| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Drbárny : Jarnilky 2004

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 200] Názory 201210 z 16784  [Dalších 16574 >>]
Lída+2 28136
13.9.2010 11:47:53
Ájo není zač.....za ty svačinky...přece jen to doma dělám už šestým rokem,ale vím, že spousta dětí by to takhle nepozřela....
Kluci mi zase nechtějí do školy jogurt.Ale mají většinou jeden odpoledne a večer kolikrát taky. Museli jsme DAnovi přesunout jogurt na odpoledne z večera....je to moc vody.....na noc.....

A díky....opět potěšilo.Báječně si u toho odpočnu......:-)
TeĎ mi v sobotu příjdou dalí látky tak mě čeká letos už třetí dětská deka.

Akorát koukám, že na zavince je ještě vodou mizící fix....to modrý....
jo je to super akce.:-) je to z dámy.....už jsem loni pletla pro třeba Zlín...tak tohle je zase něco maličko jinýho.
Ája, Maty 5/04 37435
13.9.2010 11:28:23
Nyko, to je teda pádný argument - čas na hraní je potřeba, to jo ~t~~t~~t~
Jakou teda nakonec máte barvu fasády, nechceš hodit nějakou fotečku? Mákli jste si letos pořádně, to jo. Ale už to tam máte určitě moc hezké. Ty jo, si vzpomínám na dobu, kdy jste se stěhovali z bytu na baráček, je neskutečné, jak to všechno letí...
S tou angličtinou je to tak, jak psala Lída, Matěj chodí na školu s rozšířenou výukou jazyků, takže proto mají tu anglinu už od první třídy. Ale myslím, že pojedou jen tak zlehka, a pak myslím ve 3. třídě se můžou rozhodnout, jestli se začnou učit i další cizí jazyk a budou v té jazykové třídě a nebo zůstanou prozatím jen u té angličtiny a druhý cizí jazyk budou mít až v 6. třídě.

Lído dík za inspiraci na svačinky. Máme sice možnost zaplatit svačinky ve škole, jenže tam jsou ve většině případů různé pomazánky a ty mi Matěj nejí ani doma, takže by to byly vyhozené peníze. Dávám mu hlavně ovoce a zeleninu, jsem ráda, že tohle on může pořád. A k tomu, když mají 5 hodin, tak půl rohlíku se šunkou a Actimel(na jeho přání) no a samozřejmě pití.

Lído s tím šitím jsi fakt šikovná, ale tohle jsem ti už psala hodněkrát ~;) To šití zavinovaček pro mrňata je fajn akce.
Lída+2 28136
13.9.2010 11:28:09
Jo a Luk se mi osypal exémem po nějaký mastičce...no od pohledu jako by měl atop exém s pásovým oparem dohromady,ale všude.......
Když přidáme pár modřin.....z orienťáku.....včera jsem si ho opět prohlížela jestli už to mizí....a jak tam stál v trenkách tak jsem říkala......" běda jestli onemocníš....!!!by mě zavřeli za týrání....když Tě zkouknou...."
Jo náš orientační běžěc spadl na schodech ve škole...kecnul si na zadek a má tam modřinu jak dlaň mojí~:-D prý to s aktovkou na zádech nevybral~t~
Lída+2 28136
13.9.2010 10:33:25
Jo holky a ještě 10cm a Luk bude vyšší jak já...to je strašný...ještě mu nebylo ani 12....puderta v plným proudu.....strašný~n~
I když máme světlejší týdny a těch je víc....a hodně pomohlo, že je každý v jiný škole...a jede si každý na svým písečku nebo jak to napsat.....

Prostě nejezdí spolu do školy...Luk na DAna nemusí čekat.....prostě si na sebe vzal tu zodpovědnost za DAna....a opravdu to těm dětem nesvědčí....vím ,že jsem segru měla na krku až do 1992 a stálo to za prd......byl z ní nesamostatný jedinec......a pomalu jsem to měla doma...(přeháním...tak špatný to ještě nebylo)

NAvíc Lukovi to zatím na tom gymplu svědčí víc.....asi stejný myšlenky dětí....má tam i takovýho vědátora jako je on sám~t~
Lída+2 28136
13.9.2010 10:25:43
Jo a DAník......má za měsíc přesně 2roky po operaci....vzhledem k tomu, že ho DR nechala 3roky...než jsem jí umluvila, že by nás měla někam poslat....tak uroložka říkala, že má čas....moc dlouho jel špatně,ale už mu tam nezůstává nic po vyčůrání což je super.
A u něj je velký plus netrpí na žádný záněty(nikdy žádný neměl).....takže se ho spousta omezení netýká. Což jsem věčná.:-)
JEstli se to zlepší...to se těžko říká....buť se to do roka až dvou výrazně zlepší.....protože to do 3let fungovala podle mě dobře....než se něco stalo...~:(
A pak ještě puberta.....a pak už to bude definitivně v háji a Dan se zařadí mezi 1% dospělých s tímto problém......

