Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Hela (2 svišti) |
• |
10.3.2005 23:50:50
Ahoj holky, tak se taky hlásím:). Mám 2 lumpy....kluky. První se narodil 29.12.1999 a druhý je o tři roky mladší :).
Zdraví HELA |
Kudlinka, Amy *30. srpna* | 25981 |
4.2.2005 20:50:47
Ahoj P. Tak koukám, že Ti naši kluci jsou každej jinej!
David je ve vodě strašně rád a je problém ho dostat i jenom z vany! Neustále v pohybu a neutahatelný! U něčeho, jako u keramiky, by nevydržel víc než 5 min., za to běhat a skákat vydrží celý den! A taky u počítače! Jenže na to má dost přísnou maminku, protože je to jedna z věcí, které neuznávám v tak ranném věku! A nebo mám strach, že by byl za chvilku lepší než já? :o) Tv ho taky moc nebaví, to tak kouzelná školka a musí tam být Michal. A teď ještě sleduje Mou tlustou Valentýnu! Taky propadl telenovelám ! Jinak zmiňuješ zdraví. No, to by už teď šlo, ale od 2 měs. měl kožní dermatitidu a tak jsme mazali a mazali. Pak se přidaly ouška, což pomáhají homeopatika a je také letos poprvé klid, ale vyměnil to za alergii a chronické záněty průdušek a to asi znáš! Dýchátka, Zyrtec ... Všechno ale v lehké formě, takže v podstatě bez problémů a nějakých větších omezení. S volným časem to je tady na maloměstečku dost těžké. V létě jezdil hodně na kolečk. bruslích a kopal s klukama na hřišti před domem fotbal. Miluje kolo a koloběžku a vůbec všechno, na čem se dá přesouvat! Občas tu je divadlo a tak se snažíme i trochu kultury. v zimě jezdí s taťkou do Hradce Král. na pohádky do multikina, na bruslení a babička ho bere do divadla i v HK. Doma nejraději zdolává skříně a všechno ve výšce alespoň 1m nad zemí! A pak skáče dolů!!! Proto tam nejspíš leze. Hold - jsme z opic. Že by? No a s vozením dětí na dvě různá místa? Teď na jaře začínáme stavet! Takže se budeme ze Smiřic stěhovat kousek k Novému Bydžovu. Manžel tam pracuje, školku má vedle práce, tak to má jasné! A Davku buď dovezu já, nebo to vezme s taťkou taky! Takhle se to dělá, víš! Tak, snad jsem se dost vykecala a zvládla Ti odpovědět na všechny Tvoje otázky. Budu ráda, když se zas brzy ozveš! K. |
perdita | 3248 |
1.2.2005 21:22:24
Nějak to tu blbne, právě mi to říká, že nejsou žádné příspěvky, snad se to sem dostane.
Ahojky, tak nevím, kde začít. Mně je o tři roky víc než tobě, bydlíme v Brně. Adámek samozřejmě do školy taky předčasně nepůjde, ale uvažovali jsme o tom, protože v Anglii už by do školy od tohoto září chodil. Taky mám pocit, že má proklatě moc energie a že by vůbec nebylo od věci, kdyby jej něco trošku zaměstnalo. Nejen fyzicky ale i jeho šedé buňky mozkové;-) Kde začít. Napadá mě jako charakteristika zdraví, ale to je asi blbost, nicméně je to věc, která nás hodně ovlivňuje, takže budiž. Adam je od narození ekzematik (teď už OK), má všelijaké alergie, astma a je (nejspíš) celiak, čili na BL stravě. Snažím se, aby jedl zdravě, ale neblbnu, protože jeho strava je i tak drasticky osekaná. Jinak je to hrozně príma kluk, je chytrý, i když hodně citlivý a ještě jsou v něm zbytky velké bázlivosti. Chodí na keramiku, do Sokola a na logopedii:-) Taky chodí do školky, od prosince i na některé obědy, snad se to ještě zlepší. Chci ho naučit plavat, sama jsem vydra, ale on má k vodě odpor, což je blbé:-(( Není sportovní typ a na fotbal bych ho patrně musela vodit já. U nás se hodně čte, poslední dobou trávíme fůry času logo cvičeníma. Taky hrajeme rádi pexeso a Člobrdu, ale to nesmí být v okolí Amája, která se toho z pochopitelných důvodů účastnit nemůže a zuří. To je její oblíbená činnost. Mája je zatím zdravotně v pohodě, až na to, že má sníženou imunitu, takže musíme být hodně opatrní s chozením do kolektivu, což mi hodně vadí, protože občas je doma ponorka. V tom se asi lišíme. Nemohla bych přežívat bez trošky práce. Svoje děti miluju a užívám si je, ale o třetím neuvažuju, ani bych nemohla. Jejda, došla mi inspirace. Co děláte s volným časem vy? Jak budeš kombinovat jedno dítě ve školce, druhé do školy? To mě docela děsí, vozit dvě děti ve stejnou dobu na dvě různá místa. Doufám, že brzy začne průmyslové klonování, nějakej klon by se mi docela hodil:-) Musím končit, přetahujeme se s mužem o počítač. |
31.1.2005 23:51:26
Ahoj, tak to jsem ráda, že tu někdo občas příjde!
