| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : květen 2011

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 270] Názory 271280 z 22350  [Dalších 22070 >>]
Katka+3 kluci 79533
18.1.2013 11:05:38
Maw, no díky ~8~, takže si tu mám udělat Klabzubovu jedenáctku,jo? ...manžel takhle někdy o tom básní, ale v zápětí řekne, že nemá řidičák na autobus, takže nic. A asi by jsme tu pak časem všechno neuživili, nebo ano, ale na úkor jiných věcí (kroužky, dovolená aj.)

Mariko, já jsem vždy chtěla jen dvě děti,takovou klasiku holka-kluk. Maximálně jsem si říkala, že třeba to třetí s odstupem času. Najednou s tím třetím zjištuju, že bych zvládla klidně i čtvrté, až se sama sobě divím- svému názoru. Asi proto, že nejvíce dává zabrat výchova prvního dítěte (aspoň tedy u nás)- zvyknout si na nevyspání, podřídit čas prckovi atd. U druhého se člověk snaží sladit batole+novorozenec, časem jejich hádky a nedorozumnění. Ted s třetím už vpodstatě nic nového nepřichází, ti dva starší se hádají tak i tak a naopak můžu potvrdit, že jak jsou tři děti a více, tak už se vychovávají skoro sami ~;) Nevýhodu vidím tehdy,když jsou všichni tři ještě poměrně malý a třeba neumí ani jeden plavat, tak dva dospělý na tři děti je v tomhle málo. Nebo ted manžel učí kluky lyžovat. Šla bych moc ráda s něma na svah, ale nejde to. TAkže manža si bere dopo jednoho a odpo druhého.A nejmenšího nám nikdo nepohlídá ~7~ Tak snad v tomhle dva nestačíme, je tu dětská přesila :-) Časem to bude určitě lepší. A čtvrté dítko- to už asi né. Jak jsem psala,bylo by to na úkor jiných věcí, které si chceme dopřát, kluci i manža potřebují 1x do roka moře jak sůl. Ted jsme měli i výdaje za kroužky u kluků+ve školce solná jeskyn+plavání atd...nezdá se to, ale udělá to pěkněj ranec peněz. Nehledě na to,že šestičlenná rodina už potřebuje velké auto. Ale jinak proč né, obdivuju velké rodinky :-)
maw 84192
17.1.2013 10:59:57
Katko, jistotu nemáš nikdy...
Já si to představuju tak, že T. mlíko chutnat nepřestane a bude to brácha ~t~
MarikaP+3 82381
15.1.2013 20:33:51
Jo a ještě dodatek k banánům, M. je jich schopnej snist taky celej trs a pak se oběda nadlábne, jakoby se nechumelilo.Já teda jsem za maximálně 1 banán za den, ale někdy nemám to srdce zakázat, když si ho vítězně přinese - bajá, bajá, když nepovolim, ukřivděnej řev. No a když tu byla máma, tak ráno jsem dala já, pak Tonda, večer máma a nikdo jsem nevěděli, že už svůj příděl měl. Když máme program v MC, tak všechny děti dělají výtvarku, já zatím připravuju svačinu, ale M. mi stojí za zadkem a má první svačinu v přípravně a pak ještě jednu s ostatníma dětma, přičemž banány, uvařenou červenou řepu, mrkvev jí téměř výhradně jen on. No a za hodinku už se láduje obědem, sní toho tak 2x-3x víc než Elis, která se ted ve všem nípe.
MarikaP+3 82381
15.1.2013 20:28:19
Hehe, no vídíš, já nad tím furt spekuluju, jestli bychom ještě třeba jedno....ale uvidíme, co budu říkat, až se narodí to třetí.Každopádně, pokud ještě jedno, tak jedině už v baráku se zahradou a ne v Praze v betonový džungli.

Maw - vtipná, ale do školy bych asi nekojila, já jsem měla představu taky tak do těch dvou let, ale otázka by byla, jak bych to řešila, kdyby třeba odstavení odmítal, nevím, jestli bych to nějak lámala přes koleno, záleželo by na situaci. Ale s tím tehotenstvím mě kojení docela už zmáhalo, tkaže jsem byla docela ráda, že to takhle dopadlo.

