| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Hudba a hudební nástroje

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 40] Názory 4150 z 4895  [Dalších 4845 >>]
ivaxx 44192
18.1.2018 21:26:12
Jedno dítě hraje v ZUŠ 10 let, druhé 8. Obě dobrovolně a rády (i když cvičit se jim občas nechce).
Vítr z hor 100046
18.1.2018 20:56:34
Naopak si myslim, ze ten pozadavek neni od veci. Pokud ma matka pocit, ze neco skripe, pritomnosti na hodine ma moznost zjistit, co a pripadne to zkorigovat (jestli vadi jednani ucitelky, jestli je dcera nepozorna, unavena...).
Ja jsem treba poladila zmenu zacatku - zjistila jsem, ze dcera ADD od urcite hodiny uz proste nefunguje, tak chodime driv. Nebo jsem domluvila s ucitelem, ze nevadi, kdyz se cekajici-nehrajici dite vali na zemi, protoze pak poda lepsi vykon (odpocine si). Myslela jsem, ze se bude divit, ale pak se ukazalo, ze nas kostelni varhanik se v detstvi take valel na piane po zemi a nas ucitel to vedel. ~t~
leli 80405
18.1.2018 18:58:05
Nejmladší má v ZUŠ mladou učitelku, která zatím nemá děti a mám dojem, že je to znát. Pokud by manžel nebyl celkem zběhlý v začátcích hry na nástroj, tak už tam dítě nechodí. Začala chodit s holčičkou, které se rodiče nevěnovali a skončila po pololetí, už v říjnu začala nosit z hudebky za 5. Naštěstí dítě je celkem splachovací a tatínek se snaží, tak pokračuje a je celkem spokojené. Občas z ní vypadne, že paní učitelka neměla dobrou náladu.
Nejstarší do ZUŠ chodí, ale už jen pro zábavu na souborové hraní, je zodpovědná a tak vydržela, baví ji lidi se kterýma hraje.
S prostřední má její učitelka svatou trpělivost, jiný učitel by ji dávno vyhodil, já teda taky. Doma zásadně hraje jiné skladby než má a ještě blbě, ale začalo ji to bavit, relaxuje tak. Na rok a půl přerušila a pak zase začala. U ní mám dojem, že to považuje za statusovou věc a to je i její poněkud divná motivace.
Celkově nemáme extra nadané děti a už vůbec ne nějak pilné a zapálené, ale baví je "zuškové" akce a to je tam taky drží.
margotka78 alias shit-roller 108560
18.1.2018 18:47:26
Mají rádi.
Syn už je dospělej, letos bude absolventem II. stupně hry na klarinet. Kromě toho hraje v dechovém souboru, byli druzí v kraji.
Dcerka je taky nadšená, přešla ze zobcovky na příčnou flétnu a bude se účastnit okresního kola soutěže.
Oba měli štěstí na učitele. Kluk má mladýho sympatickýho chlápka, dcera mladou sympatickou učitelku.
Zd a tři 91080
18.1.2018 17:42:42
Jo, orchestry, soubory.. a tak jsou většinou prima. Ale k tomu je třeba již jistých dovedností..
Zd a tři 91080
18.1.2018 17:40:53
Jeden spokojený velmi (navzdory prvotnímu přesvědčení, že to jde jen zkusit, protože máma hraje... u něj větší zájem nikdo nečekal), druhý to bere jako lehce otravnou povinnost, nicméně když pak hrajeme dohromady, je spokojený.
Cvičení je u obou hra s mými nervy, ale bez určitého drilu to nějak nějak nejde.
kopretinka3 89620
18.1.2018 17:38:16
Ta naše děti hrají 7 let, holka teda tři roky. Že by do zušky na hodiny chodili s nadšením, to teda moc ne, ale ani si nestěžovali.
Nicméně nemají solový nástroj a od té doby, co začali hrát v orchestru (jednom - mají dva, jeden, kam fakt chtějí a jeden, co musí, bo ten je v rámci zušky), tak se tam fakt docela těší, hlavně teda do toho souboru. Do té doby bylo docela remcání, nyní je to docela super, připomínat trénink se ale musí... Ono je to dle mého názoru totiž i kolektivem a celkovou atmosférou. Kluci mají učitela docela rapla, ten když začne řvát, tak jako fakt řve a pokud mu student párkrát bezdůvodně nepřijde, tak už chodit nemusí. Na druhou stranu ho kluci fakt berou, umí si s nima udělat pořádek a docela bych fakt řeka, že ho mají rádi (kluk si totiž musel loni vybrat mezi házenou a hudebkou, protože nešlo dělat obojí na "profesionální" úrovni" a vybral si tu hudebku. A hudebková soustředění doslovně milují, ale to už bychom se bavili o něčem jiném (ale zase - učitel to dělá zdarma pro ty děcka a celý týden mu tam ti kluci fungují, jak hodinky - ten posun je vždycky výrazný).
AdrianaP 66955
18.1.2018 17:37:57
Danulu - to bych taky rada verila. Ten pozadavek na rodice sediciho na hudebni hodine mne dost prekvapil.
Ale uznavam ze nejsem objektivni, protoze muj muz hraje vyborne na piano takze na deti dohlizi a verim ze jsou vyrazne pokrocile kvuli nemu.
77kraska 132593
18.1.2018 17:06:10
zefyr, muj partner na nastroj hraje skvele, dcera chodila asi 4 roky, nakonec ji to prestalo bavit a mne prestalo bavit ji porad nutit do cviceni na nastroj...takze ted si hraje pro sebe podle internetu a mame vsichni klid
Danulu 23974
18.1.2018 17:03:19
Maargrit tvoje zkusenosti jsou jen tvoje a neprenosne. Proc jako.? Bylo.tady tech temat vice, nechce se mi vse rozeposovat a dohledavat,ale je to jen muj nazor
[<<Předchozích 40] Názory 4150 z 4895  [Dalších 4845 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.