| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : květen 2011

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 160] Názory 161170 z 22350  [Dalších 22180 >>]
Lei 37503
11.4.2013 8:36:12
Joll, my jsme chtěli to odrážecí kolo koupit M k narozeninám už letos :-D a to jsou holky skoro stejně velké. Pravda, zatím jsme jen mrkli na net a ani jsme si nezjišťovali, jak je vysoké, takže možná vystřízlivíme. K narozeninám jí ostatně děláme pokojíček, takže dárek jako takový máme již vyřešen.

Kaká většinou tak, že začne tvořit do plínky, dramaticky zvolá "Bobeček!!!" a yji chytíme a psoadíme, někdy řekne sama. Ale většinou ten první případ. Já dost změn či stagnací jejího chování přičítám změně s příchodem sourozence, takže nějaké větší nočníkování plánuji na léto. O ji občas nehcává bez plenky doma, ale na lítání nahatá je ještě zima, tak jen tak na půl hodiny, stejně mezitím občurá, co jde, včera například konferenční stolek (zeshora ~:-D).

Spí buď celou noc nebo se vzbudí s nočním děsem, což jsem tu už psala, to Ti nepřeju, buď ráda za kňourání, když to tak mám napsat. Někdy si bezhlesně přeleze k nám v ranních hodinách, přikryje se, přitulí a spí dál. Ty děsy mne mrzí kvůli ní hlavně, jinak jsem vcelku spokojená s tím, jak spí.
Jollajda+ Lea 98439
11.4.2013 7:03:57
Lei, vidíš, to jsem si ani nevšimla. Psala jsem příspěvek s Leinkou, takže jsem to jen tak prolétla.

Štěpa má od této značky doma koloběžku, teď větší dostane u nás k narozeninám a všude jsme na ně slyšeli jen chválu, takže snad i odrážedlo bude OK.Akorát doufám, že příští rok už Leuš bude a nebude jí ještě velké, uvidíme.

Maw, Lea "dělá bobky" jednou za den vždy dopoledne a do nočníku se jí to zatím povedlo akorát jednou a víckrát nechce. Vždy si zaleze za sedačku, chytne se topení, čupne si a už to "jede" Říkala jsem si, že jí tam zkusím dát nočník...

Ještě jsem se chtěla zeptat, jak vám děti spí v noci? Budí se? Lea několikrát za noc, kňourne, že chce ručičku a většinou spí zase dál, občas se chvíli vrtí nebo se "musí" pohladit a zase usne. Dokud spávala s námi v posteli, tak to nebyl problém, ale teď už usíná ve své postýlce, takže několikrát za noc pendluju mezi naší a její postelí.

