Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Zuzka4M | 14793 |
3.6.2009 14:52:36
Viv tak na vás budeme myslet ať se s nima Vítek co nejlíp sžije a hlavně už se těšíme na pokroky .
|
Vivik,Jiří 94,Vít 04 | 13428 |
3.6.2009 9:04:06
16. června dostaneme naslouchadla
|
Zuzka4M | 14793 |
27.5.2009 11:15:50
Ahojky, přidala jsem nějaké obrázky do deníčků.
Nějak to tu usnulo, co takhle třeba nějakou fotečku z oslav pátých narozenin? A třeba nějakou pidizprávičku jak nám ty suníčka za těch pět let vyrostli? Do září je ještě čas, třeba si tohle někdo stihne přečíst . |
Zuzka4M | 14793 |
9.5.2009 17:27:28
Je to možný teď koukám že jsem vám už o mimísovi psala. Já vážnš blbnu na kvadrát...
|
Zuzka4M | 14793 |
9.5.2009 17:26:22
Ahojky, ozývám se po hrozně dlouhé době (už si mě asi nepamatujete ), ale rodinku jsem teď úplně vypustila. S klukama teď bylo docela dost starostí a navíc v srpnu čekáme další přírůstek. Teď mi doktor nařídil trochu víc klidový režim, taky už s tím pupkem nejsem tak pohyblivá, takže mám čas i na internet .
Viviku je mi moc líto jaké má Vítek trápení. Myslím na tebe ať to zvládnete. Bez podpory muže je to těžké. Mišáček toho zatím taky moc nenamluví (ani nemůže všechno mluvení obstará Macík), ale jinak je to šikulka. A docela pěkně i běhá. Tu metab. poruchu má konečně kompenzovanou, ale nožičky mu zůstali do o, takže bude mít na noc dlahy a spec. upravené botičky. Prý se to srovná. Taky pořád bojujeme s ekzemem. Je polyvalentní alergik, takže ještě chvíli i budeme (no ale břízy mrchy už odkvetly, takže teď je to lepší...). No a Macíkovi diagnostikovali poruchu pozornosti (prý to má z rizikového těhotenství, hmmm...) a vypadá i na ten aspergerův syndrom. I když prý v nějaké hodně lehké formě (dá se snadno ovlivnit spec. přístupem a nácvikem). Nicméně teď obzvlášť v sociální komunikaci dost zaostává (cca o tři roky), ale co chodí do školky tak to dohání mílovými kroky. Konečně si začíná hrát (zatím teda spíš na úrovni dvouletého dítěte), ale zaplaťpánbůh alespoň za to. Taky jsme zjistili že moc nerozumí mluvené řeči. Je to neuvěřitelné, při tom kolik toho napovídá a jakou má slovní zásobu, rozumí jen hodně jednoduchým pokynům a nesmím použít větu o více než pěti slovech. Taky jsem si chvíli myslela že vůbec neslyší, protože se neustále ptá "Co?" a kolikrát vůbec nereagoval na to co jsem mu říkala, ale slyší dobře jenom nerozumí... Psycholožka říkala že je to jakoby měl v hlavě jen poloviční slovník. Prostě česko-německou část (říct co si myslím) tam má ale z té německo-české (rozumět co slyší) jen tak asi pětinu. Taky se špatně orientuje v prostoru a čase. Takže teď vypracováváme obrázkový rozvrh dne, aby se mohl snadno podívat jestli je dopoledne, nebo odpoledne a taky aby věděl co po něm vlastně budu chtít (vyčistit zuby, obout boty). Má své zaběhané rituály. Vím že neudrží pozornost víc než tři minuty, takže všechny nácviky (má problémy s motorikou, je hypotonický ...) dělíme do tříminutovek. Nesmím po něm chtít víc než jednu věc v jednu chvíli (už dvoupokynům nerozumí, třeba na "vyčisti si zuby a umej ruce" neudělá většinou ani jedno) a musím hodně zjednodušovat, mluvit pomalu, opakovat. Zkusím použít i ty obrázky, ale jsem mizerný kreslíř.... Taky by měl chodit na logopedii, ale to už teď absolutně nezvládám, snad od září... Přesto teď od února udělal velký pokrok, v únoru to s ním bylo strašné. Jsem zvědavá jak to zvládnu s miminkem. Ještě že nám ve školce vyšli skvěle vstříc a Macík se tam hrozně lepší. Do školy půjde nejdřív v sedmi (ale spíš až v osmi) letech a jestli půjde s nálepkou aspergera (popř. s asistentem) se uvidí podle toho jak to bude zvládat. |
Zdislava a kluci | 14977 |
7.5.2009 11:21:57
tak me napadlo,ze na to prisli jeste vcas, znamy o svem synovi stale tvrdili ze je blbej a nechape, ve druhe tride ucitelka naznacila jestli nemuze mit neco se sluchem,nevim jestli ma naslouchatko,nebo neco jineho,ale najednou je strasne moc chytry a vsechno zvlada, takze se na to prichazi i dyl a v tomhle veku to neni zas tak strasny
ja momentalne resim vojtikovi mandle, v noci strasne chrape, kazdy tyden ma rymu....tohle neresim oboji je mi jedno...co resim,tak stale mluvi nosem,takze problem s mluvenim vidim...zatim jedu v homeo alternative a jestli se to nesrovna,tak mu je asi vyndaji :-( nadsena z toho nejsem,ale je potreba aby mu to dobre mluvilo... jsem rada ze nemusim resit praci a uz jsem jim naznacila,ze polovicni uvazek budu chtit praktikovat co nejdyl,pocitano na roky jinak matyska vzali do skolky,tak jsem zvedava jestli tam bude chodit,byla by to takova pohoda,rano bych je oba odvedla do skolky,prisla domu,3 hodiny bych delala a zase pro ne do skolky dosla (matej musi jit po obede abych dostavala materskou,mam 4-letou variantu,protoze matej v 21-na mesicich stale nechodil) |
Emmina | 14922 |
6.5.2009 17:26:04
...to je dobre, ze jsi nasla spriznenou dusi...je fajn, ze je pani ochotna poskytnout informace
|
6.5.2009 8:24:08
Tak jsme po návštěvě. Jsem nabytá informacemi, paní byla moc fajn, jsem za to ráda. Její syn chodí do normální ZŠ a ve třídě je ještě jeden klučina s kochleárem, společně mají pedagogického asistenta.
|
30.4.2009 6:26:46
Holky, já včera šla do školky, děti měly čarodějnice. A s Vítkem jsme si sedli ve školce na koberec a přede mnou kluk s kochleálrním implantátem. Tak jsem poprosila jeho mamču, jestli by byla té dobroty a mohla se mi někdy věnovat a odpovědět na mé všetečné dotazy, že nás to asi také čeká. Já, když jsem ho uviděla, jsem se úplně rozklepala a byla tak lačná na dotazy... S maminkou jsme si vyměnily čísla telefonů a už se těším, až bude tak hodná a ukojí mé dotazy.
|
Carnae, Simon 04, Nela 06 | 6229 |
29.4.2009 11:54:33
doufala jsem, ze tu najdu lepsi zpravy :( tak moc drzim palce. je s podivem, ze i s takovou vadou lecos zvladnul a kdyz se to da resit tim implantatem, ma skvely sance na normalni zivot.
DRZTE SE! simon ma aktualne nestovice, zatim se osypava, nelinka je bude mit doufam behem par dnu taky, nakazili se zhruba ve stejnou dobu. takze balime kufry a odjizdime na chalupu :) |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.