Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Gabcik+Žofka/02+Amálka/05 | 21758 |
23.2.2005 22:07:27
grrrr - chybka se vloudila - samozrejmě že Jindřiška nás napíná !!!!
Jsem to ale trdlo :) gabca |
23.2.2005 22:06:23
Lydushe,
ty nás teda napínáš, co ??? :o)))) gabca |
lydushe + 3 háďata | 3538 |
21.2.2005 10:26:37
se nám nějak dlouho neozývá, třeba už má miminko! To by bylo príma!
Já teď trpím bolestmi stydké kosti, je to docela síla! Nosím takovej stahovací pás, ten mi trochu pomáhá, ale jinak nic moc. Doufám, že kvůli tomu nebudu muset ulehnout.. |
16.2.2005 8:39:02
:o)) Tak my to s pohádkama máme daný, vyprávět se nesmí a musíme pěkně číst. Na skříni má Šimon knížky a každej večer si vybírá jakou knížku budeme číst.
Takže já za neškodný považuju Rumcajse, Cipíska a Manku, Křemílka a Vochomůrku, Boba a Bobka, Ferda Mravenec (asi 3 měsíce jsme nečetli nic jiného), Pohádkový dědeček od E. Petišky, Dášeňka, Bráška Lajdáček. My tak nějak máme knížky, co jsme měli my jako malí a z toho čerpáme. Moje máma ještě koupila O statečném Punťovi. To je docela hezká obrázková knížka jsou v ní příběhy o zvířátkách. Taky jsme hodně četli ty veršovaný pohádky ze Špalíčku... Ještě je u nás velkej hit speciál Čtyřlístku ..:o)) Když si Šimon poručí Boženu Němcovou, tak je z toho mírně paf, ale spíš z těch obrázků (je tam pani jak se topí a ŠImon to pořád řeší...) a když jsem četla o neposlušných kůzlatech, kde to končí a vlk přišel a kůzlátka sežral, tak jsem se taky divila. Ale my jsme zase na těch pohádkách vyrůstali, bylo dobro a zlo a nemyslím, že bychom měli nějakou újmu na psychice! TAK LOVU ZDAR! :o)) |
Jindra& 3 Kulíšci(02,05,07) | 5048 |
14.2.2005 23:39:22
Čauky,
u nás se vypráví furt dokola Pejsek a kočička, Křemílek a Vochomůrka a teď denně musíme vyprávět o Perníkový chaloupce, ale nejdůležitější část je ta, když ježibaba honí děti a oni ji utečou a ona potká babku nebo dědka (to je jedno) a ten je kryje tím, že je nahluchlej. A je tam ten hovor: Osobo, neviděla jste tu dvě dětí? Cože, že kolem čápi letí a tak podobně. Prostě co nejvíc si vymejšlet a dělat hodně nahluchlýho. To vyprávíme před spaním v poledne i večer. Prostě furt a Kája to komentuje: Jé, to bude pro mě ňáka legrace - a hrozně se směje. Jinak musíme vymýšlet pohádky vlastní. Hlavní postava je vždycky víla. Kája udá jméno a jestli má nebo nemá zvířátko. Když má, tak řekne, že např. víla Agáta má žirafu Pepu, nebo zelenou kočičku. Taky jednou udala, že měla kočku bez barvy a bez jména. A teď s tím něco proveď. S manželem se pak večer trumfujem, kdo vymyslel smysluplnější pohádku. Když někdo z nás odchází z ložnice, tak už třeba předem hlásí: fakt, jsem dneska vymyslel/a dokonalou pohádku a povídáme si ji i my. Asi jsme celá rodina šílenců. Prostě nás honí do fantazie a jen tak nám něco neprojde. Pa, pa :o) P.S. Ještě jsem zapomněla, že teď taky povídáme pohádku ze života o jedné mé kamarádce. Kája si nechá vypravovat, jak je teta Kačka v práci, jak odchází, vypíná počítač, jak se oblíká, bere koláčky pro Káju a jde ji navštívit. Jak si s ní hraje (na co všechno a s čím vším) a pak jak se loučí a obě jdou spát. Tak nevím, co by na to říkal nějaký psychoanalytik, kdyby rozebíral dušičku naší holčičiky a náš vztah k ní :o)) |
14.2.2005 20:21:50
Holky,
ale mám jiny problem ... zkusila jsem Zofce vyprávět pohádku... a nenapadla mě žádná, která má klidný a nenásilný děj. Vyprávěla jsem ji o Cerveny Karkulce - ale o vlkovi a jak vlk sežral babičku - to jsem vynechala - takže to vlastně bylo o tom, jak byla jedna líná snacha, která vyslala svou dceru s košíkem úplatků za babičkou a ta jako věrný posel vše babičce předala. Samozrejme jsem kladla důraz na oblečení Karkulky - vše červené, co všechno měla v košíku pro babičku (co Zofka obvykle jí a nejí) a jak potkala po ceste berušku a jak s ní rozprávěla, jak to Karkulce sluší a jak potkala pejska a toho si pohladila a pejsek byl strašně hodnej a v zaveru jak všechno správně odnesla babičce, která z toho byla uplne štastná jak blecha. No, holky - poradte - krom Pejska a Kočičky - ktery se mi zdali jeste takovy docela srozumitelny se v tech starych českých pohádkách moc čerpat nedá :(((( Nebo jsem totálně bez inspirace. Chtěla jsem ji vyprávět neco hezkýho, aby se nebála ... ona Zofka všecko moc bere vážně ... z Mraveneček v lese - to byla hotová tragedie - dycky skončila na stránce, kde je mraveneček zafačovanej a má "bebí" ... no, uplná trága !!!! nenechala si vysvetlit, že pak už byl čiperka a zdravej !!!! :(((( Ted jsem ráda za Večerníček - ten je takovy "neškodny" ... Gabca |