Já mám holčičku Annu Marii. Kluk se jmenuje David a je nar. 14.12. Do školy ho ale nedáme, myslím, že není kam spěchat! V tom světě velkých si ještě užije dost! Mně je 30 (čerstvě) a nemužu říct, že by mi dělalo problémy zvládnout dvě děti! Naopak - uvažovali jsme o třetím, ale nakonec jsme se rozhodli stavět domeček a pak už se mi asi nebude chtít! Chtěla bych se taky trochu někam podívat do světa a s malými dětmi to úpně tak nejde! Davídek chodí do školky a moc rád a těší se až mu bude 6, že ho vezmou hrát fotbal! Bydlíme kousek od Hradce Králové. Nevím, co by tě pro začátek mohlo ještě tak zajímat,ale budu ráda, když mi trochu pomůžeš :o)Napiš mi něco o sobě a o malém Adámkovi a konečně i o Amálce! Vždyť jsou holky skoro stejně staré! Budu ráda a příště se zas rozepíšu, zdraví Vás všechny Kudlinka s dětmi |
perdita | 3248 |
30.1.2005 13:08:59
Ahoj Kludlinko,
tak ty máš prosincového chlapečka z roku 1999 a dcerku Amy?? To je docela komická náhoda:-) Naše Amy se jmenuje Amelie a narodila se v červu 03. Co děláte s klučinou? Jak zvládáš dvě dětičky? Čeká vás taky ještě rok a půl školky, nebo jdete odvážně pětiletí? Jejda, já má zase otázek:-)) |
28.1.2005 20:33:31
Asi někoho na pokec! Občas sem kouknu, ale je tu mrtvo! Úpně!!! :o) Mám chlapečka - 14.12. a je tu koukám sám! Maminky, ozvěte se! S malýma si tak hezky povídáme a vyměňujem zkušenosti, posíláme fotky a je tam i zábava! Tak proč to nezkusit i tady!
Že sem taky nakukujete a čekáte, jestli se nebude něco dít!! Hi,hi! |
perdita | 3248 |
7.9.2004 21:05:40
Hanko, jen v rychlosti a zmatku se snažím sesumírovat nějakou smysluplnou odpověď, ale asi to nepůjde:-))
ty jsi nastínila spoustu otázek, ale předem musím říct, že nejsem maminka stejně staré holčičky, ale chlapečka. Nevím, jestli je v tom velký rozdíl, do školy půjdou jak holky tak kluci. Můj syn umí asi vcelku to, co tvoje Karolínka, počítat možná trochu líp, zase VŮBEC neomalovává, nechápe proč by se něčím takovým měl zabývat, puzzle taky skládá, se stolem pmáhá apod., na logopedii se chystáme až po mandli, jeho řečová vada je dost rozsáhlá, ale zčásti zapříčiněná tou proklatou mandlí. Navíc mluví ještě na svůj věk plynně anglicky, ale to není naše ambice, prostě jen bilingvnost naší rodiny. Ani neuvažuju nad tím, že bych mu vzala kolečka z kola. Na to musí přijít čas, u nás nenadešel, v mnoha směrech není zcela samostatný, např. v tom zavazování bot. Adam půjde do školy, když mu bude 6,5 roku, tedy za dva roky. Na grafomotoriku má alespoň podle naší školky dost času, my s ním ale doma hodně pracujeme. Stejně jako já, nebude mít nikdy krásné písmo a mě je to jedno. Je taky levák a jak je to s jeho lateralitou budeme řešit skutečně až v předškolním veku. V ČR se razí trend odkládání školní docházky, já s ním nesouhlasím, ale když zvážím povahu svého sice velice inteligentního, ale naprosto roztržitého, bloumavého syna, ani o tom, že by šel už v pěti letech neuvažuju. Jak by se mohl porovnávat se sedmi a půlletými?!? To by musel být superambiciozní genius. Vím, že na to připravený nebude, ale je to kluk, asi tu přece jen bude rozdíl, dívky bývají trochu cílevědomější. Jak bych napsala něco smysluplného?:-) Na Adamově rozvoji pracujeme, aby se nenudil, aby