Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Katka+3 kluci | 79533 |
16.5.2013 19:52:01
Tak i mě došla ta radostná zprávička od Wis, je to super a i od nás veliká gratulace, i když jsem Wis smskovala.
Asi nikdo netušíte, jestli to byla opět indukce, že? Joli? ..vy jste asi spolu víc v kontaktu. No já jen tiše závidím páreček, je to krásný |
Jollajda+ Lea | 98439 |
16.5.2013 18:25:04
Ahoj holky,
snad se Wis nebude zlobit,že to sem píšu, ale jelikož předpokládám, že už jste stejně napjaté jako já, tak se nemůžu nepodělit. Odpoledne mi přišla SMSka: Patriček je velký brácha Dnes ve 13:30 se mu narodila sestřička Šárka- 51cm, 3100g. Všichni jsme v pořádku a šťastní. I sem velká gratulace!!! |
AsiD | 110366 |
6.5.2013 20:33:40
Wis, u nás je přenášení asi taky dědičné Já jsem se taky narodila po vyvolání a to ještě ze všech žen, kterým se ten den vyvolávalo jako poslední... a náš prvorozený to stihl na poslední chvíli před vyvoláním, zatímco Julča se vyvolat nechala... moc na tebe myslím a držím pěsti, aby to bylo v pohodě
Mimochodem, dneska jsem rozjímala po uložení mláďat k spánku, jak to šíleně kvapí... nedávno porod a ode dneška už máme dvouleťačku! Tak všem květňátkům všechno nejlepší a ať z nich máte velkou radost |
Wis+2 | 131737 |
6.5.2013 14:24:21
Maw já vím, že je spousta pohodových indukovaných porodů, třeba švagrová měla hned dva, jen u mě to jaksi nefungovalo a mám tušení, že to znovu nepůjde. Dnes kontrola v porodnici, doktoři se pořád drží termínu 9. a tvrdí, že po SC přenášet nesmím. Porodní cesty nepřipravené, mimino nejenže nenaléhá hlavičkou, ale dokonce má labilní polohu - doteď bylo vždy hlavou dole, teď KP, během UTZ se samo otočilo příčně a doktor ho nakonec bez větších potíží otočil zase hlavou dolů. Ale docela je pobavilo, jak si tam "dělá co chce". Mě už to tak zábavné nepřipadá - na spontanní porod do čtvrtka to prostě fakt nevidím.
Ale co, přežila jsem jeden SC, přežiju to i podruhé. Jen pořád mám ten pocit, že ten termín není správný, že prostě ještě není ten správný čas, jenže když tak nad tím přemýšlím, asi je to stejně jedno - já sama jsem se narodila až tři týdny po termínu porodu, Paťa byl taky indukovaný po TP - no asi je to přenášení dědičné a tak dlouho by mě stejně přenášet nenechali. Momentálně jsem prostě rezignovala a nechám to osudu - no teda vlastně spíš doktorům. Katko moc bych si přála aby to i u nás proběhlo lépe než čekám a Paťa byl v pohodě. Snad jo, ale fakt si to neumím představit. Bojím se i o sebe, jak to budu zvládat bez něho já. |
maw | 84192 |
2.5.2013 7:52:47
Wis, ani já zdaleka vždy nejsem proti názoru lékaře - záleží, kdo to je, jakej je, jak pravdivý jsou informace, který mi podáváa, jakej mám z něj pocit a jaké jsou skutečnosti mého zdrav. stavu. A určitě je lepší včasná indukce než nějakej akutní zdraví ohrožující stav. Někdy se to nedá ani předvídat ani moc odhadovat. Indukovanej porod je dle mě druhá nejlepší alternativa, když to nejde přirozeně samo. A jak s ním jsou často potíže a komplikace, tak také dost maminek a miminek na něj reaguje velmi dobře a porodí pak moc hezky. Záleží na připravenosti k porodu a reakci jejich organismů na medikaci.