14.2.2005 20:13:24
JIndřiško,
tak to odnaučování štourání v nose bylo komplikovany ... ale už to Zofka nedělá ... Jednak jsme ji strašili, že kdo se štourá v nose, tak ten se tam píchne a bude mít "bebí" a musí k pani doktorce, která pak musí udělat "píchy píchy" do nosu a že to teda bolí !!!! tak at si to radej rozmysli !!! (prostě jsme ji strašili MUDr) Pak jsme ji ukázali v knížce o zvířátkách, jak nosorožec se taky štoural v nose - a že do ty doby má proto takovy veliky ošklivy nos - a že taky musel k pani doktorce !!!! (to ji fakt děsilo a když viděla nekde na obrázku nosorožce, tak hned řikala "hmm hmmm - nosorožec je hamba, šroural v nose a mel bebí a musel k pani dotorce" A jednak jsme ji taky vystrašili tim, že teda od takovejch hambárů, který se štouraj v nose máma ani táta pusinku nechce ... že to se nedělá ... a to taky zabralo ... takže když vidim, že se ke me řídí a volá "mamíííí - pusinku!!!!! " - mám pocit, že byla někde zalezlá a tam se vrtala v nose a ted si to chce ověřit, jestli ji pusu dám nebo ne. No zkrátka vymyšleli jsme takovyhle "poudačky" ... a zatím to zdá se zabralo. Gabca - věšíc svýmu dítku bulíky na nos :o) |
14.2.2005 10:19:37
AHoj,
tak my máme se školkou "docela veselo". Párkrát jsem tam byla se ŠImonem, pak tam byl chvíli sám a byl úplně nadšenej. Poprvý, když tam byl na dopoledne, tak asi docela narazil na režim, ale dopadlo to asi dobře. Podruhý se těšil, ale přivedli mi ho s brekem... Dávala jsem ho celej den dohromady. A dneska je potřetí a od včerejška od večera se brání, že do školky nechce. BOhužel jsme se nedozvěděli proč. Teď řeším, jestli ho tam dávat dál pravidelně, kdyby měl problém, nebo to chvíli nechat a pak to zkusit znovu. V prvnim případě se bojim, aby z toho neměl újmu na zdraví a v druhym, aby se mu tam pak chtělo. Byla bych docela ráda, aby někam chodil. Se mnou ho to už nebaví. Sice si hodně hrajem a tvoříme, ale já často "jezdím špatně autíčkama" nebo špatně dělám semafór.. a tak.. Děti Šimonovi docela chybí, jenže mu ty jesle asi moc nesedly. Tak nevím mám to dál lámat nebo hledat něco jiného. Mám z toho docela trápení. Zase jsem si říkala, že je lepší, aby začal teď než se miminko narodí, než potom.. Uvidím s čím dneska přijde. Když jsem ho opouštěla brečel jak želva... |
13.2.2005 22:50:55
Ještě jsem zapomněla. Jak jste odnaučili šťourání v nose. U nás nějak nazabírá nic. Ignorace, domlouvání, vysvětlování, plácnutí přes ruku, říkání jak je to ošklivý - zkrátka vůbec nic. Poraďte!
Zkoumání pohlaví u nás proběhlo a teď je zase klid. Nejvíc jí to chytalo v autosedačce a při oblíkání kalhotek apod. (když se oblíkala sama). Úplně jsme to ignorovali a po týdnu to zase zmizelo a teď se neděje nic. |
13.2.2005 22:46:38
Čauky holky,
tak já jsem furt doma a přenáším. To jsem fakt nečekla, že se bude opakovat situace jako s Kájou. Přidám se do diskuze o jménech. Pro holku máme připravenou Elišku a pro kluka Roman (po tatínkovi, tak se opovažte mi to hanit ;o) Dost jsme mluvili také o Žofce, ale udělali jsme tu chybu, že jsme to řekli nahlas a byla nám rozmlouvána, tak jsme znejistili. O Elišce už nemluvíme a basta. Co se týká školky, tak Kája by do školky moc ráda (je tady partička 5 dětí - 4 kluci a naše kvítko) a 3 kluci už začali chodit do školky (jsou o půl roku starší) a Kajka by moc ráda taky. Bohužel se to u nás vyřeší až v jejích 4 letech. Teď bydlíme Praha 10-Petrovice, ale v září/říjnu se stěhujeme na Prahu 9-Prosek. Takže teď, kdy je zápis, tak nás na Proseku nevezmou, protože jsme Petrovičtí a do Petrovic ji hlásit nebudu, protože by to pak bylo přes celou Prahu. Když bude všechno v pořádku, tak budu stejně s mimčem doma, tak jsme si řekli, že to řešit teď nebudeme a na Proseku se uvidí. Najdeme si tam snad taky kámoše a bude mít zase nějakou jinou motivaci s kým chodit do školky. Jinak často chodíme (min.3x týdně) do různých kroužků a na plavčo, tak mezi dětma je. Tak se zkrátka uvidí. Pohlaví je u nás dost komické. Kajka bez problémů pobírá, že holky mají pipinku a kluci pytlíka, ale už nám oznámila, že se jí líbí, jak čůrá tatínek a že se taky tak naučí čůrat. Manžel jí na to říkal, že to nejde, protože nemá pytlíka a ona se zamyslela a prohlásila, že se naučí mít pytlíka. Tak se mějte hezky a bavte se s těma našema mrňouskama, jak to jde. Až budou v pubertě drzí, budeme vzpomínat, jak byli roztomilí :o) Pa, pa :o)) |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.