Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
maargitt & dráčátka | 67638 |
30.1.2017 13:05:56
piko, dcera dělá sólové krasobruslení?
|
Pika | 4138 |
30.1.2017 12:58:11
Moc se omlouvám, že jsem dceři zkazila sen. Ale jak píše maaargit, ten kurz bruslení je skvělý nápad. Něco se naučí, bývá tam legrace. A starší dceři dovednosti z kurzu - jízda pozadu, pirueta a otočky bohatě stačí, aby byla spokojená. Většinou v lednu kurzy začínají tak je ten správný čas.
|
susu. | 129001 |
30.1.2017 12:56:07
Konvalinko, taky bych řekla, prostě aspoň kurz bruslení. Když nic jiného, zlepší si styl a třeba ji to samotnou přestane bavit. A když ji to bavit bude, tak uvidíš, jaké budou možnosti dál.
|
Kudla2 | 58452 |
30.1.2017 12:52:05
Konvalinko,
tak to je jasný, že člověk chce informace z co nejvíc zdrojů, a že to, co říkala Pika, je hodně cenný. Ale myslím, že nejrelevantnější informace pro vaši konkrétní situaci získáš dotazem v tom vašem konkrétním oddíle (protože tam by Tvoje dcera případně chodila, takže by záleželo na tom, co jí můžou nabídnout oni), aby jí to třeba zas na druhou stranu člověk zbytečně "nezaříznul" v domnění, že by to bylo časem příliš náročný, přičemž režim toho oddílu by byl třeba mírnější a zvládnout by to šlo. |
30.1.2017 12:44:25
konvalinko, už jsem psala, zkuste pro začátek kurz bruslení a uvidíte.
|
Slupka | 133444 |
30.1.2017 12:00:22
Tut., to karate bylo tak na třetině i s účastí na ME v zahraničí.
|
30.1.2017 11:51:03
kudlo, to je těžký
moje nejstarší se zhlédla v baletu, když jí byly tři. Vůbec jsem to nechápala, možná vliv Angeliny baleríny. Trvala na tom, tak od čtyř baletí, k tomu chodí na gymnastiku. Bude jí devět. druhá dcera se v baletu zhlédla teď, je jí pět. U ní jsem to moc nečekala, loni to vypadalo, že bych chtěla spíše hrát hokej pokud jí to vydrží, tak jí taky přihlásím. i na krasobruslení je možné dítě přihlásit na začátku na nějaký přípravný kurz a uvidí se. MOje nejstarší se tedy zhlédla v synchronizovaném bruslení a chtěla by to zkusit, byť uznávám, že to stále spadá do kategorie jejích zájmů a s baletem i gymnastikou to má společný základ, váhám, protože tréninky 3x týdně v týdnu pozdě (na relativně malé dítě, končí okolo půl deváté) večer nebo pro změni o víkendech brzy ráno (od osmi) ani cena (asi dva tisíce měsíčně) mi už úplně úžasné nepřijdou..... Dcera je tedy starší než ta konvalinky, bruslit už umí slušně |
Pika | 4138 |
30.1.2017 11:47:15
Odpovím z pozice matky průměrně talentované krasobruslařky. Dcera začínala v 6 letech - poslední rok školky - v přípravce. Krasobruslení miluje. Chci aby měla nějaké dětství, tak bruslí jen na minimum - tomu také odpovídají výsledky, na ME nikdy jako závodnice nepojede. Neznám žádnou krasobruslařku, která by měla po přípravce méně tréninků než 3 týdne - ale to opravdu jen chodí bruslit a nejezdí závody.
Dcera měla po přípravce trénink jednou týdně ráno od 6.15 a odpolední tréninky cca 3-4x týdně. K tomu se přidává suchá příprava - balet, gymnastika, rotace. Minimálně tedy 4 hodin ledu a 3 hodiny suché přípravy. Tréninky jsou v šílených časech - u nás jsou hodně brzy odpoledne (např. ve 12.15, 13,15 - někdy je možné stihnout školu a trénink jen autem, oběd má ve škole o přestávku dříve, aby stihla dojet. V sezóně minimálně 1x do měsíce závody, ty zaberou celý den. V případě, že bude šikovná, tak cca od 12 let i celý víkend. V oddíle jsou i holčičky, které bruslí týdně i 10 hodin. Upřímně obdivuji rodiče, kteří to zvládají - časově i finančně. No a když jsme u těch financí - ty výše uvedené tréninky jsou za cca 7 tisíc měsíčně (srpen-květen), startovné na závodech je 400,- Kč, musíš tam nějak dojet (autem). Závodní šaty jsou tak na jednu sezónu, i z druhé roky stojí minimálně 2 tisíce, k tomu punčocháče, body, rukavice .... Brusle, také na jednu sezonu, protože noha roste, začínají od 5,5 tisíc Kč, ale rok od roku potřebuje lepší a dražší. Dceři je 11 let, nové brusle by stály 9 tisíc, může je mít z druhé ruky tak za 3 tisíce. Složení volné jízdy, hudba, vše se platí. Minimálně 1x ročně bývá soustředění, to je tak kolem 10 tis. Myslím, že těch 100 tisíc za rok asi padne. Za sebe si myslím, že krasobruslení patří pro rodiče k nejhorším sportům, které si může dítě vybrat. A to se moc nechci rozepisovat o výsledcích při soutěžích, naštěstí dcera bruslí, protože jí to baví, takže mě nějaké ubrané body při závodech nevadí. Máme to spíš tak, že je šťastná, když se jí jízda povede a jestli je druhá nebo desátá moc neřeší. Ale ne u všech je to stejné, takže kamarádky se tam moc nevedou. |
Kudla2 | 58452 |
30.1.2017 11:41:52
Já bych v téhle situaci spíš asi volila klid a moc nepředjímat - mám pocit, že to domýšlíš strašně moc dopředu do důsledků (dcera viděla krasobruslení v televizi a Ty už přemýšlíš nad vrcholovým tréninkem).
Možná bych ještě 14 dní počkala, jestli to nebylo jen pod vlivem té televize , a pak se šla zeptat do toho oddílu, a postupovala takhle krok po kroku. Vidím tam spoustu možností - třeba to byl jen chvilkový rozmar a pustí ji to. Nebo ne a vyzkouší si to a dopadne jako žžena (nebude ji to bavit a nebude mít žádný zvláštní talent). Nebo si to vyzkouší a půjde jí to a bude z toho nadšená a bude chtít pokračovat - a pak teprve bude na místě se zamýšlet, jak to zařídit. Myslím (ne ve zlým, taky to tak občas dělám), že si to zbytečně moc komplikuješ dopředu. |
30.1.2017 11:35:33
konvalinko, šestileté dítě je už pro krasobruslení skoro staré :-( pokud je dcera šikovná, jednala bych rychle.
pak existuje ještě synchronizované bruslení, to je pro starší děti celkově je krasobruslení ovšem drahý sport, s tím počítej. Pár tisíc měsíčně nejméně. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.