(Žel jsou i případy, kda maminka okolo TP přijde do porodnice, že dítě není úplně ok, že je něco špatně, chce ho ven, jakkoli, indukcí, SC, udělají z ní hysterku (a že to nebylo první dítě), že vše je ok, pošlou domů a za pár hodin dítě zemře z neznámých důvodů. Ty intuice a pocity někdy fungujou neuvěřitelně spolehlivě.) |
Katka+3 kluci | 79533 |
1.5.2013 22:06:48
Wis, přesně tyhle obavy jsem měla, když jsem jela rodit třetího, protože Matyáš tehdy hrozný maman. Když jsme se v noci pakovali do porodky, tak jsem tiše lezla z postele a oblíkala se, jen aby mě neviděl odcházet Ale nakonec to bylo vše ok. Myslím, že my matky se kolikrát zbytečně bojíme víc než je třeba, nakonec to prtata zvládnou dobře. Možná nejhorší je ten první den, ale pak je to ok. Snad druhý den...nevím přesně, i oba kluci přišli svého brášku do porodnice navštívit a úúúplně v pohodě. Přišlo mě, že tehdy nastal trochu zlom, Matyáš vyspěl, když viděl to miminko, že mě potřebuje. Naštěstí měl na hraní staršího bráchu,tak to zvládnul dobře. Jinak se musí počítat s tím,že nastane trochu smutek, žárlení apod. Ale to už je zas jiný téma. Každopádně přeju,at to zmáknete na jedna!!! A co ty víš, třeba tentokrát bez indukce
|
Wis+2 | 131737 |
1.5.2013 14:19:33
ChválYhodná
|
Wis+2 | 131737 |
1.5.2013 14:17:47
Katko co blbneš, za co se omlouváš, "mimi si řekne samo, kdy se chce narodit" - takhle by to mělo být, máš úplnou pravdu, já to taky tak cítím. Ono je pravda, že kdybych si stála za svým a tenkrát řekla, že indukci nechci, tak by se nejspíš nic nestalo, malý se mohl narodit o pár dní později a pár set gramů těžši přirozeně....Ale já jsem opravdu už měla se srdcem trošku problémy, vysoký tlak a ten tep - no a když mě doktor řekne, že by bylo lepší porod vyvolat, tak já prostě nemám odvahu jít proti jeho názoru, prostě víc veřím jeho úsudku než svému. Asi to není zrovna chválihodná vlastnost, ale takhle to mám, bojím se, když si představím, co by se mohlo stát....A tak to bude asi i tentokrát - pokud budu přenášet (a já budu ) a doktor shledá nějaký důvod pro indukci, nebudu se bránit, i když bych si opravdu přála zažít spontánní porod....Jediné, co mě uklidňuje je že si myslím, že zatím žádný důvod, proč bych nemohla pár dní přenášet není - cítím se fakt dobře, tlak mám úplně v pohodě a tep sice vyšší, ale v normálních těhotenských hodnotách. No a mimčo je navíc menší. Tak uvidíme. Pravda taky je, že se porodu vůbec nebojím, vlastně na něj nemyslím, momentálně mi víc dělá starosti, jak to tady beze mě zvládne Paťa, až budu v porodnici. Byla u nás na pár dní mamka, aby si trochu zvykl, že tady je, protože příští neděli už přijede a bude u nás, dokud bude třeba, ale moc to nefungovalo. Musím přiznat, že mám prostě mamánka. Babičku sice miluje, ale pořád musím být nadohled. A běda, když jsem ráno odvezla manžela do práce a nechala ho tady 10 minut s babičkou samotného - neplakal, to ne, ale trvalo celý den, než začal být sám sebou a přestal se bát, že zase někam odjedu.
|
MUMIE | 120335 |
27.4.2013 11:27:07
Lei, ozvi se na mumie42@seznam.cz židle jsou k dispozici. Ale nejsou v dobrém stavu (odrbaná koženka)
|
Katka+3 kluci | 79533 |
26.4.2013 12:59:47
...říkám, už jsem mimo...já tě pochopila tedy jinak.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.