Lída+2 28136
13.9.2010 10:15:42
Nyko ono , když vybíráš školu tak ve vzdělávacím plánu je k nahlídnutí od kdy ta škola uší Aj (většinou je to na úkor češtiny) a myslím, že v tý první je brzy…..,aby i psali…anglicky…což tak spousta škol nedělá…..na tom záleží…..třeba naše škola jede podle vzdělávacího programu:“Zvědavostí to začíná…..“
( a opravdu otázky dětí i mimo osnovy řeší a odpovídají….pokud né hned tak do příště)

Áji , Matýsek chodí asi do školy s rozšířenou výukou jazyků a bude mít další už od 6. třídy…..třeba Luk má zatím jen AJ a to je v primě. Ale má těch hodin docela dost,aby si to upevnili.

NYko no s tím papírkem…ono je to mrzí. DAník takhle obrečel loni každou dvojku z češtiny…….oni , když jsou aspoň trochu snaživý tak je to mrzí.
Koukám, že na baráčku pořád práce hodně.Ale super, že to takhle jde. Jsem myslela, že Naty pokojíček měla? Nebo byl provizorní?

Koukám, že jsem to napsala v Outlooku a ono mi to přepisuje slova…ach jo….na nesmysle..tak se omlouvám~f~
Lída+2 28136
13.9.2010 10:00:42
Ájo já myslím, že dítě by to mělo vystřídat….kluci toho za ty roky od 4let protočili taky hodně……když jsem se nad tím tuhle zamyslela,ale už třetí rok drží Dana orienťák a Luka druhý.

Navíc měli docela náročný prázdniny kdy měli na Valečově tři závody za 2dny běželi průtrži mračen(pak jsem doma zjistila jediný místo kde lilo)…..chytilo je to cestou na start….a nemělo cenu se vracet….A Luk byl v tý konkurenci druhý…sice jen o 9s…..já pekla do oddílu plech buchty,aby tam neumřeli hlady…..ale my je tam vezli…ještě, že tak po závodě se převlíkli a frčelo se dom nahřát do vany a pak zase zpátky….na druhý…
A za týden na to měli další 3 závody: pátek, sobota, neděle…..

Jo a s družinou, kluci by Ti vysvětlili, že musí být v družině v 6:30,aby si stihli ještě do 8h pohrát:-D…a s tatínkem to nikdy nestihnou

NYko 16 měsíců....to máš teĎ co dělat.....bydlíte od 1m víš a podobně~:-D
Lída+2 28136
13.9.2010 9:53:15
Jo a zapojila jsem se do akce šijou se zavinky pro různý JIpky pro nedonošený miminka......a kluci mi to věčně nějak tahali....tak na zasmání:

tyhle byli do Ostravy

Ještě jsem minulý týden dělala do Hradce Královýho a Podolí.
Lída+2 28136
13.9.2010 9:50:42
Ahoj holky . tedy tady toho je nakecáno.:-) Snad odpovím na všechno. Pokud ne připomenout,abych neměla resty….to by mě mrzelo.

NYko , NAty je super, že je tak samostatná.:-)Pokud je družinářka tak jak píšeš…tak se nedivím, že tam nechce být. To já bych tam taky nebyla……
A jak píšeš, Ráďa má Naty za velkou segru ke který vzhlíží a to je super, že se na sebe těší.:-)
Jo to, že si aspoň první den mohli sednout kde chtěli super. Danova Úpa opět neponechala nic náhodě a když jsem s ním šla do školy 1.9. ověšená já i on jak vánoční stromeček. Kapsářem s věcmi do družiny, tělocvikem ve vaku, sáčkem na lavici, pytlíkem s přezůvkami a kufříkem s výtvarnou a polštářkem…a říkám , když už to držím…vezmu to do třídy a zavážu kapsář a polštář kam je potřeba…….a tam na lavicích cedulky kde kdo sedí….nemůžu říct,že by mě to nepřekvapilo….:-D

Vítej v klubu matek taxikářek. Když se k tomu odvezení a přivezení občas přidal ještě manžel…tak to bylo vůbec:-D…..Si zvykneš a pojedeš na minuty…..ale nechá se to…až se to ustálí za 1-2měsíce…