se za rok dva příliš neodlišoval od stejně starého kamaráda, který právě v Británii nastoupil do „opravdové“ školy. Máme sešitky na psaní malých písmenek. Kapitálky rozezná, umí je psát, ale neučíme ho to. Děláme i různá cvičení připravující na opravdové čtení, hrajeme hry, kde se počítá... Snažím se seč můžu, co mi mladší dcera dovolí, aby mohl vyzkoušet různé kroužky a nešel tam kamarády a třeba něco, co ho bude v budoucnu bavit. Zkoušeli jsme to s hudbou, chodil do Yamahy, ale rýpal se tam v nose. Jeho baví moderní jazz, pro mě naprosto nepochopitelný. Teď zkusíme výtvarku a doufám, že se přenese přes fixaci na autobusy a namaluje i něco jiného, a taky chodí do Sokola, aby se fyzicky otrkal. Dál už jen ta logopedie, víc prostě nezvládnu. Hodně čteme, hodně si povídáme, když o něco projeví zájem, koupíme mu o tom knížku, ale bez násilí, na to je ještě moc malý, aby měl nějaký skutečný, trvalý zájem. Nic neděláme s nějakým jasně definovaným cílem, jen ho nenásilně podporujeme. Jestli něco hledám, tak spíš inspiraci, co s ním dělat, jak ho zabavit, vtáhnout do něčeho. |
Hana+dcerky Karolína a Eliška | 5922 |
27.8.2004 14:19:20
Moje Karolínka bude mít 5.11. 5 let. Sice patří do skupiny listopadových vrstevníků, ale podobnými otázkami se dá zabývat i zde.
Jak se k ní mám chovat, jako k předškolákovi anebo jako ke školkovému dítku. Je levačka, umí celou abecedu, rozeznává dvouciferné čislice, dokáže uspořádat číselnou řadu do 15. Sčítá a odčítá do 5 bez problémů. Umí se podepsat a když jí nadiktuji slova po písmenech, tak tiskacím písmem napíše cokoliv. Skladá puzzle o 48 dílcích, vymalovává, v hlavolamech (bludištích) už dokáže bez rozčilování najít cíl. V kině či divadle vydrží běžné představení bez vyrušování. Sama si vymalovává omalovánky a dokud obrázek nedokončí, tak nepřestane. Ráda pomáhá prostírat stůl, zkoušela "šít" jehlou. Na vše se ptá, o všem přemýšlí. Chodím s ní na logopedii kvůli R, Ř. Ale co neumí (a měla by už?): jíst příborem zavazovat si tkaničky jezdit na kole bez přídavných koleček Už je čas na to, aby to s ní začala trénovat? Měla bych jí nechat otestovat lateralitu (zda nemá - mně se totiž zdá, že má - dominantní levou ruku a pravé oko)? Měla bych s ní začít cviky na uvolňování horní končetiny? Mám začít přemýšlet o tom, že by šla do školy již za rok? Ozvěte se, prosím, mámy od stejně starých děvčátek. Nechci svou dceru tlačit někam, na co nemá. Ale nechci jí ani nechat stagnovat. Hledám radu, debatu a pokec... Hanka |
Elli | 16067 |
10.4.2004 21:33:42
Promiň, dlouho jsem nepsala, ale nějak nestíhám:-)))) U nás taky všechno trvá, než to zvládneme. Teda doma. Ve školce je to asi jiné. Zatím nikdo nic neříkal. A po finanční stránce teda u vás nic moc. Držím palečky ať to zvládnete. Malá to, doufám, nezdédila...........:-))))
|
perdita | 3248 |
3.4.2004 12:55:21
Ne, Adam to lehký nemá. Ani my ne. Představ si půl chleba za devadesát korun, špagety za 111, sušenky za 80... Ale to se holt nedá nic dělat. Problémy s kázní moc nemáme. On je velice hodný a citlivý kluk, až moc. Spíš mě štve, jak je nesoustředěný, nicnedotáhne do konce, jsou mu 4:-) co čekám.
Končím, Amy mi sedí na klíně, potfora. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.