| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Peníze a bydlení : Domácí pekárna

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

  (?)
[<<Předchozích 200] Názory 201210 z 14080  [Dalších 13870 >>]
RoBa 128952
9.4.2015 16:12:39
Ahoj, peču občas chleba, normálně v troubě. Pekla bych i víc ale je to docela časově náročné (teda zadělá se rychle, ale pak u toho člověk musí být doma aby mu to nepřekynulo atd.) Zvažuju že si koupím domácí pekárnu, ale kamarádka tvrdí že to je jen krám který zabírá místo. Hm, mně přijde že bych pekárnu využívala dost. Prosím o vaše zkušenosti, a pokud s pekárnou pečete, je nějaké specifikum nebo značka jak si ji mám vybrat? Díky
Lída (IP adresa: 213.220.230.95)
  • 
23.2.2015 19:51:01
Kvásek běžně vydrží v ledničce týden. Když jsme byli na dovolené, tak vydržel i 2 týdny.
Šumava (IP adresa: 46.13.39.207)
  • 
23.2.2015 13:52:09
Ja delam drahne let nejaky recept na Sumavu taky myslim z damy, taky 4 druhy mouky, v domaci pekarne, kvasek nedelam. Hodim ti recept, ale podle nalady menim pomery, oproti originalnimu receptu davam psenickou chlebovou a zitnou presne na poloviny, tj kazde po 250 g a celozrnnou davam mnohdy jen zitnou. Ale chce to krapet vic vody, treba 10-20 ml, je treba vychytat. Taky pridavam ruzne druhy seminek.
360 g psenicne chlebove, 140 g chlebove zitne, 75 g celozrnne psenicne a 75 g celozrnne zitne, 4 g suseneho drozdi, 3 zarovnane lzicky soli, 1 lzicka cukru, 3 lzice oleje a 1,5 lzice jablecneho octa, kmin.
A jinak kdyz mi nejaky druh mouky chybi, tak nahrazuju ostatnima. Ale to je lepsi u toho hneteni pak stat, at muzes osefovat konzistenci, bud pridanim mouky nebo vody.
úča (IP adresa: 89.176.187.186)
  • 
22.2.2015 23:53:41
http://www.rodina.cz/nazor18035313.htm
Poměr pšeničné a žitné mouky jde klidně posunout.
Kahlan+4 3069
22.2.2015 23:48:09
Uco, kde je ta diskuse, tady na rodině?
úča (IP adresa: 89.176.187.186)
  • 
22.2.2015 23:17:19
Tak já jsem myslela tu šumavu, jaká se dělala z kvasu před dvaceti a více lety. To, co se prodává jako šumava dneska, asi není moc důvod pokoušet se vytvářet doma, myslím.
Kahlan+4 3069
22.2.2015 23:02:19
Adelaide, mas někde ozkouseny recept? Osatku mam, takže pect v troubě není problém...kvasek bych mohla od někoho sehnat, ale nevím, jestli nechcipne:-)
Katka s broučkem 13699
22.2.2015 22:43:16
Chleba dělám z kvasu, ale na vše ostatní dávám čerstvé droždí.
Sedací soupravy od českých ověřených obchodů na Favi.cz
adelaide k. 20327
22.2.2015 22:41:45
Účo, pekárny s tím nemají problém tak hádám že doma to taky půjde :-)
úča (IP adresa: 89.176.187.186)
  • 
22.2.2015 22:39:49
Šumava je kynutá kvasem. Z droždí ji neuděláš.
Já dělám v pekárně, recept jsem psala předevčírem na diskusi o domácím chlebu.
[<<Předchozích 200] Názory 201210 z 14080  [Dalších 13870 >>]


(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.