jistojistě kradnú atd...
Naši zaměstnanci by sami podnikat nechtěli, to vím...vyhovuje jim to tak, jak to je.
A já už bych si asi zase už špatně zvykala na řád, který mi v práci určuje někdo jiný...i když - pokud by to samozřejmě jinak nešlo, proč ne. I má práce v práci mě strašně bavila a byla hodně variabilní a volná. V práci si musím "hrát"...abych to dělal dobře...nemám ráda opakující se činnosti.

Oboje má svoje a je fajn, že si zatím člověk může vybrat.
kopretinka3 89620
9.2.2018 12:49:24
Co považujete za lepší? Napadlo mě to v minulém tématu ohledně odvodů, co jsem těď četla. A pokud jste zaměstnanci nebo OSVČ, přemýšeli jste nad změnou? o bylo důvodem?
Já jsem OSVČ, vlastně kromě pár dohod jsem nikdy nebyla zaměstnaná. Na druhou stranu často se stává, že nemám padla v půl třetí nebo kdy se v práci končí a čistou hlavu nemám snad nikdy. Ale zase můžu kdykoliv zůstat doma a nemusím se nikomu zpovídat.
[<<Předchozích 30] Názory 3140 z 9942  [Dalších 9902 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.