| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Citlivé děti

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 70] Názory 7180 z 4191  [Dalších 4111 >>]
.libik 142094
17.11.2017 10:16:43
U nás ve vesničce střediskové tedy komunismus byl~d~

neříkám tím, že jsem neměla super dětství, ale že je něco "jinak" mi bylo jasný od doby, kam jsem schopná zavzpomínat.

ty ses )jako malinká) například nebála jaderné války a imperialisty?
Jitys 125882
17.11.2017 10:10:45
Libiku fakt nevím, u nás v okresním městě fakt ne. Nic takového jsem nevnímala.
Jitys 125882
17.11.2017 10:09:38
Lízo, ale tak, jak to píšeš Kuličce ty, ji v ničem nepomůže. Je to prostě napsáno zbytečně agresivně. Naopak to může Kuličku odradit. Zvlášť pokud ví, jaká je tvá práce.
Jitys 125882
17.11.2017 10:07:06
Lízo, jenže pořád zajít k psychologovi nebo psychiatrovi je těžší, než si dojít se zápalem plic. Prostě lidi to vnímají jako jakousi ostudu, nepatřičnost. Vím to sama podle sebe. Řešila jsem to tady několikrát. I s tebou soukromě. Navíc najít dobrého psychologa, psychiatra je těžké pro dospělého, ne tak pro děti, kterých je ještě méně.
.libik 142094
17.11.2017 10:02:52
já myslím, že i průměrné dítě loajálních rodičů muselo mít dilema, proč ti rakouští tatínkové teda neudělají konečně tu revoluci, aby ty děti u nich nespaly pod mostem. Potom přišel logický zmatek, když vexlákův synek přivezl info o zahraniční bídě a když už dítě trochu pobralo, muselo mu být divný, že nejde sehnat žádná pořádná muzika~;)

Komunismus bylo cítit ve vzduchu na každým kroku, i když se člověk nebál o kejhák.
Líza 17721
17.11.2017 10:02:45
Kat, mně připadá na místě, aby se kulička probrala a rozhoupala se k řešení. Psychologové fakt lidi nežerou. A pokud kulička sama dosud věřila tomu, že její dcera je v pohodě navzdory všem reáliím které tu vyjmenovala, pak je vysoce pravděpodobné, že odbornou pomoc potřebujou obě. Jako nedělám si srandu... když se nechá znovu ukolíbat tím, že všecko je vlastně ok, bude se to dál horšit.
Líza 17721
17.11.2017 10:00:23
;) nejsem psycholožka a už vůbec je nezvu k sobě.
Ale kolem dokola se setkávat s přesvědčením, že když dítěti zajistím odbornou pomoc, tak se z toho zhroutí, je poněkud únavné.
Zápal plic u dítěte by pravděpodobně nikdo neléčil doma pořád dokola babskýma radama, protože se dítě bojí doktorů. Prostě by ho k tomu doktorovi vzal. Dokonce i krev by mu nechal odebrat, přestože to není příjemný.
Deprese není o nic menší problém než zápal plic. Navíc děti opravdu nejsou hloupý, vnímají velmi citlivě, co je kolem nich v nepořádku, ovšem často se snaží svoje rodiče šetřit a svoje trápení nedávat najevo. (Nicméně netrápit se naříklad takovým rozvodem rodičů nejde... ale to spíš jen tak na okraj.)
Existujou různý intenzity smutku a případné deprese. Pokud je to už tak daleko, že nedojde do školy, řešení je nutný. A ne samodomo řešení, to už v týhle fázi nemusí stačit a dítě se trápí zbytečně hodně a zbytečně dlouho. Psycholog je od toho, aby pomohl, nikoli uškodil.
.libik 142094
17.11.2017 9:57:26
Lízo, nechala bych na hlavě, mám mnoho veselých zážitků s psycholožkami, naposled vizualizace blicího strašidýlka, když mé dítě nedávalo školku~t~
Jitys 125882
17.11.2017 9:56:10
1kuličko, já tvé dceři asi hodně rozumím. Od šesti let mám vitiligo, postupně se rozlezlo po celém těle, takže flekatá od hlavy až k patě. Jako dítěti mi to tolik nevadilo, ale přesně v tom věku okolo 13, kdy se mladá holka chce líbit, jsem si začala uvědomovat, jak jsem jiná a jak se na mě i dospělí zvědavě dívají. Tehdy tolik vitiligo ještě vidět nebylo, dnes potkávám takto postižených lidí mnohem víc, navíc i díky internetu a dnešní v podstatě otevřené době, kdy není "jinakost" tak ojedinělá, je to možná o kousek jednodušší. I když kdo ví. Je to asi pořád kus od kusu :-) Tím jsem chtěla říct, že jsem taky nikam nechtěla chodit, do kroužků, na koupaliště, na tábory, na střední potom na různé pařby k někomu domů, do tanečních. Prostě jsem se za sebe styděla, přišla jsem si ošklivá. Nejhorší to bylo právě v létě, kdy jsem holkám záviděla, že nejsou flekatá. Nesnášela jsem prázdniny (to volno ano, ale ne to počasí, kdy se chodilo odhaleně) a vždycky jsem si říkala, že v létě nežiju, jen přežívám. Dnes léto miluju :-)
žiraf 54559
17.11.2017 9:55:45
Myslím, že neurazilo - nejde o plácání bábovek, ale o vyjádření se pomocí figurek na pískovém podkladu. Je to způsob terapie, který se využívá i u dospělých. Navíc dobrý psycholog určitě nepoužívá jen jednu metodu.
Zcela určitě by dcerce mohl pomoci.
[<<Předchozích 70] Názory 7180 z 4191  [Dalších 4111 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.