Jo a souhlas s Katkou, jsou děti, co se nechají kojit tandemově, myslela jsem dlouho, že to bude i náš případ.Ono mi je to na jednu stranu docela líto, že se M. už odstavil, spíš po tý citový stránce, ale po mý tělesný a rozumový je jasný, že je to takhle lepší.
Katka+3 kluci 79533
15.1.2013 19:13:18
No to jsou teda rady ~t~ A kde mám tu jistotu, že mu těhu mlíko nebude chutnat? Já jen,že Matyáše jsem taky kojila a byla jsem těhu a vůůůbec mu to teda nevadilo ~j~ Jsem to ukončila během týdne sama ve 3měs těhotenství. Holčička- krásná představa, pro mne omýlané téma, mnohokrát předhazováno tady u nás od okolí, ale čtvrtý už fakt né. Ted mě ti tři dávají zabrat víc než dost.
maw 84192
15.1.2013 18:29:50
Katko, já mám samozřejmě na mysli úplně přirozené postupy, viz např. naše laktační poradkyně - kojila by do školy, ale odstavil se sám...
(mlíko změnilo chuť v těhotenství)
Tak uvaž, jestli by případná holčička za odstavení T. nestála. ~t~

Lei, jo. On si je dodnes sám neoloupal, jen je donesl, tak se to po druhým dalo utnout, ale dneska byl nově samoobslužnej...
Jasně, že má pak oběd... To jedl pak normálně - asi jako Ty. ~;)
Katka+3 kluci 79533
15.1.2013 14:52:18
Mariko, mám to štěstí, že máme školku 2minutky od baráku, takže třeba jako dnes jsem spícího T nechala doma samotného a šupla pro kluky. Většinou jsem nazpět do 10-15min. Ráno mám taky štěstí, že je bere do školky manžel. Já teda vstávám a pomáhám je chystat. Někdy chodím ráno já, když manžel jede do práce dřív nebo výjimečně omarodí. To pak chystám všechny tři. A ve školce teda oba spí.
V tvém případě chápu,že to musí být opruz. TAky další věc, že jsme po velkém zvažování kupovali druhé auto (jezdění po doktorech, kroužky apod.) ~R^
Nic, běžíme, kluci mají ve tři výtravrku.
Lei 37503
15.1.2013 14:38:22
maw, pět banánů? To bych nesnědla ani já ~e~. A to má pak oběd???
MarikaP+3 82381
15.1.2013 13:58:18
Katko,nás to čeká za rok, ale docela vážně uvažuju o domácí škole.
Já jsem se tak těšila, až bude chodit Eli do školky a zatím zjštuju, že je to pro mě docela vopruz. Cesta tam a zpět mi zabere minimálně hodinu spíš víc. Za 4 hodiny jdu pro ní znovu, když jsem doma sama, tak v době, kdy mi obyčejně M. spí. Od doby, co tam chodí je stejně ve školce tak 50%, protože mi to promarodí, kdybych aspon mohla s ní ven, ale takhle jsme pak doma zavřený. Jak si, Katko zvládala odchody do školky po narození T.? Já si to nedovedu představit, oblíkat tři děti, mimino dám do šátku, Matěj asi golfáč, když bude víc času, tak pěšom. Ach jo, stejně nastupování s golfáčema a miminkem v šátku do tramvaje, nechciiii. Tak si říkám, že si stejně budu nechávat z počátku Eli doma a půjde do školky jen když bude manžel doma.Navíc, Matěj se s Eli zabaví daleko líp, než když bude s námi doma sám.
Katka+3 kluci 79533
15.1.2013 13:17:01
Tak to bych chtěla B živit ~t~ Mě stačí, že tu dělím poslední 2 banány mezi 3děti :-)
A odstavit T? Jsem pochopila,že jsi pro abych ho kojila co nejdýl,né? Ale jak čtu, tak teda T nasává víc jak B. Mě by to vůbec nevadilo,kdyby to už bylo trochu mín než jak to je. Plus poslední 4dny mě děsně bolí bradavky,si s něma nějak hrál, nebo víc tahal, ani nevím, že mě ted tak bolí.
[<<Předchozích 270] Názory 271280 z 22350  [Dalších 22070 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.