Svačinky? Co jí tak dáváš?Třeba kluci si vyloženě říkají spíš o zeleninu a k tomu třeba krajíček chleba já nevím tu s vejcem tu s pom. Máslem…pomazánkou co zbude od večeře(už mi zbývá plánovaně) to zabere půl krabičky a pak jim do zbytku nacpu X druhů zeleniny…..a na vršek ještě dávám plátek salátu. Když tam je tolik zeleniny tak to sní.
Třeba vím, že Luk nesnáší rohlík se šunkou….,ale jen s chlebem…Dan nesnáší svačinu udělanou večer.
Často měnit druhy pití…..třeba si vařím i litr ovocného čaje večer a dávám jim ho chladit….a dělím jim ho k sváče…..do lahviček….
A loni jak byla ta hnusná zima jediná zelenina , která byla k jídlu byla paprika…a to mi svačiny kolikrát nedojedli jedí jen to co k čemu měli co zakousnout zeleninu….takže jsem pak hodě pekla a dala buchty(dneska má každý krabičku plnou buchet se švestkami a třeba jim i dala 3-4palačinky….
Nevím jestli Ti to pomůže,ale kluci mají všechnu zeleninu rádi…mrkev, okurky, rajčata, papriky, saláty….zelí….moc to neřeší….naštěstí jak jsem nedávno zjistila.

Kroužky mají kluci jasný: úterý trénink někde v lese…..odjezd v 15:30-návrat cca v 19:30a podobně….jako dva roky před tím….a ve čtvrtek jim les vyměnili za atletický stadion a pilujou s nějakým atletem techniku běhu….17-18h což si myslím, že není vůbec od věci.
A oni mívají soboty plný závodů. Říjen kompletně…vlastně začnou 25.9 a skončí 31.10.,ale strašně je to baví.Což jsem ráda.

Daník letos nechce nic….máme takový cvičení na DYS poruchu a ono ho to vyčerpává…a mě taky.
Luk má ještě v pondělí lidušku od 16-18:15h(asi budu taxikařit do května, když to vidím- potmě ho lítat po městě nenechám).
Nykolka,Naty 04/04,Ráďa05/09 23963
13.9.2010 8:59:24
Ahoj Ajo, v druzine se to uz ustalilo a pry uz tolik pani vychovatelka nerve.~d~ Je fakt, ze tam maji vic kluku nez holek a podle toho co NAtalka rika, tak kluci dost zlobi. Tak uvidime, stejne pro ni budu jezdit co to pujde brzo, aby jsme stihli udelat ukoly pred treninkem, pochybuju, ze bych ji donutila k nejaky aktivite kolem 19hod.

Se zpivanim - k Naty do tridy pry prisla nejaka pani a zkousela kazdeho ze zpivani a komu to slo, tak dostal papirek. NAty nedostala, doma to patricne orvala, protoze vsichni jeji kamaradi ze skolky ten papirek dostali. Tak jsem musela vysvetlovat, ze kazdy ma vlohy na neco jineho a ze ji nemuze jit proste vsechno a ze kdyby chodila na tancovani, anglictinu a jeste zpivani, ze uz by nemela cas na hrani. Tak uznala, ze cas na hrani teda OPRAVDU potrebuje.~t~~t~~t~~t~

Zvlastni, ze nekteri prvnacci maji anglictinu povinnou a nektery ne. My ji mame povinnou snad az od 3.tr. Tak ted bude chodit na krouzek, uci ji primo pi. ucitelka co ji maji a stoji to na rok 400. Coz je pakatel, oproti tancovani.

Tak jsem zvedava, co si Maty vsechno vybere a jestli ho to bude bavit.

Na baraku jsme toho letos stihli myslim si dost.
Udelala se fasada, zamkovka, vymalovala se garaz a polozila dlazba, udelali se regaly a celkove se tam trochu poklidilo. Ted jsme vybetonovali schody u baraku a terasy, ted by meli prijit udelat sterku a do zimy bysme chteli jeste polozit dlazbu. Vcera jsme udelali jeden takovy mensi zahon, vysadili jsme maliny a nejaky jahody, aby bylo pristi leto co zobat. Taky jsme ted v lete pokladali podlahu v patre, dali jsme tam postele z Radulkovo pokojicku a udelali tam takovy pokoj pro hosty. A detem jsme udelali pokojicky, nejaky nabytek od Naty jsme presunuli k Radovi i s nekterymi hrackami a Naty dostala velky stul a zidli. Potrebuje jeste vymalovat a poradne velkou skrin, ale nejak uz dosly penize, tak az na jare. Prace je tu porad dost. Co nas ted nejvic tlaci je udelat branu a branku, protoze Radula zdrha.

Jeje, jsem se nejak rozepsala. Jdem stavet lego.
[<<Předchozích 200] Názory 201210 z 16784  [Dalších 16574 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.