Katka+3 kluci 79533
10.4.2013 23:12:01
Tak naše zkušenost, neboť máme doma i tříkolku, plastáka a kolo odrážedlo: první synáček dostal kdysi tříkolku- užili jsme ji jedno léto a moc sám na ní nešlapal. Maw, má asi na mysli asi nějakou klasickou tříkolku, my měli tu s tou vodící tyčí, tak to nebylo špatné, ve 2letech ty dětičky fakt moc nenašlapou a za další rok už je pro ně tříkolka malá. No u prvního jsme užili, u dalšího už né.
Plastová motorka- momentálně asi nejoblíbenější doma. Střídají se na ní všichni tři, i když někdy už z toho doma rostu :-) Na ven dobrá na hřiště nebo krátké přesuny někam, nebo hodit na kočárek (taky jsem dělávala). A kolo bez šlapátek je super, ale tak ve 3,5letech, často totiž i při té nejmenší velikosti 3leták nedosáhne nožkama na zem (kór drobnější děti). Např. Maty dostal ve 3letech, velikost odrážedla 2 (jsou tuším 4) a na zem dosáhl, až když mu byli skoro 4roky (vloni). A nemá teda to Yedoo, ale nějaké levnější z Tesca - Prima:
http://www.sportteam.cz/sportteam-cz/eshop/20-1-Odrazedla-a-kolobezky/0/5/577-Odrazedlo-Prima
A je plně dostačující, po náročném létě je kolo zcela bez závad.
MarikaP+3 82381
10.4.2013 21:13:10
Jéé, tady to žijééé.
Tak my jsme tříkolku teda nikdy nepoužívali, asi je dobrá k tomu, že se díte naučí šlapat, ale nevím, jestli to ve dvou letech zmákne, jinak je to vlastně takové jako kolo s přídavnými kolečky.
Matěj ted teda výborně drandí na motorce - plastovce a to tak, že mám co dělat, abych ho stíhala dobíhat. Z kopce už si nabil, takže ted si dává pozor a jezdí opatrně.
A kolo odrážedlo máme to Yedoo a doporučuju, Eliška se na něm naučila jezdit a pak rovnou na kole, jen jsme jednou museli na dopravní hřiště, aby se naučila šlapat (na její kolo jsme nechtěli dávat přídavná kolečka, tka jsme si ho půjčili na tom hřišti), jakmile pochopila princip šlapání, tak se pak naučila na kole ze dne na den. K vánocům ted dostala Eli Yedoo koloběžku a k narozkám jí chceme koupit od nich i kolo 16´. Myslím, že se jedná fakt o kvalitní jezdítka, je to český výrobce a cenové velice příjemný.
maw 84192
10.4.2013 13:54:39
Proč musím po luxusním obědě likvidovat bobkýýý....
Taky vám to pořád dělají, že víte kdy, do nočníku to nepustí, a vzápětí do plínky jo?
Já už to nesnáším....!
Čertův švagr 117986
10.4.2013 12:38:42
pardon maw, mělo být na AsiD ~3~
Lei 37503
10.4.2013 12:28:37
to je dobrý, Joll, jak jsme daly stejné odkazy
Jollajda+ Lea 98439
10.4.2013 12:22:07
Jé, tak nad tříkolkou jsem taky neuvažovala. Zatím má Lea plastové odrážedlo, na tom se pořádně rozjela a od Vánoc na něj dorostla, takže pořád jezdí po bytě a miluje, když vedle ní třeba Štěpa skáče na balonu a dávájí si závody.
K letošním Vánocům máme v plánu koupit tohle kovové odrážedlo http://www.mall.cz/odrazedla-deti/yedoo-too-too-12-brake?param1=YELLOW#text-box a pak už bude následovat malé kolo.

Čertův švagr 117986
10.4.2013 12:14:42
Lei - stupátko + plastové odrážedlo ~R^ takhle jsem projezdila jedno léto když se narodil Ondráš a dojeli jsme všude kam jsem potřebovala. Mě se odrážedlo vešlo pod kočár či jsem ho zahákla přes madlo kočárku. S Ondrášem počítám že toto léto ještě strávím na plastové motorce, ev. když starší brácha uvolní odrážecí kolečko a naučí se na kole tak posunu ~:-D Tříkolku mají opravdu jen kolem baráku u babičky pro zpestření.
Lei 37503
10.4.2013 10:54:03
tříkolku jsme neřešili, ale M se teď za poslední dva týdny rozjezdila na odrážedle jak Niki Lauda, nicméně muž tvrdí, že to je pro ni nepraktické - špatně se to brzdí z kopce, snadno převrátí, ale tak bachratě, nešikovně...takže pořídíme také odrážecí kolo, jak píše Švagr, konkrétně zřejmě české yedoo (http://www.intrea.cz/eShop/o-y-12-c-yellow-odrazedlo-too-too-12-12-c-yellow/zbozi.aspx). tříkolka asi dobrá na dvorek, ale když potřebuju, aby M stíhala mne s kočárkem, tak to je nereálné. zas na obhajobu plastového odrážedla - když se jí nechce jet, tak ho frknu na střechu kočárku, M na stupátko a popojedeme - nic to neváží. a stojí samo, zatímco yedoo padne na zem jako kolo.
[<<Předchozích 160] Názory 161170 z 22350  [Dalších 22180 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.