Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Danulu | 23974 |
13.11.2014 12:37:33
Nemuzu kys.zeli kvasek, cervene vino, Most, syr starsi 5mesicu a spoustu dalsich potravin
|
Danulu | 23974 |
13.11.2014 12:35:24
Protoze to kvasi,zraje a Tim padem je tam pro me moc histaminu.
|
Majoranka | 80827 |
13.11.2014 12:28:11
Taky se mi kvásek nedařil. Pak jsem si koupila pekárnu Sana - viz. Minipekarny.cz -
má program i na kvásek a od té doby peču skvělé kváskové chleby. Lze ji použít třeba i na výrobu amasaké apod.. |
hbf | 94684 |
13.11.2014 12:09:45
Máte-li možnost, zkuste si dát teploměr na lednici, tam co lednice "vydechuje" odpadní teplo.
|
Inka. | 141843 |
13.11.2014 12:01:31
Já jsem si kvásek zakládala sama http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=3483 , tak se s ním už moc necrncám, ale hledala jsem možný důvody, proč to někomu nejde.
|
Inka. | 141843 |
13.11.2014 11:57:15
Kvásek je jenom žitná mouka a voda. Ten nemůžeš proč?
|
Danulu | 23974 |
13.11.2014 11:43:44
Inko diky ale ja nemuzu an ten kvasek,zatim.spis hledam uz odzkouseny recept.
|
Bouřka | 7675 |
13.11.2014 11:32:53
Kvásku je to vcelku jedno, několik let jsem měla nevytápěnou kuchyň, běžná teplota kolem 16 stupňů a nijak mu to nevadilo, i teď má kolem 20. Mám ho teda hodně vyzrálý, kupovala jsem ho na trhu od pekaře a mám ho víc jak 2 roky. Žádnou zvláštní péči mu nevěnuju, peču ob den, takže ani průběžně nepřikrmuju, před pečením namnožím a pak si kus nechám.
Náš recept je jednoduchej 300 g vody, 300 g kvásku (od oka tam naleju většinu své sklenice, bývá to spíš víc), 300g chlebové žitné a 300g chlebové pšeničné (plus minus, poměr často mírně měním, mouku používám Babiččinu), 3 lžč soli (mám nerafinovanou mořskou, jinak míň), kmín, mletý len. Program na těsto, pak nechám několik hodin kynout a občas mrknu - celkem to bývá v našich podmínkách kolem 5-6h, když je vykynutej zapnu pečení a peču 1h 20min. Teď mi odešla pekárna do věčných lovišť, na novou není, takže to patlám v ruce, z trouby je samozřejmě ještě lepší. |
Juillet | 21450 |
13.11.2014 10:57:51
navíc ho ani nemám kam dát do tepla - teď vůbec ne, protože prakticky ještě netopim a když, tak podlahovkou, nevím, jeslti zdola by šlo takové teplo...leda až bude mrznout až praštit, to roztápím kamna, tak tam by se mu asi líbilo
|
Juillet | 21450 |
13.11.2014 10:39:01
..teda němčina )...acho jo, blbnu už před polednem
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.